ZAKON PRIVLAČENJA: Radite ovo svaki dan da biste ostvarili sve što želite!

image source

Mnogi su čuli o zakonu privlačenja i primjenjuju ga, no izostave ovaj važan korak, koji je jako važan i neophodan. Ova tehnika Zakona Privlačenja zove se ACTING AS IF (ponašanje kao da...). 
Ova tehnika prodazumijeva da se moramo ponašati kako da već imamo i živimo ono što želimo manifestovati. 

Što god da želimo ostvariti i manifestovati, moramo se ponašati kao ta bogata, sretna u ljubavi, uspješna, mršava i vitka, privlačna i zavodljiva... osoba koja želimo postati. Dakle:


* Moramo se ponašati kao osoba koja to već ima i koja je već to dobila i ostvarila.

* Moramo se oblačiti kao osoba koja to već ima i koja je već to dobila i ostvarila.

* Moramo pričati kao osoba koja to već ima i koja je već to dobila i ostvarila.

* Moramo donositi odluke kao osoba koja to već ima i koja je već to dobila i ostvarila.

* Moramo na simboličan način provoditi dan i praticirati iste ili slične rituale i navike kao osoba koja to već ima i koja je već to dobila i ostvarila.

Ukoliko se ponašamo kao da... pokazaćemo Univerzumu da kao prvo vjerujemo da će se to za nas zaista ostvariti, a kao drugo da mi to stvarno jako želimo i da smo fizički i mentalno spremni da to i primimo i ostvarimo.

Već sam pisala u prethodnim člancima da ne možemo da promijenimo ništa na bolje u životu dok ne promijenimo svoje rituale i navike, te način razmišljanja. Ponašanje kao da... upravo je tehnika koja nam omogućava da to i učinimo, te je stoga jako moćna. 


Što god je to što želite ostvariti, razmislite kako biste se ponašali, osjećali i razmišljali kada biste to već imali? Zatim počnite da radite stvari koje biste tada radili, kako biste se osjećali SADA kao je to već vaša realnost. 

Znamo da privlačimo ono što je u vibracijskom skaldu sa našim emocijama i radnjama.

Dakle, ukoliko želite da budete djevojka koju muškarci poštuju i koja je jako privlačna, razmislite kako biste se ponašali da već jeste ona i počnite da se ponašate tako. Ne biste pristajali da se viđate s nekim za BootyCall u sitne sate! Ne biste izlazili s mladićima koji vam se stvarno ne dopadaju! Ne biste gubili vrijeme s muškarcem koji nije džentlmen i koji vas ne poštuje! Djevojke koje su privlačne i lijepo izgledaju imaju svoje rituale: ne izlaze iz kuće bez šminke i odjevene u šlampave trenerke, njeguju kožu i kosu, priušte si tretman u kozmetičkom salonu i odlazak frizeru, poravljaju šminku svako malo i paze da im nije ostao origano među zubima.

Ukoliko želite vitko tijelo i zdravlje, kako biste se ponašali da to već imate? Vodili biste računa o prehrani, redovito vježbali, kupili biste odjeću u kojoj se dobro osjećate i koja ističe vaš stas, pili biste dovoljno vode i osjećali se dobro u svome tijelu. Počnite sve to raditi i osjećati se tako danas i vidjećete zapažene rezultate vrlo brzo.

Ukoliko želite da budete uspješni u poslu kojim se bavite, morate se ponašati kao osoba koja niže uspjehe! 

Recimo da ste bloger i želite od toga napraviti zanimanje. Razmislite kako bi se uspješna blogerka ponašala? Ukoliko pratite blogere koji su influenser-i u svom niche-u uvidjećete da te blogerke REDOVNO izbacuju postove, kako na blogu tako i na Instagramu i i YouTube-u, da ne sarađuju sa bredovima u koji nisu kvalitetni, da se JAKO trude da naprave kvalitetne i lijepe fotografije (čak i ako to zahtijeva da se probude ujutro u 5 sati da bi snimile fotografije kada izlazi sunce na lijepim lokacijama), investiraju u opremu (laptop, kamera...) kako bi imale sto kvalitetniji sadržaj na blogu. Investiraju u svoju garderobu, ili druge stvari skupih brendova s kojima bi zeljelie da rade, kako bi ih isti primjetili i sl. 

