Duhovni zakoni uspjeha: zakon namjere i želje

Peti zakon iz knjige "Sedam duhovnih zakona uspjeha", Deepak-a Chopre, je zakon namjere I želje . Cvijet, duga i ljudsko tijelo kad se rastave od osnovnih sastojaka nije ništa drugo do energija i informacija. Jedina razlika između drveta i nas je energetsko informacioni sadržaj naših tijela. 

U prirodnoj šemi mi smo privilegovana vrsta imamo nervni sistem koji je sposoban postati svjestan. Sadržimo informacije misli i informacije koje lako stvaraju naša energetska polja.  

Subjektivno to polje doživljavamo kao sopstvena osjećanja i želje. Vaše tijelo nije odvojeno od tijela svemira jer ni kvantno mehaničkoj ravni nema granica. 

Ne samo da je ljudski nervni sistem sposoban postati svjestan informacija i energija svog vlastitog kvantnog polja nego je sposobna svjesno promijeniti informacijski sadržaj koji stvara vaše fizičko tijelo. 

Možete svjesno promijeniti sadržaj energije i informacija. Ova svjesna promjena moguća je zbog dvije karakteristike svjesti : pažnja i namjera. Na što god obratite pažnju ono raste, ono na šta ne obratite pažnju umanjuje se rastvara i nestaje.  

Kvalitet namjere na objektu pažnje organizovaće bezbroj događaja pod uvjetom da se slijede i ostali zakoni. U šemi prirode sve je povezano i usklađeno sa svim drugim. Za ljudski nervni sistem značajno je što je sposoban upravljati tom beskonačnom  organizirajućom snagom putem svjesne namjere. 


Sve dok ne krđite druge zakone prirode svojim namjerama možete upravljati zakonima želje kako bi ostvarili sva svoja htjenja. Prošlost je sjećanje, budućnost je očekivanje, sadašnjost je svjesnost. 

Vrijeme je kretanje misli, dok je sadašnjost stvarna i vječna. Namjera zasnovana na nevezanoj slobodi sadašnjosti služi kao katalizator za pravu mješavinu energije i ostvarivanje želja. 

Naučite upregnuti moć namjere i moći ćete stvoriti sve što poželite. Uvijek možete uz određenu cjenu postići rezultat kroz naprezanje i pokušavanje cjena je naprezanje i stres, srčani napadi i slab imunološki sistem. Mnogo je bolje praktikovati sledeće korake.

Zakon namjere i želje kada sljedite ovih 5 koraka očekujte uspjeh:
  1. Usmjerite se u tihi proctor između misli otiđite u tišinu u ravan suštine u kojoj je važe osnovno stanje.
  2. Utvrđeni u tom stanju suštine pokrenite svoje namjere i želje.
  3. Ostanite u svjesnosti svojeg pravog sopstvenog sloja povezanosti sa poljem čiste potencijalnosti.
  4. Odbacite vezanost za rezultat.
  5. Neka se svemir pobrine za detalje.

Piše: Lejla Nalić


Zovem se Lejla Nalić. Rođena sam prije 29 godina,  u Tuzli Završila sam Medicinsku školu i Pravni fakultet. 2010. sam prvi put pročitala knjigu Luise Hay "Ti to možeš", koja mi je promjenila život. Od tada mi je želja postati couch-em i pomoći drugim ljudima da i oni promjene svoj. 2017. god. ta mi se želja ispunila i postala sam certificirani life couch po metodama Sandre Ann Tylor, tacnije quantum life couch. Sada živim u vortexu i radujem se čudima. Posjetite moju facebook stranicu za dnevne afirmacije i pozitivne misli. Za više inspirativnih tesktova, posjetite moj blog
Prijavite se za besplatan coaching sa mnom, od tri mjeseca, putem Skype-a ( hodziclela25@gmail.com ).

Instagram