KAKO OTKRITI SVOJ LIČNI PUT PO ZAKONU PRIVLAČENJA

11:54



Neminovno je da je  Zakonu privlačenja, u nama i među nama. Jednostavno ne moŽemo reći;” idem se jednom sedmično tome posvetiti”.
Zakon privlačenja treba živjeti i preživljavati, jer je sastavni dio nas kao i Zakon gravitacije.


Svaki puta otkrivam nove stvari u praksi. Svaki puta čitam nove članke iz drevnih kultura i otkrijem nešto novo o tome. Otkrivam novo ,a u stvari je Zakon privlačenja star koliko i život na zemlji.
Tako ja i za sebe svaki dan iznova otkrivam šta je moj životni put, inspirisana ljudima sa kojim živim i sa kojima djelim prijateljstvo i uzajamne životne priče.

Je li svaka pročitana priča ili poslušani razgovor smjernica našega životnoga puta?
Kako  znamo koje inspiracije i priče nas vode baš na naš pravi put?

Poznavati sebe je jako bitno! 
Vjerovati da mozemo puno više nego sto mislimo da možemo! 
Svaki odgovor na pitanja koja sebi postavljamo dolaze iz nas samih, kada naša tijela reaguju na vibracije prouzrokovane nekom inspiracijom. 

Do prije pet-šest godina sam sa vodila maloprodaju, a moj muž veloprodaju u našoj zajedničkoj firmi. Zaradđivali smo dobro, on je bio zadovoljan i ispunjen, a ja sam samo bila zadovoljna što njemu pomažem. Ispunjena nisam bila. Finasiski mi ništa nije falilo, socijalno mi ništa nije falilo, ali svaki dan iznova sam osjećala prazninu. Moje želje su bile nešto drugo. Iza sebe u našoj zemlji sam ostavila zanimanje i iskustvo prosvjetnog radnika. Lomila sam se između želja i mogućnosti da nešto promijenim. Iskreno rečeno najteža situacija je napraviti odluku. Proganjale su me misli  kao :
”što sebi komplikujem život, šta mi fali ovako je sve ok.” Ili 
“Da li da upišem ponovo Slavistiku u Amsterdamu i nastavim se baviti svojim već stečenim zanimanjem u našoj zemlji.”
I ovdje bi ostajala praznina… 
Jedna dan dobih reklamnu poštu, da se na Holandskoj poslovnoj akademiji (NHA) otvara novi studij za Lifecoach. Pročitah o čemu se radi. (Nadam se da ću riječima moći prenjeti šta se desilo u tom momentu samnom.)
Naježila sam se od glave do pete. Stresla par puta jer nisam mogla da vjerujem šta piše. Znala sam, ovo je ono sto hocu, za ovo hocu da se doskolujem i ovo da radim!!! TO je TO!!! 
To smo znali i moja dusša i moje tijelo. To je ta vibracija o kojoj Zakon privlačenja govori!
Prvo što sam mužu rekla kada je dosao:
“ Slusaj me sada…, ovo sam odlučila…, tvoje mišljenje me uopšte ne interesuje…, ovo je nešto za mene…!!!
I jeste to je bilo baš to što sam godinama tražila. Danas sam sretna i ispunjena. Radim kao Lifecoach, a od prošle godine predajem i nas jezik na toj istoj poslovnoj akademiji. Vjerovatno su vibracije zbog toga bile toliko jake. Prepreke koje mi svakodnevno nailaze nekada više nekada manje, kao i svima, puno su lakše premostive jer imam ogromnu energiju od duševne i tjelesne ispunjenosti.



Taj isti osjećaj sam dvije godine kasnije imala kada sam čula da se otvara  ženski virtualni magazin u Tuzli, u mom rodnom gradu, Arabella Sretna žena magazin. Jednostavno sam opet osjetila nekakav energetski šok, opet tu istu vibraciju. Jedino što mi je trebalo da se usudim nazvati urednice, vjerovati da ja to mogu i pisati…. 
Danas sam presretana, jer pišem na svom maternjem jeziku, jer sam obogacena divnim  prijateljstvom sa urednicama. Prijateljstvo koje je toliko logicno, da lici na rodbinsku vezu. Nase vibracije razmisljanja i osvjescenosti su se potpuno podudarile. Znamo da trebamo samo da radimo i pišemo, a Arabella magazin  već sada ima mjesto vodećeg  magazina u Bosni na temu; lična osvješćcenost, svjesnost sebe, svoje ishrane, psihičkog i fizičkog zdravlja, života oko sebe, neovisnost od drugih, … Jednom riječju moderan magazin koji uveliko prelazi granice Bosne i Evrope.

