Prestanite da krivite druge za neuspjeh i preuzmite kormilo života u svoje ruke!
Da li često čujete rečenice tipa „On je kriv što nisam uspela“, „U ovoj državi samo političari dobro zarađuju“, „Ništa mi ne ide, ja sam baksuz“...? Sigurna sam da je odgovor potvrdan. A zašto je to tako? 
Usadili su nam ta uverenja. Naučeni smo da tražimo krivce u drugima i opravdavamo svoju statičnost. Lakše je kriviti druge i kukati nego pokrenuti se. 

Lakše je kriviti zlu sudbinu nego uzeti svoj život u svoje ruke. A onda nam ceo život prođe okrivljujući sve oko sebe i pri tome ne preduzimajući ama baš ništa. Mislite li da je to svrha našeg postojanja? Nikako!

Zar smo rođeni da patimo? Nismo!

Želela bih da vas ohrabrim i kažem da ne prepuštate svoj život drugima. Ključ je uvek u vašim rukama. Ne dozvolite da vam drugi govore kako da živite, koji posao da radite, kako da se oblačite, gde da letujete... Ali takođe ne dopustite da vas jedan neuspeh pokoleba, jedna ružna opaska odvrati od sna. 

Nemojte poverovati onima koji vam govore da je nešto nemoguće. Vi kreirate svoj život i samo vi možete ispisati stranice knjige vašeg života. 

Da li to znači da ako smo toliko moćni da možemo kreirati svoj život nikada nećemo biti tužni, povređeni, razočarani? Ne! To znači da postoji nešto što se zove naš izbor. Sve se u našem životu dešava s nekim razlogom. 

Na neke stvari ne možemo svesno uticati.  No, sve ima svoju veću svrhu. Ponekad je u datom trenutku ne možemo prepoznati ali vera da ništa na ovom svetu nije slučajno nas vodi na pravi put. Naše je da izaberemo kako ćemo se nositi s tim izazovima i kako ćemo na sve to gledati. 

Medalja uvek ima dve strane. Vi birate koju ćete okrenuti.

Naši izbori nas čine i odgovornima za svoje postupke. Odgovornost ne znači biti kriv i na taj način snositi odgovornost. Nema krivice. Okrivljivati sebe je isto kao i kriviti druge. Od toga nemamo koristi. 

Biti odgovoran znači uskladiti se sa svojim odlukama i izborima. Možemo izabrati da patimo ili volimo, plačemo ili se smejemo, budemo u miru ili u pravu, odustanemo ili rizikujemo, verujemo da su čuda moguća ili ne napravimo ni prvi korak. Uvek ste vi ti koji birate!

Zato pogledajte stvari iz druge perspektive ili bar pokušajte. U svakoj situaciji pronađite nešto dobro. Ma kako vam u datom trenutku delovala bezizlazno, pronađite onaj mali zračak svetlosti na kraju tunela. 


Verujte u sebe, verujte u svoje snove i svoje izbore. Ako vam srce govori ne utišavajte ga, oslušnite šta ima da vam kaže. Ono vas neće izneveriti. 

Srce će vas uvek voditi pravim putem jer ono poznaje vašu dušu, vašu svrhu. 


Zato dragi moji uvek birajte ono što vas čini radosnima, ono što vam donosi mir, u čemu uživate, iz čega učite, uz šta bivate bolji. Birajte život kakav vi želite jer vi to zaista zaslužujete. Verujte u to!

Piše: Tijana Mihajlović

Tijana Mihajlović je majka, supruga, učiteljica, bloger, You Tube-r, Reiki praktičar, iskren prijatelj i još mnogo toga. Majka dva divna dečaka, supruga svoje prve ljubavi, ponekad tužna, ponekad radosna, ali uvek dignute glave i pozitivna. Uživa u prvoj jutarnjoj kafi, pisanju, dobroj knjizi, meditaciji, vremenu provedenom s decom, sunčanom danu, životu... Kada piše, tada je na svom terenu. Voli da kroz svoje spoznaje i iskustva motiviše ljude i to radi putem svojih tekstova i video snimaka. Želi da svojim postojanjem na ovoj planeti da svoj doprinos, motiviše ljude i učini svet lepšim. Pratite Tijanu: You Tube, Facebook, blog.

Instagram