Zašto uspjeh u životu nije samo uspjeh u poslu?

image source
Dugo već razmišljam o pojmu „uspeh“. O tome slušam, o tome čitam ali nekako se uvek uz reč „uspeh“ provlači i reč „posao“. Zar je uspeh samo biti uspešan u poslu? Šta je sa majkama koje su domaćice, podižu decu i uslovno rečeno „sede“ kod kuće? Zar su one nesupešne? Hm... vredi se zamisliti oko toga.
Nikako se ne bih složila sa ovom definicijom uspeha. Za mene je uspeh pobediti sebe, svoja uverenja koja nam ne služe. Uspeh je suočiti se sa izazovima u životu, voditi računa o sebi i svom psiho-fizičkom zdravlju. 

Raditi posao koji voliš, širiti ljubav oko sebe a isto tako znati je i primiti. Podizati decu i od njih stvoriti dobre ljude. Uspeh je biti ono ko jesmo i živeti punim plućima! Da li vi sebe smatrate uspešnima?

Iskreno se nadam da je odgovor DA! No ako smatrate da niste, zapitajte se zašto. Razmislite šta je to što možete učiniti pa da se situacija promeni. Pokušajte se setiti nečega iz prošlosti kada ste uspeli i osećali se fenomenalno. Gde se sakrio taj osećaj?
Pre izvesnog vremena, sedela sam u sobi, umotana u fino toplo ćebe i pijuckala svoj omiljeni čaj. Razmišljala sam baš o ovoj temi i zapitala se: “Jesam li ja uspešna?“ Ne bavim se nekim zvučnim zanimanjem, niti mlatim grdnu lovu, čak ni u štampi nisu pisali o meni. Zašto bih ja bila uspešna? 
A onda sam se setila...Uspešna sam jer radim ono što volim. 

Predajem engleski, pisanjem i video klipovima motivišem i inspirišem ljude da budu bolji i vode srećniji život. Reiki tretmanima oplemenjujem svoj život kao i život ljudi oko mene. Uspešna sam jer sam se suočila sa svojim strahovima, nemirima, anksioznošću i panikom. Iz svojih iskustava mnogo naučila i postala jača. Sad imam priliku pomoći i drugima koji prolaze kroz iste izazove. 

Uspešna sam jer imam divnu porodicu, sjajnu decu, od kojih takođe učim. Uspešna sam jer sam autentična i nisam ničija kopija. Sve radim srcem i dušom i širim ljubav. Uspešna sam jer sam tako odlučila.

Zato ako je vaš odgovor na moje pitanje bio NE odlučite da ga promenite u DA! Odlučite se za uspeh. Moje merilo uspeha ne mora biti i vaše. Svi smo različiti. 

Pronađite duboko u sebi ono zbog čega ćete sa ponosom moći reći da ste uspešni. Kome da kažete? Sebi! 

Budite u svom životu uspešni i to će biti i više nego dovoljno da ispunite svoju životnu svrhu.


Piše: Tijana MihajlovićTijana Mihajlović je majka, supruga, učiteljica, bloger, You Tube-r, Reiki praktičar, iskren prijatelj i još mnogo toga. Majka dva divna dečaka, supruga svoje prve ljubavi, ponekad tužna, ponekad radosna, ali uvek dignute glave i pozitivna. Uživa u prvoj jutarnjoj kafi, pisanju, dobroj knjizi, meditaciji, vremenu provedenom s decom, sunčanom danu, životu... Kada piše, tada je na svom terenu. Voli da kroz svoje spoznaje i iskustva motiviše ljude i to radi putem svojih tekstova i video snimaka. Želi da svojim postojanjem na ovoj planeti da svoj doprinos, motiviše ljude i učini svet lepšim. Pratite Tijanu: You TubeFacebookblog.

Instagram