ZAKON PRIVLAČENJA: Moja ploča vizija pretvorila se u stvarnost!

00:16Ovo je bila godina sa moje ploče vizija, u kojoj su se ostvarili moji veliki snovi. Sada stvarno vjerujem da ništa nije nemoguće i da se SVI naši veliki snovi mogu ostvariti!

Sjećam se kada sam prvi puta gledala film Tajna prije nekih desetak godina, prva stvar koju sam uradila bila je da sam napravila svoju ploču vizija. Na njoj je tada bila Indija, slika magazina o samorazvoju, novčanica od 100 000 $... 
Zamislite, prije nekoliko sedmica, jedan od učitelja iz filma "Tajna", Mike Dooley (sjećate se scene kako manifestovati svoj autmobil iz snova?), podijelio je moje savjete za sreću na svom blogu! 


Naravno, sa godinama moja se ploča vizija mijenjala. I svake godine kada sebi postavim nove ciljeve volim da napravim i ploču vizija za tu godinu. 

Ne samo da su se moji snovi sa ploče vizija za 2017. godinu ostvarili, već su mi desile i neke stvari o kojima nisam mogla ni sanjati! 

U februaru se ostvario moj san da moj članak bude objavljen u magazinu "The Inspired Coach", što mi je bio jedan od najponosnijih momenata u karijeri.

U aprilu sam otputovala u Dubai, gdje sam provela divnih deset dana sa svojom najboljom prijateljicom koju dugo nisam bila vidjela a koju mi je želja jako bila vidjeti i provesti kvalitetno vrijeme s njom! Tamo sam bukvalno živjela slike sa moje ploče vizija, samo što sam umjesto blogerke na slici, to bila ja. :))Čak sam manifestovala i haljinu sa moje ploče vizija, u kojoj sam šetala Baštom Čuda ("Miracle Garden") u Dubai-ju...


Posjeta Sheikh Zayed džamiji u ABu Dhabi-ju bila je nezaboravno iskustvo. 
Nakon putovanja u Dubai, provela sam Uskrs u aprilu sa svojom mamom i sestrom i posjetila drage članove obitelji, a onda odletjela u Rotterdam u Holandiju, na deset dana gdje sam održala motivacioni govor sa mojoj mentor life coach Vanjom Beukelman Pavlovic. To je bio naš zajednički san koji se ostvario!


U Holandiji mi se ostvario još jedan dugogodišnji san sa ploče vizija: šetnja poljem tulipana sa pogledom na vjetrenjače!


Ne mogu riječima opisati koliko sam uživala u Holandiji, ovoj prelijepoj zemlji kao iz bajke, hrani, vremenu provedenom s mojom mentoricom, sada i dragom srodnom dušom i prijateljicom, te gledajući ljude koji su došli da nas slušaju kako izlaze nasmijani i rasplakani od sreće i duboko dirnuti, drugačiji!

Imala sam sreće da budem u Holandiji baš u vrijeme festivala tulipana! Da, tulipana s moje ploče vizija! 


Posjetila sam prelijepo mjesto u Holandiji, koje je poznato kao "Holandska Venecija" (zaista podsjeća na Veneciju!). :))


Nakon putovanja u Holandiju, provela sam divna četiri mjeseca s mamom i sestrom, koje su mi jako nedostajale s obzirom da živim u Indiji i da smo sada na drugim kontinentima. Također, u društvu svojih najdražih prijateljica: Melihe, Medihe i Lejle. U maju sam zaradila najviše novaca do tada i nakon uspješnog događaja u Rotterdamu odlučila da nagradim sebe i sestru putovanjem na još jednu lokaciju sa moje ploče vizija: Dubrovnik. 
U julu sam proslavila svoj 30. ti rođendan na moru, na plaži u Makarskoj Rivijeri! To mi je definitivno bio najljepši rođendan u životu!


Također, moj dugogodišnji san da pišem, radim i blogam na plaži mi se ostvario ove godine! To je bilo već vrijeme kada sam počela da se pitam je li to stvarno moj život!? 