Sve što kao Lifecoach vidim, čujem, pročitam, doživim i proživim najsretnija sam kada mogu i drugima da prenesem. 
Moram biti iskrena puno je lakše prenijeti č, ali ono što ja želim je  prenijeti osjećaj. Da ono što ljudima prenosim ne ostane doslovno riječima u njihovoj memoriji, već da prođe kroz njih i dožive kao njihov lični osjećaj iz njihovog ličnog iskustva, da im ostane zabilježeno u srcu i da vibrira dalje. 

Moja najmlađa kćerka Emma je u martu ove godine imala prvu selekciju prijemnog ispita za muzičku akademiju. Holandija je mala zemlja, tako da joj ne treba baš previše umjetnika i stručnjaka, pa su selekcije jako stroge. Emma uživa da svira klavir i pjeva, ali nije to dovoljno! Njen san je da ima svoju pop grupu, ali kada je vrijeme da se snovi realizuju?
Koga god pita da osnuju grupu ili su već  zauzeti ili se ne usuđuju. 

( Probala sam je uputiti u Zakon privlačenja i naučiti kako da vizualizira. Prihvatala je savjete, ali sam ja lično bila skeptična, koliko ona to ozbiljno shvata .)

Jedan dan me nazvala iz autobusa na putu iz škole kući, sva ushićena:

Mama znaš šta mi se sad desilo. Maštam ovdje u busu kao imam grupu i kako smo na podijumu zajedno pred publikom. Tako dok maštam i vidim nas kao grupu na podijumu, u jednom momentu sam se sva naježila, stresla  i skoro da mi nestade daha.” 

Jes, jes, jes … “,derala sam se ja sa druge strane slušalice. 

"TO je TO!!! Sigurno ćeš do audicije dobiti grupu!”, nastavila sam se i dalje derati na telefon.

Sutra dan u školi, kada je profesor čuo na probi njen solo nastup, rekao je da je sasvim dobra, ali da ima previše solista i da bi bilo još bolje da ima grupu. Ona mu reče pola jadnim pola nervoznim glasom:

Pa i ja hoću grupu, ali niko ne može ili neće.” 
Je li ti stvarno hoćes grupu?”, pita je on, “ Znam ja grupu koja traži pjevača!”

Emma je dobila grupu!!!




O svjedočenju Zakona privlačenja i o tome koji put je baš pravi put kojim trebamo da idemo, ne može se sve reči riječima.
Zakon privlačenja moramo živjeti, moramo ga akceptirati kao dio nas, do te mjere da su nam tijelo, duša i misli u stalnoj harmoniji. Na nama je da osluškujemo i tjelom i dušom.
U životu se ne radi samo o jednom putu nego o putevima. 

Na proplanku obraslom raznobojnim proljetnim cvijećem, krenemo tamo gdje ugledamo i gdje nas svojom vbracijom privuče najljepši cvijet.


Piše: Vanja Beukelman Pavlović, life coach i kognitivni terapeut, autorica knjige "Život"

Rođena sam u Tuzli. Živim više od dvadeset godina u Holandiji.  Majka sam troje   djece i baka prekrasne djevočice Dunje.  U našoj zemlji sam stekla diplome prosvjetnog radnika: nastavnik našeg jezika i književnosti i nastavnik predškolskog vaspitanja.  U Holandiji sam stekla još dvije diplome Life Coach i Kognitivni Terapeut, čime se danas bavim.   Pored toga sam stalna kolumnistica i stručna saradnica Arabella - Sretna Žena Magazina.   Od septembra 2016. dajem časove hrvatskog jezika na Holandskoj Poslovnoj AkademijiMoja dosadašnja znanja i iskustva dijelom sam objedinila u svojoj knjizi "Život"Pratite me na Facebook-u i Instagram-u za više riječi inspiracije i savjeta. Ukoliko želite kupiti moju knjigu "Život" ili se informisati za life coaching sesije putem Skype-a javite mi se na: vanja.beukelman@gmail.com ili u inbox moje Facebook stranice (Vanja-Lifecoach).

Mogli bi vam se svidjeti i ovi članci

0 komentari