Svaki kamen spoticanja neka bude jedan kamen za vašu palatu!

image source


Već dugo radite na sebi, čitate, gledate video klipove, probali ste razne tehnike samopomoći i ništa! Jednostavno se ništa ne dešava. „To su gluposti, to ne funkcioniše!“, mislite. Onda vam padne na pamet da pokušate sa energijom. Opet ista priča. Ništa! A možda neki coach? Ništa! A onda se upitate zašto? Da li je do vas ili su možda sve to prazne priče?


E pa evo odgovora...Do vas je!

U celoj ovoj priči oko zakona privlačenja, života iz bajke i pronalaženja svoje svrhe mi smo glavni akteri. 

Sve polazi od nas. Duboko verujem da smo mi kreatori svog života i da možemo sve što poželimo. Pitanje je da li to i želimo i da li smo dovoljno hrabri da zagrebemo dublje? 

Da li smo spremni da se suočimo sa bolnim čišćenjima duboko zakopanog blata kako bi napravili prostor za divne stvari koje dolaze? Jesmo li istrajni ili želimo sve preko noći? Hoćemo li uložiti sav svoj trud ili čekati da to odradi neko za nas? Ovo su pitanja na koja trebate iskreno sebi odgovoriti.Znam da je lako sedeti i gledati video, čitati knjige, upijati informacije. Pa tu i tamo nešto malo i isprobati da vidimo baš da li deluje. Pa hajde da probamo jednog coacha, pa pošto mi se ovaj ne dopada malo drugog. Ovaj drugi dublje kopa...a ne, ne...nisam spreman za to, idemo kod trećeg. A možda da probam Reiki? Ili Theta healing? Hm... 

Poznato vam je ovo? Verujem da jeste jer sam isto tako razmišljala. Bezbroj knjiga, videa, seminara, webinara... čeprkanje u mraku!Ako želite istinski progres, ako ste spremni na velike stvari, morate zagaziti čvrsto. Kada zagazite čvrsto, nema povratka. Odlučite se za jednu tehniku, jednog coacha, jedno...bilo šta u šta verujete. Držite se toga, praktikujte, ulazite dublje, pustite da vas vodi. Verujte toj osobi koju ste izabrali jer je niste izabrali bez razloga. 

Budite hrabri da se suočite sa prošlošću, sa slabostima, preprekama, sumnjama ali ne dajte da vas saseku. 

Neka vam budu motivacija. Svaki kamen spoticanja neka bude jedan kamen za vašu palatu. Svaka isplakana suza neka bude kap za vašu zlatnu kišu obilja. Kada je najteže verujte da samo ljuštite slojeve i da je nakon svakog sloja lakše, da ste jači. Sa svakim odbačenim delom sebe vi se vraćate sebi, svom biću, svojoj suštini.  
Živite život po svojim merilima, po kriterijumima svoje duše. Naučite sebe videti u punom potencijalu. Ne plašite se nepoznatog, verujte srcu. Ono vas nikada neće izneveriti.

Verujte u svoju božanstvenost, verujte da ste posebni, verujte da sijate. Jer ja vas takvima vidim!


Piše: Tijana Mihajlović


Tijana Mihajlović je majka, supruga, učiteljica, bloger, You Tube-r, Reiki praktičar, iskren prijatelj i još mnogo toga. Majka dva divna dečaka, supruga svoje prve ljubavi, ponekad tužna, ponekad radosna, ali uvek dignute glave i pozitivna. Uživa u prvoj jutarnjoj kafi, pisanju, dobroj knjizi, meditaciji, vremenu provedenom s decom, sunčanom danu, životu... Kada piše, tada je na svom terenu. Voli da kroz svoje spoznaje i iskustva motiviše ljude i to radi putem svojih tekstova i video snimaka. Želi da svojim postojanjem na ovoj planeti da svoj doprinos, motiviše ljude i učini svet lepšim. Pratite Tijanu: You TubeFacebookblog.

Instagram