Želim li ja slušati svoje srce ili svoj ego?Biti svjestan svrhe svojeg djelovanja znači da svjesno upravljamo svojom energijom i životom. Koja je svrha ovoga što činim? 

Ako usvojimo takav način razmišljanja u kojem smo uvijek svjesni svrhe svojeg djelovanja, vrlo brzo ćemo sve svoje aktivnosti znati rasporediti u one koje moramo obavljati i u one koje želimo i hoćemo obavljati. To je neophodna selekcija da bismo znali: Slušam li srce ili ego. 

Aktivnosti koje moramo obavljati ubrajaju se u životna iskustva koja smo ego odabirom izabrali. Aktivnosti koje želimo i hoćemo obavljati ubrajaju se u životna iskustva koja smo slobodno odabrali. 

Ego iskustva smo odabrali iz uvjerenja da u životu ne znamo, nemamo i ne možemo. Tomu nam ego i služi, on je blokator slobodnog čovjeka-stvaratelja samo u jednoj fazi evolucije svijesti. U fazi zaborava naše duhovne biti. Dok smo slobodna iskustva odabrali iz znanja da smo ljudska bića koja sama ostvaruju svoje živote. To ne znači da nam cvjetaju ruže na životnom putu, nego znači da sve što prolazimo ima svrhu i smisao koji se nalazi u osvještavanju sebe kao duhovnog bića u ljudskom iskustvu. 

Ljudsko iskustvo nam omogućuje da vrijednosti poput slobodnog odabira u ovom slučaju, iskustveno prolazimo u cijelom spektru. Od zabrane ostvarivanja naših želja do slobodnog ostvarivanja. U tome leži spoznaja kreacije. 

Ako se odlučimo slušati ego, to je uredu. Uredu je, jer tim iskustvom osvještavamo da sami biramo životna iskustva. Tada je sljedeći korak birati samo ona iskustva koja uistinu želimo i hoćemo, a odustati od onih iskustava u kojima imamo osjećaj da moramo. Tako da mi želimo slušati i svoj ego i svoje srce, samo što nismo svjesni svrhe svojih želja. 

Na putu duhovnog buđenja nesvjesno slušamo ego jer ne poznajemo drugi odabir sve dok ne dođe kraj ego iskustvima. Tada se probudimo i spoznajemo kako slušati srce i kako slobodno birati životna iskustva.


Piše: Ivana Debelić


Ušla u 40-tu godinu bivanja na ovoj  kugli zemaljskoj. Nekada mi se to činilo puno, danas nemam nikakvo mišljenje. Nekada sam imala velike zahtjeve od života, danas ga samo živim i ostvarujem svoje ciljeve. Majka sam dviju živahnih djevojčica, prijateljica​ i životna suradnica bliskim ljudima. Posjedujem dobre tenisice za trčanje i plavu kuhinju za fine svježe obroke. Sve drugo smatram prolaznim i zamjenjivim.  Diplomirala sam ekonomiju u Zagrebu i ubrzo se pokazalo da je to bio samo usputni test.​ Glavni životni testovi nakon te diplome tek su počeli pristizati u obliku ljudi, knjiga, tečajeva, putovanja,  dodatnih studija, a sve na temu: Tko sam Ja, Kuda idem i Zašto sam tu. Danas stečeno znanje, iskustvo i razumijevanje životnih procesa s puno Ljubavi prenosim dalje u radu s ljudima kroz  kreiranje svjesnih odnosa koji imaju za cilj osvijestiti u nama blagostanje, zajedništvo i napredak. S posebnim žarom sudjelujem kao podrška u kreiranju sretnijih brakova, a i kao podrška u  osvješćivanju zašto nije išlo i kako dalje. Dok, s posebnim veseljem sudjelujem u kreiranju korisnih i ispunjavajućih odnosa na radnim mjestima. Učimo tko smo mi u odnosima, čemu nam odnosi služe, kako svaki odnos učiniti na dobrobit svima koji u njemu sudjeluju. Ukoliko zelite kontaktirati Ivanu i njenu pomoc u kreiranju ispunjavajućih odnosa, pisite joj na: ivana.dblc@gmail.com

Instagram