Kraj ljeta ne mora značiti kraj uživanja!

Dugo toplo ljeto je završeno i pred nama su ugodni jesenji dani. Dok neke osobe vole jačinu Sunca i vrevu ljeta, neki ipak vole Mihol...


Dugo toplo ljeto je završeno i pred nama su ugodni jesenji dani.
Dok neke osobe vole jačinu Sunca i vrevu ljeta, neki ipak vole Miholjsko ljeto ili zlatnu jesen koja  produžava  turističku sezonu.

U današnje vrijeme brzog života kada se vrijeme godišnjih odmora prolongira, mnogi se odlučuju za odmor u septembru pa čak i oktobru. 
Hoteli na moru su manje popunjeni, gužve nema i sve upućuje na miran i zaslužen odmor.
Ali ipak u svemu nešto nedostaje, nedostaje sadržaja u jesen, nedostaje ambijent za kupanje, nedostaju vesela lica i  graja djece koja žure na plažu, jer naši odmori se uglavnom svode na odlazak na more, iako ne mora tako da bude.
U nastavku teksta donosimo nekoliko razloga  za odmor u Tuzli, u  jednom od najljepših hotela u Bosni i Hercegovini, Hotelu Mellain koji pruža mnoštvo sadržaja:

1. Tuzla je jedan od najstarijih gradova u Evropi  i turistima pruža spoj odmora, zabave i edukacije. 
Tuzlu krasi bogata istorija, u njoj je pronađeno najstarije sojeničko naselje u Evropi.

2.Tuzla je grad sa velikim brojem nacionalnih spomenika koji krase ovaj "slani" grad i obogaćuju svakog turistu za epohu istorije.

3. U Tuzli se nalazi jedno od najstarijih  lječilišta/ banje- Lječilište Aqua Bristol  u kojem je prvi gost i pacijent   bio Car iz Austrije.
 Car  Austro – ugarske monarhije, Franjo Josip bio je  prvi koji je brigu o svom  zdravlju prepustio banji iz Tuzle.

4.U Tuzli u Lječilištu Aqua Bristol rade se procedure sa  najsavremenijim metodama i  aparatima, a što je jednako važno u prelijepom ambijentu. Voda koja se koristi kao terapija crpi se sa dubine od 100 metara iz jezgra samog grada.

5. U Tuzli u Kompleksu Mellain možete uživati, kupati se u bazenu sa slanom ili slatkom vodom, opustiti se u Bisernoj kupki, predati se vještim rukama i uživati u masaži te  još mnogo toga.

Ukoliko se odlučite na odmor u Tuzli u Kompleksu Mellain, iskoristite posebnu ponudu za dane vikenda, a za sva pitanja možete se obratiti ljubaznom osoblju koje Vam je na raspolaganju 24 sata na broj: ++387 35 365 500
Novinarka: Daniela Čomić

DRUGIMA SE SVIDJELO I...

0 komentari

Napomena:

Sadržaj na ovom magazinu je informativnog i motivacijskog karaktera. Namjera nam je da upoznamo čitatelje sa različitim pravcima nove sociološke misli, pozitivne pishologije i duhovnosti. Sadržaj u ovom tekstu nije zamjena za stručni medicinski savjet - ukoliko imate ozbiljnih psiholoških problema, obratite se liječniku i/li psihoterapeutu.