AVON, jeste li znali?


Za kozmetičku kompaniju Avon postoje činjenice koje možda niste znali?  U nastavku teksta saznajte ih i podijelite sa ostalim.


Jeste li znali da....
  
Avon je u Bosni i Hercegovini prisutan od 2003. godine.• Avon je osnovao David McConnel krajem 19 stoljeća, prodavajući knjige i poklanjajući parfeme uz svaku kupljenu knjigu.• Avon posluje u više od 120 zemalja širom svijeta sa više od 7 miliona Članova Kluba.


• Davne 1955. godine osnovan Avon fond za pomoć ženama.

• Avon je kao prva kozmetička kompanija, 1989. prestao s testiranjem na životinjama.

• Avonov miris Today, iz kolekcije Today Tomorrow Always, dobio  je nagradu FIFI (nagrada Oscar u industriji mirisa).• 2005. godine Avon je otvorio 100 miliona dolara vrijedan Globalni centar za istraživanja i razvoj na skoro 21 000 kvadratnih metara, na originalnom mjestu starog centra, u Suffernu New York.

• Avon u više od 50 država organizuje "Šetnju" i tako pokreće hiljade ljudi na 6 kontinenata u zajedničkoj borbi protiv raka dojke.

• Sa 80 patentiranih otkrića Avon je među prvima na svijetu u području razvoja novih tehnologija.

AVON  je 2017 godine izvršio donaciju Kliničkom Centru u Tuzli u vrijednosti od 68.000,00 KM u vidu aparata za rano otkrivanje karcinoma dojke i izvršio restauraciju cjelokupnog odjela u UKC Tuzla.

• Osnivač kompanije David McConnel je osmislio 5 Avonovih vrijednosti koji danas djeluju kao trajan izvor snage kroz historiju Avona: povjerenje, poštovanje, vjerovanje, skromnost i poštenje.Ostale zanimljive činjenice o Avonu....

 ·  Avon svake 4 sekunde u svijetu proda jedan miris iz svoje široke palete mirisa.

·  Avon svake sekunde u svijetu proda 4 ruža za usne.

· Pogodite koliko bočica Anewa krema Avon proda na sat? 2400 komada, svaki sat!

·   Avon ima 45.000 zaposlenika koji rade na više od 100 zemalja u svijetu.

·  Od 1955. kad je osnovana, Avonova fondacija prikupila je više od milijardu dolara širom svijeta za borbu protiv kritičnih problema poput raka dojke i nasilja u porodici.

·  Preko 7 miliona Članova Kluba predstavljaju Avonove proizvode više od 300 miliona korisnika, u više od 120 zemalja širom svijeta.


Želite li se postati saradnik u Avon kompaniji javite se na broj 
061 486 184 ili email: zona004@avonba.com


Razgovarala: Meliha H.Džanković

Instagram