Rešenje postoji za svaki problem, ali vi toga niste svesni!

   Vrlo često ste u situaciji kada kažete:Ja ne znam kako dalje, ili ja nemam rešenje za neki problem, osećam se zaglavljeno ni na...
  Vrlo često ste u situaciji kada kažete:Ja ne znam kako dalje, ili ja nemam rešenje za neki problem, osećam se zaglavljeno ni napred ni nazad,...i sl. ali moram vam reći da za svaki, ama baš za svaki problem, postoji i rešenje, jer on se ne bi ni javio u vašem životu. 

Međutim važno je znati da se rešenje uvek nalazi na suprotnoj strani od problema. Na svesnom nivou vi ne znate kako možete rešiti neki vaš problem usled čega ste se zaglavili i ne znate kako dalje, ali u vašem podsvesnom delu uma, vi sve znate.Samo polako. Umirite se, opustite se, malo tihujte i osluškujte sebe. U buci, panici, nerviranju, strahu, strepnji, svi su odgovori duboko skriveni. Odgovori se javljaju kada umirite duh i telo i kada vam fokus nije na problemu, već na njegovom rešenju.

  Međutim šta vam se dešava kada nastane neki problem? Obično danima, satima, vi kao opsednuti njime, samo o tome pričate, prepričavate, dodajete, širite i zaista taj vaš problem postaje ogroman i nekako u vašim očima  nesavladiv. Jer na čemu vam je fokus to samo raste. Fokus na problem, daje još razloga za brigu. Kako to? 

Upravo priča o problemu, takav način razmišljanja utiče na vaše emocije, vi se osećate, ljuto, povređeno, napušteno, a to su emocije niskih frekfencija, pa samim tim tako i vibrirate. 

Tu sada deluje Zakon privlačenja i vi hteli to ili ne svedočite upravo sa još novih razloga za brigu. Nekada niste svesni toga, pa često vam je potrebna nečija pomoć, da  iz tog začaranog kruga što pre  izađete.

  Ako bi vam fokus bio na rešenju i ako bi svu svoju energiju uložili na sagledavanje svih mogućih načina da iz problema izađete, pa još ukoliko biste sve mogućnosti za rešavanje problema stavili na papir i bavili se samo time, i još ukoliko biste videli sebe bez problema, delili radost, okružili se ljudima koji su pozitivni i optimistično raspoloženi, sa ljudima koji ne žele samo da slušaju vaše jadikovke i da time nanovo pothranjuju vašu bol... tim pre bi ste potpuno sami došli do rešenja. Kako? 

Upravo fokus na rešenje, će vam doneti rešenje. Samo pomisao da vaš problem ima i rešenje, menja vaše razmišljanje, vaše emocije, a samim tim i akcije. 

Vi vibrirate na posve drugačijim frekfencijama, mnogo višim, pa samim tim. Univerzum vam šalje ljude, prilike, situacije koje će vam pomoći u iznalaženju pravog puta i načina u rešavanju problema koji vas trenutno muči. 

   Budite svesni toga da se problem ne bi ni javio da za njega ne postoji rešenje. Ponavljajte to sebi, ubedite sebe da je tako, a kada poverujete da je to tako, mnogo će vam biti lakše kada znate u startu da je svaki problem koji se pojavi u vašem životu, zapravo samo neki izazov koji se javio sa nekim razlogom i koji ćete vi sigurno rešiti, jer on se ne bi ni javio da to nije tako. I verujte da ćete ga i rešiti, ali samo kada problemu pogledate u oči bez straha i sa verom da je on za vas rešiv.

Piše: Gordana Maksimović


Ja sam Gordana Maksimovic, po vokaciji sam dipl.defektolog, master logoped, motivaciski govornik i life caoch. Sve to zajedno,čini divan sklad kako u poslovnom, tako i u privatnom životu.Inače autor sam jednog jako praćenog bloga, kao i You Tube kanala "MIRIS POZITIVNOG DUHA i facebook-stranice, koji su jako motivirajući i inspirišu me da dalje radim,objavljujem i produbljujem svoja znanja,sa željom da sve to podelim sa vama .Nadam se da ćete u svemu što pišem prepoznati moju želju,da shvatite koliko je ovaj život vredan i koliko ga možete lepo živeti.Ja živim svoju bajku i uživam u njoj.Želim vama vašu bajku ali tu bajku kreirate vi sami.Želim vam,da vaša kreacije bude vaš izbor,da vaša životna priča i vaša realnost postane vaša bajka.Jer život zaista jeste bajka ...a mudra i pametna žena prvo radi na sebi da bi i ona i svi oko nje lepo živeli i uživali.   

DRUGIMA SE SVIDJELO I...

0 komentari

Napomena:

Sadržaj na ovom magazinu je informativnog i motivacijskog karaktera. Namjera nam je da upoznamo čitatelje sa različitim pravcima nove sociološke misli, pozitivne pishologije i duhovnosti. Sadržaj u ovom tekstu nije zamjena za stručni medicinski savjet - ukoliko imate ozbiljnih psiholoških problema, obratite se liječniku i/li psihoterapeutu.