EFT: Emocionalna vrsta akupunkture u kojoj igle nisu potrebne!Tužna sjećanja i emocije najčešće vučemo iz djetinjstva  i akumuliramo ih, te ih slažemo  u toku puberteta, adolescencije  I i odraslosti  onda se čudimo što su starosti tako teške mučne i bolne .


Nakupljamo  samo gomilu neotpuštenih emocija u umu  i tijelu moderno nazvano stanično pamćenje .
Kako bi se oslobodili nakupljenih negativnih emocija i njihovih posljedica koristimo energetske tehnike .
EFT je, kako sam naziv kaže, Emocional Fredoom Technique. Čovjek koji je ovu tehniku učinio svima dostupnim zove se Gary Craig. Krivnja, ogorčenje i fizičke boli bivaju elegantno otpuštene. EFT narušava svako konvencionalno uvjerenje. Rezultati su spektakularni, a tehnika djeluje izvanredno. Tamo gdje više ništa ne može pomoći eft  pomaže.1995 Gary Craig je počeo sa njenom popularizacijom. EFT je emocionalna vrsta akupunkture u kojoj igle nisu potrebne. Umjesto iglama prstima  i tapkanjem  se stimulira energija  na određenim merdijanima.
Ako polazimo od uvjerenja da su sve bolesti nastale kao prekid  u energetskom sistemu, te kako su boli i bolesti povezane sa našim psihičkim stanjem  tačna je tvrdnja da su nerazrješene negativne emocije glavni razlog naših boli i bolesti. 
Moć ove tehnike “vuče” korijen iz drevnih istočnjačkih  akupunkturnih tehnika. 

Albert Anštajn nas je prošlog vijeka uvjerio da se sve sastoji od energije i samim time pridonio smanjenjem ignoriranjem emocija, jer i emocije su energija. 
Uspješnost ove tehnike kreće se u rasponu od 80 do 90 posto. U porastu je procenat ljudi koji uspješno upotrebljavaju ovu tehniku i lišavaju se teških oboljenja iako su  “otpisani”u medicinskim krugovima.
Pravilno  upotrebljena EFT  vrlo brzo ponovo povezuje  energiju u meridijanima  i vrlo često već nakon nekoliko praktikovanja uklanja posljedice nakon energetskog prekida najčešće emotivne blokade  i može biti od pomoći za dječije ponašanje, probleme u vezama, upravljanje ljutnjom  i bijesom, nesanicom, kod depresije, ovisnosti , PTSP-ja, posljedica seksualnog zlostavljanja, fobija; kod fizičkih teškoća kao što su alergije, migrene, hronični umor, hipertenzije, mišićne distrofije i raka. 

Možete je koristiti i za poslovne ciljeve i podizanje samopouzdanja.

Izgovarajuci afirmacije i tapkajući na određene meridijane na nerazrješene emotivne teškoće  EFT svakodnevno pokazuje veliku učinkovitost  često na području na kojem ništa drugo nije pomoglo. 

Ukoliko ne primjetite uspjeh nakon prvih par puta nemojte odustajati potrebno je biti uporan.
Kako bi sloj po sloj razriješili blokadu i manifestirali pozitivan ishod, koristite EFT kako bi poboljšali koncentraciju, samopouzdanje, sposobnost iscjeljenja, međuljudske odnose, san i relaksaciju, učinkovitost na poslu fakultetu ili sportu.


Pet osobina Emocional Fredoom Tehnike je da je metoda:

1) besplatna 
2) učinkovita
3) daje brzi rezultat 
4) neinvazivna
5) jednostavna te je možete koristiti bilo kad i bilo gdje.
Sama koristim ovu tehniku kako bi riješila određene izazove u životu , te je koristim kao metodu čišćenja “emocionalnog smeća “ koje svakodnevno “pokupimo” te sam se uvjerila kada je poremecaj u energetskom sistemu uklonjen kvantnim skokom nestaju nepoželjna  fizička i emotivna stanja boli i bolesti. 

Ne ostavljajte da vam se nakupljaju stresovi razočarenja, ljutnje  uklonite “emotivno smeće” još danas kako bi imali kvalitetan život bez bolesti, te kako bi imali zdravu starost bez boli i bolesti prouzrokovane “repovima iz prošlosti”. 
Neka se tuga ,krivnja, frustracija i sve ostale negativnosti razbiju poput talasa o hrid, a energija neka poteče kroz vaše tijelo kao čisti, bistri planinski potok!


Piše: Lejla Nalić


Zovem se Lejla Nalić. Rođena sam prije 29 godina,  u Tuzli Završila sam Medicinsku školu i Pravni fakultet. 2010. sam prvi put pročitala knjigu Luise Hay "Ti to možeš", koja mi je promjenila život. Od tada mi je želja postati couch-em i pomoći drugim ljudima da i oni promjene svoj. 2017. god. ta mi se želja ispunila i postala sam certificirani life couch po metodama Sandre Ann Tylor, tacnije quantum life couch. Sada živim u vortexu i radujem se čudima. Posjetite moju facebook stranicu za dnevne afirmacije i pozitivne misli. Za više inspirativnih tesktova, posjetite moj blog.

Instagram