U august sam uživala istražujući lokalne znamenitosti, kafee i restorane u okolini Tuzle i vremenu provedenom sa mamom i sestrom. 
U Zagrebu sam jako uživala u vremenu provedenom sa svojom dragom prijateljicom Sandrom, a posebno u našoj posjeti srednjovjekovnom dvorcu Trakoscan!
Uživala sam neizmjerno cijelo ljeto i radeći na svom laptopu u kafeima, sa odličnom kafom i lijepim pogledom. Sanjala sam oduvijek da radim za sebe, ali nisam mogla ni zamisliti da ću moći da radim jednog dana kao "digitalni nomad" pod krošnjama palmi, u kafe-u ili na plaži... 

To je bilo iznad mojih najluđih snova. To je jedan od razloga zašto jako volim posao koji radim danas. Da radim neki drugi posao od 9 do 5 ne bih imala mogućnost da putujem šest mjeseci i nosim svoj posao sa sobom na laptopu. Osjećam se uistinu blagoslovenom i zahvalnom svaki dan za to!


U oktobru sam odletjela nazad u Indiju, gdje sam došla baš u sezonu festivala i vjenčanja. :)U novemberu sam posjetila još jednu lokaciju za svoje ploče vizija: Himalaje! Mir i spiritualnu energiju koju sam osjetila tokom boravka tamo je teško riječima opisati. 


Posebno me dojmila posjeta Budističkom manastiru, oko kojega su bile ploče sa zrncima mudrosti življenja Dalaj Lame.


U ovoj godini počela sam da zarađujem cifre o kojima sam ranije samo sanjala. Sjećam se momenta kada sam  izračunala da sam u tom jednom mjesecu zaradila više nego što sam ne tako davno zarađivala za godinu dana! Imala sam čast da radim sa dvinim klijentima, s kojima se radujem svakoj sesiji! 


Osim moje bašte sa palmama i privatnog bazena ispred stana gdje živim u Delhiju i vegetarijanske hrane, jedna od stvari koje jako volim su i posjete hramovima i prelijepim monumentima izgrađenim u stilu staroindijske arhitekture. Posjetila sam prelijepa mjesta u proteklih nekoliko mjeseci u Delhiju, koja su me ostavila bez daha. 


I, naravno, osim uživanja u vegetarijanskim restoranima (Indija je usitinu raj za vegetarijance! :)), jako me usrećuju posjete mom omiljenom kafeu u Delhiju, The Readers Cafe, gdje osim dobre kafe i ukusne talijanske hrane mogu pronaći i neku dobru knjigu i prekrasan kutak za rad na laptopu! 


Ovaj je kafe, naravno, bio izbor za Božićni ručak sa mojom najboljom prijatlejicom u Delhiju, Radhikom.


Još mi se jedan san ostvario po povratku u Delhi. Nakon događaja uživo koji sam radila sa svojom mentoricom u Rotterdamu, imala sam želju i u Delhiju da organizujem radioice i događaje sličnog tipa, no nisam imala pojma kako da to izvedem, budući da sam strankinja, a još nemam ni mnogo kontakata sa lokalnim ljudima, jer sve što radim, radim online. Da ne spominjem papirologiju i organičenja zbog mog statusa stranca! I to da ljudi uopće ne znaju ovdje ni šta je life coach!

"Life... šta???"

No, kada imamo jaku želju i poželimo to iz srca i vjeru, Univerzum nas podrži i pošalje nam ljude, situacije i okolnosti da to ostvarimo.

Tako sam ja odmah po povratku u Delhi saznala da ima još jedna life coach u Delhiju i da ona zapravo živi u zgradi preko puta moje!!!  I da traži još jednog life coach-a s kojim bi voljela da drži radionice i programe uživo u Delhiju!!! Sada imamo šest programa koje radimo sa ženama, te u velikim korporacijama sa njihovim zaposlenicima. 

Napravila sam photo shoot i ovaj mjesec redizajnirala svoju web stranicu koja sada izgleda baš onako kako sam maštala i jako željela dugo vremena! 


