Divna vijest: Zemlja je ušla u ŽENSKU KOSMIČKU ENERGIJU!

Prije par godina sam u Rotterdamu prisustvovala predavanju, jednog filozofa i motivacijskog govornika. On je svoje predavanje počeo ...


Prije par godina sam u Rotterdamu prisustvovala predavanju, jednog filozofa i motivacijskog govornika. On je svoje predavanje počeo saopštenjem da ima za nas jednu lošu i jednu dobru vijest. 


Loša vijest je bila: Zapadni svijet propada! Dobra vijest je bila : Zapadni svijet propada! U sali se razlio gromoglasan smijeh pun nepovjerenja… Da se nešto dešava u svijetu oko nas je činjenica.
Ako posmatramo zbivanja oko nas stvarno izgleda se sve raspada. Kao kada sa  drveta opada uvelo mrtvo lišće.Poslije predavanja sam osjetila olakšanje, jer mi se potvrdilo baš to što i sama osjetim. Otkad smo ušli u 21. vijek, mnogi ljudi govore o svim „promjenama na zemlji“ koje će se dogoditi.  Prošlu godinu pročitah još jednu zadivljujući vijest: da je Zemlja ušla u  ŽENSKU  KOSMIČKU ENERGIJU!

Nisam uopšte feministkinja ili ženski šovinista, ali sam tako sretna!
Sretna sam jer poznajem i prepoznajem žensku energiju oko sebe… 

I rotterdamski filozof Hans Kennepohl je prošlo proljeće izdao knjigu “Nekada nismo bili toliko romantični”, gdje također govori o promjenama koje se dešavaju oko nas. Govori o našem ponovnom buđenju, o romantici koja nam dolazi u načinu života u svim životnim oblastima. 

U mnogim motivacjskim knjigama autori otkrivaju da će osnovne promjene koje ćemo vidjeti biti naše unutarnje promjene. 

Govori se o “ ženskoj energiji” koja nas sve više osvaja. Svi ističu  kako smo mi, kao žene, spremne promjeniti svoj život, svoju porodicu, svoju zemlju i da ćemo moći djelovati na mnogo široj razini u životu. 

Poznatoj, autorici knjiga, Louise L. Hay, koja je bila inspiracija milijunima ljudi, je bio cilj vidjeti da sve žene doživljavaju ljubav prema sebi. Da sve žene imaju osjećaj vlastite vrijednosti, samopoštovanja i snažno mjesto u društvu. 

Ko je imao priliku čitati njene knjige, mogao je vidjeti kako ona na svoj nenadmašiv ženski, topao i otvoren način, nudi oštroumne uvide u to kako žene svih dobi i porijekla mogu ostvariti svoj cilj i nadolazeće godine učiniti najproduktivnijima i najispunjenjima.

Trenutno je problem u tome što mi žene ne shvaćamo dovoljno svoju snagu i ne obraćamo dovoljno pažnje na svoje misli i djela. Nismo još dovoljno svjesne svojih moći i sposobnosti i utjecaja na druge.

Ovo je vrijeme savršeno da same oblikujemo svoju sudbinu!  Ovo što sada činimo  postavit će standarde za žene posvuda u svijetu.  Pred nama su šanse koje nikad prije nisu bile dostupne ženama.  Vrijeme je da se povezujemo s drugim ženama i postanemo sretne, zadovoljne i ispunjene. 

Čitate li o Zakonu privlačenja i manifestiranju naših želja? Žena je prirodni kanal za manifestacije. Zato vizualizirajte i privlačite!

I zato je važno da svaka žena ovlada svojom prirodnom unutarnjom moći i na taj  način ostvari svoje ciljeve i dovede svoj um duh i tijelo u ravnotežu. Žene mogu da privlače cilj ka sebi.  Privlačenje je u biti  ženska moći.

Zato od srca vjerujem da nas u 2018. čeka lijepa budućnost, ako naučimo kako da koristimo našu žensku moć. Vrijeme je da se udružimo, vizualiziramo i manifestujemo svijet u kome  će vladati nježnost, mekoća, toplina, osjećajnost, gracioznost oblina i ljepota življenja.


Piše: Vanja Beukelman Pavlović, life coach i kognitivni terapeut, autorica knjige "Život"

Rođena sam u Tuzli. Živim više od dvadeset godina u Holandiji.  Majka sam troje   djece i baka prekrasne djevočice Dunje.  U našoj zemlji sam stekla diplome prosvjetnog radnika: nastavnik našeg jezika i književnosti i nastavnik predškolskog vaspitanja.  U Holandiji sam stekla još dvije diplome Life Coach i Kognitivni Terapeut, čime se danas bavim.   Pored toga sam stalna kolumnistica i stručna saradnica Arabella - Sretna Žena Magazina.   Od septembra 2016. dajem časove hrvatskog jezika na Holandskoj Poslovnoj AkademijiMoja dosadašnja znanja i iskustva dijelom sam objedinila u svojoj knjizi "Život"Pratite me na Facebook-u i Instagram-u za više riječi inspiracije i savjeta. Ukoliko želite kupiti moju knjigu "Život" ili se informisati za life coaching sesije putem Skype-a javite mi se na: vanja.beukelman@gmail.com ili u inbox moje Facebook stranice (Vanja-Lifecoach).

DRUGIMA SE SVIDJELO I...

0 komentari

Napomena:

Sadržaj na ovom magazinu je informativnog i motivacijskog karaktera. Namjera nam je da upoznamo čitatelje sa različitim pravcima nove sociološke misli, pozitivne pishologije i duhovnosti. Sadržaj u ovom tekstu nije zamjena za stručni medicinski savjet - ukoliko imate ozbiljnih psiholoških problema, obratite se liječniku i/li psihoterapeutu.