Krunska ili ljubičasta čakra: Dopustite da univerzalna energija poteče kroz vas!


Simbol ove cakre je cvijet sa 1000 latica, a nalazi se na vrhu glave, tik iza tjemena. Njen element je misao i njen rad se povezuje sa mislima i empatijom. Metal  koji se povezuje sa njenim radom je zlato. Povezuje se sa univerzalnom energijom i božanskom svijesću. 

Njen dibalans se ogleda kroz problematičan odnos sa ocem. Od dragog kamenja na njen rad utiču čisti kvarc, ametist, opal, dijamant. 

Dinamika koja se s njom veze je milosrđe, konekcija s Bogom, sitem vjerovanja, prosvjetljenje, Božanska svjetlost.

Povezana je sa višim umom, naukom, te sa intergracijom čovjekove duhovnosti i tjelesnosti. Upravlja epifizom, desnim okom živčanim i mišićnim sistemom te kožom. 

To je čakra duhovnosti preko nje dolazimo u dodir sa višim ja kataliziramo energiju iz univerzuma. 

Krunska čakra obuhvata cijeli covjekov život. Njena blokada se izražava u pomankanju samopouzdanja, u ličnoj krizi, strahu od ličnog razvoja i upoznavanja sebe samog , te u osjećaju da je život besmislen što može dovesti do degenerativnih bolesti teškoćama s kostima i genetskim poremećajima. 
Ovo je čakra svjesnosti i samospoznaje. U njoj su smještena sva naša uvjerenja, kao i sposobnost  kao i sposobnost usmjeravanja, razvrstavanja i trasformiranja tih uvjerenja. U njoj je sadržano i naše pravo da stalno učimo nova znanja. Kosa i nokti su povezani sa ovom čakrom. 

SVIJEST, MISAO, ZNANJE, INFORMACIJA, MEDITACIJA –KLJUČNE RIJEČI SU KOJE SU POVEZANE SA OVOM ČAKROM. 

Ljubičasta čakra je ključ našeg života kojeg stalno tražimo ne znajući da ga držimo u ruci. Ona je kruna na glavi koju zaslužujemo samom činjenicom da smo živi. 
Mantra je ng – teško spojiva suglasnika koji odjekuju kroz nas i otvaraju krunsku čakru.  Vježba za rad na ovoj čakri: zamišljajte fontanu, vodoskok ljubičaste energije kako protiče kroz nas. 

Afirmacije za rad :
Ja se predajem božijoj volji! 
Predajem svoje probleme Bogu!

Na nju najefektnije utiču meditacija i post koji je izuzetno koristan. Post nije puko gladovanje i odricanje tjelesnih užitaka nego način za duboku samospoznaju i poniranje u dubine vlastite duše. SUGESTIJE ZA RAD : 
FOKUSIRAJTE SE NA SNOVE, VIZUALIZIRAJTE, JOGA, LJUBIČASTA HRANA, TIŠINA . 

Pitanja za rad na ljubičastoj čakri (dajte sebi ocjenu od 1 do 10 I odgovarajte u dubokom miru i tišini ):

Koliko ste otvoreni prema novim idejama ?
Koliko duboko vjerujete da ste vi krivi ?
Koliko često imate osjećaj krivnje za iskustva koja su vam se desila u životu ?
Koliko duboko vjerujete da ste vođeni od više sile ?
Kada ste osjetili prisustvu više sile , na kojem životnom iskustvu ?
Koliko ste posvećeni božanskoj svjesnosti ?
Da li dopuštate da univerzalna energija teče kroz vas’

Da li imate manjak vjere u Božansku silu ?


Piše: Lejla Nalić


Zovem se Lejla Nalić. Rođena sam prije 29 godina,  u Tuzli Završila sam Medicinsku školu i Pravni fakultet. 2010. sam prvi put pročitala knjigu Luise Hay "Ti to možeš", koja mi je promjenila život. Od tada mi je želja postati couch-em i pomoći drugim ljudima da i oni promjene svoj. 2017. god. ta mi se želja ispunila i postala sam certificirani life couch po metodama Sandre Ann Tylor, tacnije quantum life couch. Sada živim u vortexu i radujem se čudima. Posjetite moju facebook stranicu za dnevne afirmacije i pozitivne misli. Za više inspirativnih tesktova, posjetite moj blog.

Instagram