Kada napravite prvi korak, svaki naredni je lakši!

image source

Često čujemo onu čuvenu rečenicu: „Od ponedeljka krećem sa...“ ili „Od Nove godine ću...“ i često se desi da taj ponedeljak i ta Nova godina nikad ne dođu. A zašto?


Zato što kada stalno prolongiramo taj najvažniji  prvi korak nikada ga nećemo ni napraviti. Lakše je odložiti nego zagristi odmah. To je odlaganje sadašnjeg trenutka. No on se ne može odložiti jer kad dođe taj famozni ponedeljak opet će biti sada a to sada vam ide na živce, zar ne? Pa zašto ne bi odložili još samo malo? I dokle tako?


Dok ne shvatite da ste sve svoje snove pogurali pod tepih lažnih uverenja. Dok ne vidite kako je život prošao pored vas a vi i dalje ukočeno stojite na peronu i čekate ko zna šta. Oduprite se tome. Ne odlažite, krenite. Čvrsto verujte u sebe i zagrizite taj gorki grejp jer samo tako ćete se dići do neslućenih visina.
Kažete: „Teško je“, „Kasno je“... A ja vas pitam: „Teško u poređenju sa čime?“, „Kasno u odnosu na koje vreme?“ Da li je lakše cupkati u mestu, biti nesrećan zbog svojih propalih snova? Da li planirate sutra da zaklopite oči i završite sa ovozemaljskim životom pa nemate vremena? Ne postoji teško i ne postoji vreme. Postojite vi i ovaj život prepun mogućnosti. Postoji hoću ili neću.

I zato prvi korak učinite odmah, ovog momenta, čim završite sa čitanjem ovog teksta. Preispitajte svoje želje. Stavite ih na papir i krenite. 
Ne odlažite jer snovi se žive a ne odlažu kao vansezonska garderoba. Živite punim plućima. Živite svoje snove. Sada, ne od tamo nekog ponedeljka koji nikada neće doći.

Kada napravite prvi korak, svaki naredni je lakši. Čak i kada vam se čini da padate, setite ste zašto ste krenuli i to će vam dati snagu. Daće vam krila da poletite još više. Ne prepuštajte se kolotečeni jer vi ste rođeni za velike stvari, samo još uvek niste poverovali u to. Ali verujte meni, jer ja znam!


Piše: Tijana Mihajlović


Tijana Mihajlović je majka, supruga, učiteljica, bloger, You Tube-r, Reiki praktičar, iskren prijatelj i još mnogo toga. Majka dva divna dečaka, supruga svoje prve ljubavi, ponekad tužna, ponekad radosna, ali uvek dignute glave i pozitivna. Uživa u prvoj jutarnjoj kafi, pisanju, dobroj knjizi, meditaciji, vremenu provedenom s decom, sunčanom danu, životu... Kada piše, tada je na svom terenu. Voli da kroz svoje spoznaje i iskustva motiviše ljude i to radi putem svojih tekstova i video snimaka. Želi da svojim postojanjem na ovoj planeti da svoj doprinos, motiviše ljude i učini svet lepšim. Pratite Tijanu: You TubeFacebookblog.

Instagram