Magija darivanja: Privucite ono što želite darivanjem istog!

image source
Drugi duhovni zakon uspjeha, i knjige "7 duhovnih zakona uspjeha", duhovnog učitelja Deepak-a Chopre, je Zakon  Darivanja, on bi se mogao nazvati i zakonom darivanja i primanja. Svemir djeluje putem razmjene, ništa nije statično. 


Tok života nije ništa drugo nego međudjelovanje svih elemenata i sila koje oblikuju polje postojanja.  Budući da se tijelo, duh i svemir nalaze u stanju stalne i dinamične razmjene zaustavljanje toka energije je poput zaustavljanja cirkulacije krv.  


Da bismo osigurali da ta energija protiče potrebno je održati njeno kruženje. Svaki odnos predstavlja davanje i primanje.

Da bismo osigurali da ta energija protiče potrebno je održati njeno kruženje. Svaki odnos predstavlja davanje i primanje. Davanje znači primanje primanje znači davanje, jer su davanje i primanje različiti vidovi protoka energije u svemiru. Ako zaustavite tok jednog ili drugog zaustavljate energiju prirode. 

Davanje znači primanje, a primanje  znači davanje, jer su davanje i  primanje različiti vidovi protoka energije u svemiru. Ako zaustavite tok jednog ili drugog zaustavljate energiju prirode. 

Svako sjeme obećava hiljadu šuma, međutim sjeme ne smije uskladištiti svoju inteligenciju mora predate plodnom tlu. Kroz davanje  njegova energija protiče u materijalno postojanje. Što više dajemo više ćemo primiti, jer ćemo održavati  kruženje obilja iz svemira  u vlastitom životu . 

Sve što ima neku vrijednost davanjem se samo umnožava. Najvažnija je namjera iz vašeg davanja i primanja.  Namjera mora biti stvaranje sreće za onog koji daruje i onog kojim prima ukoliko darujemo čisto da bi nam se vratilo neće doći do toga, jer nam namjere nije čista i iskrena, nego vođena čistim egoizmom.  Dobitak je izravno srazmjeran davanju, ako je davanje iz srca. 

Čin davanja je radostan samo ako vam je duh u takvom stanju da se raduje samom činu davanja. Najbolji način aktiviranja zakona davanja je odluka da kad god idete negdje da ćete nešto dati. Nije potrebno da to uvijek bude nešto materijalno, to bi mogao biti cvijet, kompliment ili molitva.  

Najmoćniji oblici davanja nisu materijalni. Darovi kao što su brižljivost, pažnja, suosjećanje, prihvatanje i ljubav su najdragocjeniji  koje možete pokloniti, a ne koštaju ništa. Kada sretnete nekog možete mu tiho odaslati blagoslov poželiti mu sreću  i radost. Ova vrsta tihog davanja vrlo je snažna. 

Naša prava priroda je priroda bogatstva i obilja. Bogati smo po prirodi, jer priroda podržava svaku potrebu i želju. 

Da bismo osigurali da ta energija protiče potrebno je održati njeno kruženje . Svaki odnos predstavlja davanje I primanje . Davanje znači primanje primanje znači davanje , jer su davanje I primanje različiti vidovi protoka energije u svemiru . Ako zaustavite tok jednog ili drugog zaustavljate energiju prirode .

Potrebno je da znate da već sada živite u obilju bez obzira koliko novca imate u novčaniku. Izvor bogatstva je polje čiste potencijalnosti, svijest koja zna ispuniti svaku potrebu  uključujući radost, ljubav,  zdravlje, obilje, smijeh, mir, harmoniju  i znanje. 

Ako prije svega tražite to ne samo za sebe već i za druge doći će vam spontano. AKTIVIRANJE ZAKONA DAVANJA: kud god išli ponijeti ćete dar, dar može biti kompliment, cvijet ili molitva.

Danas ću sa zahvalnošću primiti sve darove koje će mi život pružiti, primiti ću darove prirode sunčev sjaj, cvrkut ptica, ljetnji pljusak, prvi zimski snijeg.

Obavezati se sebi da ću održavati kruženje bogatstva kroz svoj život dajući i primajući najdragocjenije darove života, dar brižljivosti, suosjećanja, ljubavi i prihvatanja.

Svaki put kad nekog sretnem tiho ću mu poželiti sreću, ljubav  i smijeh.

Prijavite se za besplatan coaching sa mnom, od tri mjeseca, putem Skype-a ( hodziclela25@gmail.com ).

Piše: Lejla Nalić


Zovem se Lejla Nalić. Rođena sam prije 29 godina,  u Tuzli Završila sam Medicinsku školu i Pravni fakultet. 2010. sam prvi put pročitala knjigu Luise Hay "Ti to možeš", koja mi je promjenila život. Od tada mi je želja postati couch-em i pomoći drugim ljudima da i oni promjene svoj. 2017. god. ta mi se želja ispunila i postala sam certificirani life couch po metodama Sandre Ann Tylor, tacnije quantum life couch. Sada živim u vortexu i radujem se čudima. Posjetite moju facebook stranicu za dnevne afirmacije i pozitivne misli. Za više inspirativnih tesktova, posjetite moj blog

Instagram