U ovoj sam godini naučila koliko se mnogo više može postići za mnogo kraće vrijeme kada učiš od coach-eva koji ti daju vjetar u leđa i dobru strategiju. 

Učiti i prijaviti se za coaching programe od Tony-ja Robbinsa, Gabrielle Bernstein, Erin Fall Haskel... bio mi je veliki san koji mi se ove godine ostvario! 
U ovoj sam godini naučila da je sve moguće i da su svi snovi ostvarivi. Ova mi je godina bila najbolja godina u životu. I dok uživam u refleskiji na proteklu godinu, osjećam veliku sreću i zahvalnost, u isto vrijeme pravim ploču vizija i ciljeve za 2018. godinu koje želim ostvariti. Jer, znamo da je sreća u putovanju do ciljeva i da nam uvijek treba vizija koja će nas vući naprijed. 
Ovo je moja ploča vizija za 2018. godinu:

1) Coaching programi od coach-eve koji su moja inspiracija, kako bih postigla svoje velike ciljeve i postala i sama još bolji life coach.

2) Odmor na Baliju

3) YouTube kanal sa inspirativnim videima koje ću snimati ispod krošnji palminog drveća

4) Mislim da ne treba pojašnjenje :)))

5 ) Članak u Forbes magazinu!

6) Asistentica!

7) Grupni coaching programi, radionice i motivacijski govori sa mojom kolegicom Latom Singh u New Delhiju i mojom mentor life coach Vanjom Beukelman Pavlović u Rotterdamu.

8) Odmor u prelijepom Pozitanu u Italiji.

9) Raditi dok putujem kao što sam i ove godine i više!

Jeste li vi kreirali svoju ploču vizija? Dajem vam izazov kao life coach da kreirate svoju i da podijelite svoje snove i ciljeve javno, sa drugim ljudima, na društvenim mrežama! Kada podijelimo svoje snove sa drugima, onda povećavamo vjerovatnoću da se isti i  ostvare (o tome u jednom narednom članku o Zakonu Privlačenja).  
Koji su vaši najbolji momenti u ovoj godini bili? Podijelite ih sa drugima! Zapišite na čemu ste sve zahvalni što vam se lijepo desilo u ovoj godini. Zahvalnost na onome što imamo donosi nam još takvih stvari u životu i još više obilja i sreće! Ovo je bio moj način da izrazim svoju zahvalnost za ovu godinu i sve što mi je ona donijela, sa nadom da ću i vas koji čitate moje članke i ovaj magazin inspirisati da vjerujete u sebe i svoje snove i da u 2018. godini radite na ostvarenju istih.Naravno, kakav bih life coach ja to bila, kad ne bih spomenula da ukoliko želite da ostvarite svoje ciljeve u 2018. godini brže i lakše i iznad svojih najluđih snova, unajmite life coach-a! :))

Želim Vam divnu i uspješnu Novu Godinu, ispunjenu ljubavlju, mirom i blagoslovima, u svoje i ime redakcije Arabella Sretna Žena magazina! 

Piše: Danijela Jokić Vaislay
Danijela Jokić Vaislay je life coach (trener ličnog potencijala), suosnivačica i urednica ovog magazina. Trenutno živi u Indiji, u Delhiju, gdje daje i radionice na temu Emocionalne Inteligencije i motivacijske govore. Njeni savjeti za osobni rast, sreću i uspjeh, ostvarivanje životnih ciljeva i izgradnju samopouzdanja na našem i engleskom jeziku objavljivani su u magazinima COSMOPOLITANSENSAThe Huffington Post i brojnim drugim. Njena strast su pisanje, spiritualnost, putovanja, Vedska Astrologija i vegetarijanska hrana. Pomaže ženama internacionalno da ostvare svoje snove i životne ciljeve privatnim coaching-om putem Skype-a. Pratite Danijelu na Instagram-uFacebook-u , te njen blog i YouTube kanal na engleskom, za više inspirativnih riječi, savjeta i motivacije. 

Mogli bi vam se svidjeti i ovi članci

0 komentari