Prvi duhovni zakon Deepak-a Chopre za uspjeh u životu
Uspjeh se  može odrediti kao stalno širenje sreće i progresivno ostvarivanje svojih ciljeva. Potreban nam je duhovniji  pristup ka uspjehu. Znanjem i praksom duhovnih zakona usklađujemo se s prirodom  i stvaramo uspjeh uz brižljivost radost i ljubav. On ima mnogo vidova, a materijalno bogatstvo je samo jedan od njih.
 Uspjeh uključuje dobro zdravlje, odnose, energiju i životni entuzijazam. Deepak Chopra, u svojoj knjizi sa istim imenom, govori o sedam duhovnih zakona uspjeha. U ovom članku osvrnuću se na prvi zakon.

ZAKON ČISTE POTENCIJALNOSTI

Čista svijest je čista potencijalnost. Ovaj zakon je zasnovan  na činjenici da smo mi u osnovnom stanju čista svijest. Čista svijest je čista potencijalnost  ona je polje svih mogućnosti beskonačnog stvaralaštva.  


Čista svijest je naša duhovna bit čista radost.  Drugi pridjevi svijesti su čisto znanje, beskonačna tišina, savršena ravnoteža ,nepobjedivost  i blaženstvo.  Potreba za odobravanjem , potreba za kontrolom  I potreba za spoljašnjom moći  su potrebe zasnovane na strahu . Te vrste moći niszu  moći čiste potencijalnosti. Kada doživimo istinsku moć tad nema straha niti potrebe za odobravanjem ili spoljašnjom moći.  Vaša unutrašnja tačka oslonca je vaš ego. Ego je vaša slika o sebi, vaša  društvena maska on nije ono što ste vi stvarno. Ego se hrani  odobravanjem.  Dok je vaša duša potpuno slobodna od takvih pojava. Moć zasnovana na egu traje samo u prisutnosti objekta na kome se zasniva . Ako i9mate određen položaj , ako ste predsjednik države ili direktor preduzeća  moć koji koju uživate dolazi s položajem uspjehom i novcem .  Moć zasnovana na egu trajaće dok traje i to. Moć sopstva je trajna jer se zasniva na znanju o sopstvu. Ona ka vama privlači ljude i ono što želite. Ona magnetizira ljude situacije i okolnosti tako da podupiru vaše želje . Ako želite uživati u dobrobitima  polja čiste potencijalnosti , tada je potrebno imati pristupa tom polju .

Jedan od načina pristupa tom polju je dnevna praksa tišine ,meditacije i ne prosuđivanja.Vježbanje tišine podrazumjeva suzdržavanje od govora od aktivnosti kao sto su gledanaja tv-a i čitanja knjiga. Možete to činiti jedan ili dva sata dnevno, ponekad omogućite sebi produženo vrijeme u tišini cijeli dan ili dva dana. Drugi način je svakodnevna meditacija.  Još jedan od načina pristupimo polju čiste potencijalnosti  je odbacivanje prosuđivanja.  Prosuđivanje je stalno procjenjivanje stvari i pojava kao dobrih i loših, kao stalno procjenjivanje, klasifikaciju označavanje  analiziranje stvaraju veliku turbulencioju u svom unutračnjem dijalogu.Ta turbulencija ometa tok energije između vas i polja čiste potencijalnosti. Doslovno gnječite  “procjep “ između misli .  U  kursu o čudima postoji molitva koja kaže danas neću suditi ma šta se dogodilo. Dodajte i četvrti dio to je provođenje vremena u prirodi. Pristup svojoj pravoj suštini  pružiće vam uvid u “Ogledalo  odnosa “ jer svaki je odnos odraz odnosa sa samim sobom npr ako se osjećate krivim  ako se bojite ili ste nesigurni zbog novca i uspjeha  ili bilo čega drugog tada su krivnja strah i nesigurnost osnovne karakteristike vaše osobnosti. Nikakav novac ili uspjeh neće rješiti te osnovne problem postojanja. Samo će bliskost sa sopstvom donijeti pravo iscjeljenje. Kada ste utvrđeni u znanju o svom pravom sopstvu (razumjete  svoju pravu narav )nikada  nećete osjećati i  krivnju strah ili nesigurnost zbog novca ili obilja jer ćete shvatiti da je suština materijalnog životna energija –čista potencijalnost.  Kako budete sve više pristupali svojoj pravoj naravi spontano ćete misliti stvaralacke misli .

PRIMJENA ZAKONA ČISTE POTENCIJALNOSTI 


  1. Stupiću u dodir sa poljem ciste potencijalnosti odvajajući neko vrijeme za tišinu .
  2. Svakog ću dana odvojiti nešto  vremena Iiprovesti ga u prirodi . Tiho ću posmatrati zalazak sunca ili slušati zvuk potoka 
  3. Meditirat ću 
  4. Vjezbajući neprosuđivanje danas neću suditi ma šta se dogodilo i tokom dana ću se podsjećati da ne sudim.
Piše: Lejla NalićZovem se Lejla Nalić. Rođena sam prije 29 godina,  u Tuzli Završila sam Medicinsku školu i Pravni fakultet. 2010. sam prvi put pročitala knjigu Luise Hay "Ti to možeš", koja mi je promjenila život. Od tada mi je želja postati couch-em i pomoći drugim ljudima da i oni promjene svoj. 2017. god. ta mi se želja ispunila i postala sam certificirani life couch po metodama Sandre Ann Tylor, tacnije quantum life couch. Sada živim u vortexu i radujem se čudima. Posjetite moju facebook stranicu za dnevne afirmacije i pozitivne misli. Za više inspirativnih tesktova, posjetite moj blog.

Instagram