Recimo da ste life coach. Kako biste se tada ponašali kada biste bili uspješni? Ne biste radili sa svakim ko vam se javi za coaching, već jedino sa klijentima koji su vaši idelani klijenti i koji hoće da rade na sebi. Ne biste naplaćivali sitniš za svoje usluge. Investirali biste u rad sa coach-em, mentorom i razne programe za samorazvoj i knjige, kako biste bili što bolji u svom poslu i napredovali, te u marketing. Pisali biste za razne magazine, bili gosti na televizijskim stanicama, redovito objavljivali inspirativan sadržaj na svojim društvenim mrežama, imali lijep blog ili web stranicu... Radite sve ovo (barem simbolično ili na manjoj skali) već danas, ukoliko želite da uspijete. 

Isto možete primijeniti za uspjeh u bilo kojem drugom poslu!

Dakle, da sumiramo. Da biste ostvarili to sto želite, morate se početi ponašati kao da...

1) OBLAČITI SE KAO OSOBA KOJA ŽELITE BITI ILI KOJA TO VEĆ IMA
2) RAZMIŠLJATI KAO OSOBA KOJA ŽELITE BITI ILI KOJA TO VEĆ IMA
3) OSJEĆATI SE KAO OSOBA KOJA ŽELITE BITI ILI KOJA TO VEĆ IMA
4) PRIČATI KAO OSOBA KOJA ZELITE BITI ILI KOJA TO VEC IMA 
5) PONASATI SE KAO OSOBA KOJA ŽELITE BITI ILI KOJA TO VEĆ IMA

Da biste još više pojačali moć ove tehnike, spalite mostove za sobom! Šta to znači? 

Kupujte odjeću konfekcijskog broja kojeg želite nositi. Znate da kada žene kupe vjenčanicu ili haljinu za posebnu priliku manjeg broja i kaže da MORAJU stati u nju na dan X, zaista na taj dan u nju i stanu!

Investirajte u rad sa coach-em ili u svoj biznis, edukaciju za posao iz snova ili blog, u čvrstoj vjeri da će vam se ta investicija vratiti. 

Recite NE tom muškarcu za kojeg duboko u sebi znate da nije pravi za vas s vjerom da će se pojaviti onaj pravi.

Kupujte odjeću i cipele koju biste nosili kada biste dobili vaš posao iz snova. Kako kaže popularan motivacijski citat na Instagramu:

"Oblači se kao da si vlasnik banke, a ne kao da ideš u banku po kredit!"

Povisite cijene za svoje usluge i prestaite da radite za sitniš! 

Tako ćete sebe NATJERATI da radite na sebi, svome tijelu, blogu, poslu iz snova, traženju idelanih klijenata ili idealnog posla, ili pak da ne pravite kompromise kada su muškarci u pitanju i ne igrate više po paroli "Daj Mi Šta Daš".

Sve dok ne kažete NE navikama, prijateljima, klijentima, poslu, ritualima, odjevnim kombinacijama, cijenama koje naplaćujete, nezdravoj hrani... koji nisu dobri za vas i koji vas ne čine sretnima, nećete napraviti prostora, niti skupiti dovoljno mentalne snage da napravite taj veliki skok u vjeri i radikalni korak ka promjeni na bolje. 

A, kada vi pokažete da imate čeličnu volju i vjeri da napravite taj veliki korak i Univerzum će vas podržati!


Piše: Danijela Jokić Vaislay

Danijela Jokić Vaislay je life coach (trener životnih vještina )  i motivacioni govornik iz BiH, suosnivačica www.sretnazena.comTrenutno živi i radi svoj posao iz snova u sunčanoj i spiritualnoj Indiji i putuje. Rad na laptopu ispod palminog drveća, uz kokosov orah, ili na plaži, su njen fetišNjeni savjeti i citati za osobni rast, na našem i engleskom jeziku krasili su magazine COSMOPOLITAN, SENSA, The Huffington Post i brojne druge. Pomaže klijentima iz brojnih zemalja diljem svijeta da ostvare svoje snove i životne ciljeve, privatnim coaching-om putem Skype-a. Pratite Danijelu na Instagramufacebook-u , njen blog i YOUTUBE kanal na engleskom, za više inspirativnih riječi, savjeta i motivacije. 

Instagram