Avon u BiH, zona 004 Tuzla, najuspješnijaNastanak i razvoj kozmetičke kompanije Avon veže se uz prodaju knjiga i parfema. Naime, 1886. godine, u SAD-u, David H. McConnell, mladi čovjek, poduzetnik u srcu kucajući na vrata prodavao je knjige, gdje je uz svaku kupljenu knjigu poklanjao parfem. Odmah je prepoznao da su korisnici više zainteresovani za mirise i napustio posao prodavanja knjige kako bi kreirao čitavu liniju mirisa. Prvi mirisi tada nastali su u manjem prostoru veličine kuhinje te nazvani "Little Dot Perfume" set, a sastojao se od 5 mirisa: bijele ruže, ljubičice, ljiljana, suncokreta i zumbula.


Svjetski je lider u masovnoj prodaji mirisa, gdje Avon svake 4 sekunde u svijetu proda jedan miris iz svoje široke palete mirisa. 

Danas Avon slavi 130 godina postojanja, te obiluje sa vrlo raznolikom globalnom radnom snagom od 45.000 zaposljenika, gdje posluju u više od 70 zemalja širom svijeta sa više od 6 miliona Članova Kluba.
Tajna Avonove dugovječnosti je jednostavna – Avonove vrijednosti, definirane od osnivača Davida McConella: povjerenje, poštovanje, vjera, poniznost, integritet


Avon kompanija je kompanija.....

  • koja stavlja maskaru na trepavice i hranu na stol.
  • koja se jednom rukom bori protiv bora, a drugom protiv raka dojke.
  • koja zna vrijednost savršeno našminkanih usana, ali se usudi otvoriti usta i glasno se boriti protiv nasilja nad ženama i za financijsku nezavisnost žena.
  • koja je 1989. prestala s testiranjem na životinjama.


Avon u Bosni i Hercegovini, zona 004 Tuzla najuspješnija

Avon Cosmetics BiH je svoje poslovanje u Bosni i hercegovini započeo 2003. godine, gdje je organizovao na nivou kantona 10 zona. Najveća i najuspješnija zona je zona 004 iz Tuzle koju vodi Amir Hajrulahović. Ujedno to je zona sa najviše osvojenih priznanja, nagrada i najvećim brojem članova, kao i lidera. Zona 004 ujedno daje i najveći doprinos na nivou BiH u borbi protiv karcinoma dojke, spriječavanju nasilja u porodici, promovisanju zdravog života i pozitivnih ljudskih vrijednosti. • AVON  je 2017 godine izvršio donaciju Kliničkom Centru u Tuzli u vrijednosti od 62.000,00 KM u vidu aparata za rano otkrivanje karcinoma dojke i izvršio restauraciju cjelokupnog odjela u UKC Tuzla.
Kako kompanija Avon na prvo mjesto uvijek stavlja ljudske vrijednosti, upravo svi članovi i lideri zone 004 predstavljaju najveću vrijednost iste. To je uspješan tim koji se iz godine u godinu razvija, raste i jača, gradeći prvenstveno svakog pojednica unutar tima, a samim tim i cjelokupni tim. "Kod nas ne postoje "dani otvorenih vrata", mi smo otvoreni za saradnju 24 sata dnevno, 7 dana u sedmici, dobro došli!", poručuju iz zone 004, Tuzla. 
Želite li se postati saradnik u Avon kompaniji javite se na broj 
061 486 184 ili email: zona004@avonba.com

Razgovarala: Meliha H.Džanković

Instagram