ZAKON PRIVLAČENJA: Ništa nije nemoguće!

image source

Stara narodna izreka kaže: "Ko u čuda vjeruje, čudima i svjedoči!". Kao životni trener (life coach) i neko ko je postigao mnogo stvari za koje su mi govorili da su "nemoguće" i da "nisu realne", danas mogu da kažem s uvjerenjem da je sve moguće za svakoga od nas, ukoliko nešto jako želimo i vjerujemo da je to moguće! 

Sjećam se da sam u srednjoj školi često govorila svojoj najboljoj drugarici: "Da mi je samo jednom u životu otići u Indiju! Kupila bih mnogo nakita i odjeće!". Ne samo da sam išla u Indiju tri puta, već danas i živim u Indiji! Ne moram da spominjem koliko indijskog nakita i odjeće imam. :))

Zamišljala sam godinama da će moj članak biti objavljen u mom omiljenom magazinu "Sensa": i to mi se ostvarilo u junu prošle godine!Željela sam biti kolumnistica za COSMOPOLITAN magazin: i to mi se ostvarilo!


Pisanje je moja velika strast. Nazivali su me budalom tokom studentskih dana što sam pisala blog i članke besplatno ("bolje džabe ležat', nego džaba radit'"), jer "od toga nema hljeba". Počela sam zarađivati više novaca kreativnim pisanjem, prije nego što sam i dobila diplomu bachelor-a žurnalistike, nego neki od mojih kolega koji su dobili posao kasnije u pojedinim lokalnim redakcijama.

Počela sam da pišem i na engleskom jeziku prije dvije godine i doživjela da moji članci budu objavljeni u brojnim internacionalnim publikacijama, uključujući i The Huffington Post! O tome nisam mogla ni sanjati dok sam studirala žurnalistiku!
Life Coach je bio moj posao iz snova. Danas radim taj posao!

Moj pokojni tata je bio dobar majstor u svojoj struci i iako je imao prema našim standardima "dobar" posao, bio je uvijek ambiciozan i vrijedan i radio je i privatno, da bi si mogao priuštiti bolji životni standard. 

Kada sam upisala žurnalistiku, sa svih strana sam slušala kako neću naći posao u struci, kako ima već mnogo novinara na birou, kako od toga "nema hljeba", kako bez "veza" i članstva u nekoj "vodećoj" stranci, koje nisam imala, neću nikada naći posao i da pravim najveću grešku u životu.

Nisam NIKADA, ni u jednom trenutku, za četiri godine studiranja, dozvolila da njihove riječi dopru do mene, niti sam povjerovala tim riječima. NIKADA. 

Vjerujem da je to velikim dijelom bilo zahvaljujući mom tati, od koga sam naučila da se novac može uvijek zaraditi ukoliko imate neku vještinu koju možete naplatiti i ukoliko ste STVARNO dobri u toj vještini, čak i bez posla. 

Za sve četiri godine studiranja nisam niti jedan jedini provela razmisljajući kako ću ja i hoću li ja dobiti posao. Imala sam čeličnu vjeru u sebe da ću ja, ako sam stvarno dobra u nečemu, moći da zaradim novce, s poslom ili bez posla. I to je postala moja stvarnost i prije nego sam završila fakultet. Nisam tražila "posao" niti mi je "trebao" posao. Posao je došao k meni! 

Kada vjerujemo da je nešto MOGUĆE za nas bez imalo sumnje i u isto vrijeme želimo nešto JAKO, to će nam se ostvariti. To je Zakon. Nazovite ga Zakonom Privlačenja, Pozitivnom Psihologijom ili Neuro-Lingvistickim Programiranjem, no to jeste ZAKON. 


To je Tajna!

Kada smo kod Tajne... Moje savjete za sretan život i zrnca mudrosti iz Indije je prošle sedmice podijelio na svom blogu jedan od učitelja iz dokumentarnog filma "Tajna", kojega ste vjerujem gledali, budući da čitate ovaj članak: Mike Dooley


Vjerujem da se svi sjećate scene iz ovog filma u kojoj je Mike govorio o tome kako vizualizirati i manifestovati svoj automobil iz snova:


Ovaj film je bio moje prvo upoznavanje sa Zakonom Privlačenja. Nakon što sam pogledala, odmah sam napravila ploču vizija i na nju nalijepila sliku novčanice od 100 000$: cifra koju sam željela godišnje da zarađujem. Trenutno "radim" na svom prvom mjesecu od 10 000$ i sve sam mu bliže!


NIŠTA NIJE NEMOGUĆE!

Ja sam danas ovdje gdje jesam jer sam imala ljubav i strast da pomažem drugima i pišem. 

Jer sam vjerovala u sebe, čak i kada niko drugi oko mene nije i kada su mi govorili ili da neću nikada dobiti posao u struci i da od toga "nema hljeba", ili ako ga nekom srećom dobijem, da cu "trčati za informacijama k'o cuko" za crkavicu. Kada sam postala life coach, "prognoze" nisu bile ništa bolje ni tada.

Jer sam radila ono što volim i jer sam ulagala vrijeme i trud u ono što volim i vjerovala 100% da ću moći zaraditi novac radeći ono što volim ako budem bila stvarno DOBRA u tome. 

Vjerujete u sebe! Vjerujte u svoje snove! Vjerujte da možete ostvariti sve što jako želite. Ako se moglo sve ovo ostvariti i desiti meni, može i vama! 


"Bilo da vjerujete da nešto možete ili ne možete, uvijek ste u pravu!" 
(Henri Ford)


Piše: Danijela Jokić Vaislay

Danijela Jokić Vaislay je life coach (trener životnih vještina )  i motivacioni govornik iz BiH, suosnivačica www.sretnazena.comTrenutno živi i radi svoj posao iz snova u sunčanoj i spiritualnoj Indiji i putuje. Rad na laptopu ispod palminog drveća, uz kokosov orah, ili na plaži... su njen fetišNjeni savjeti i citati za osobni rast, na našem i engleskom jeziku krasili su magazine COSMOPOLITAN, SENSA, The Huffington Post i brojne druge. Pomaže klijentima iz brojnih zemalja diljem svijeta da ostvare svoje snove i životne ciljeve, privatnim coaching-om putem Skype-a. Pratite Danijelu na Instagramufacebook-u , njen blog i YOUTUBE kanal na engleskom, za više inspirativnih riječi, savjeta i motivacije. 

Instagram