Jesu li jake žene ženstvene i zavodljive i je li žena koja izgleda seksipilno jaka?

Mislim da nema bolje teme za mjesec mart, mjesec kada obilježavamo Dan Žena.  Jesu li jake žene ženstvene i zavodljive? Je l...
Mislim da nema bolje teme za mjesec mart, mjesec kada obilježavamo Dan Žena. Jesu li jake žene ženstvene i zavodljive? Je li žena ona koja izgleda seksipilno jaka? Jeste li znali da se u Japanu žene dotjeruju da bi se dopale drugim ženama, a ne muškarcima? One osobine zbog kojih se žene dive drugim ženama, muškarcima najčešće nisu privlačne. 


Osobine koje se ženama sviđaju kod drugih žena su staloženost, nadarenost, inteligencija i oštroumnost, dok se muškarci dive njihovom ponašanju djevojčice, nježnosti, umiljatosti, živahnosti i sposobnosti da razumiju muškarca. 
Nije tajna da se na žene u današnjem svijetu gleda kao na objekte. Kada malo bolje pogledate, većina marketinških kampanja i reklama samo dodatno podržava teoriju da je jedino što žena može ponuditi dobar izgled i tijelo. Međutim to nema nikakve veze sa ženstvenošću i pojmom jake žene.
Žene koje se mogu nositi s problemima, ne izigravaju žrtvu i ne upiru prstom u krivce, te žene hodaju svijetom uzdignute glave i vjeruju u sebe i svoje sposobnosti. One odašilju jednu drugačiju energiju. Iz njih zrači samopouzdanje, neovisne su, samouvjerene, psihički su i fizički jake. Na svaki problem gledaju kao na izazov.

Samo jaka žena ostaje dostojanstvena i shvata da njena vrijednost nije samo njen izgled i seksipil.

Već sam vam u ranijim tekstovima pisala da mediji na naša razmišljanja i stavove imaju veliki utjecaj, htjeli mi to priznati ili ne. Vrlo često nam se kao modeli uzora nude žene koje su zaokupljene same sobom, površne i bez ambicija. Prestanite se voditi njihovim postupcima! Ako već želite imati životnog uzora, onda odaberite ženu koja je snažna i ne koristi svoje tijelo i novac za privlačenje pozornosti. To su žene koje su se kroz život probijale radom, trudom i ulaganjem u svoje znanje.

Najveće oličenje jake žene je da ne čeka da je netko spasi! Ona se ne oslanja na nekog drugog. Jakoj ženi nije potrebno da je netko spasi. Jaka i neovisna žena zna da posjeduje sve moći koje su joj potrebne da u svoj život uvede pozitivne promjene. Jaka žena ne očekuje od nekog drugog da joj pokaže način na koji treba živjeti svoj život. 

Da biste postali jaka žena za to će vam trebati strpljenje, trud i odlučnost. Nikada ne trebate od nekog drugog očekivati da vas spasi od vas samih i da od vas napravi jaku ženu.

Iako žene još uvijek trpe posljedice prošlosti, a u nekim državama nemaju ni osnovna ljudska prava, ne trebate neprestano isticati te činjenice. Ali ne treba ni razmišljati na način da žene vrijede više od muškaraca, jer to uopšte nije točno. 

Muškarci i žene se ne mogu upoređivati niti nadmetati u jačini. Muškarci i žene su ravnopravni svi na svoj način!
Branite svoje stavove i dijelite svoje misli i ideje s drugima. Zauzmite se za sebe i ne dozvoljavajte nikome da vas iskorištava ili se prema vama ophodi nepravedno. Tada ćete biti na dobrom putu da postanete jaka i neovisna žena.

Ne dopustite sebi stagniranje i prosječnost. Svaki dan radite na sebi sa stvarima  koje vam predstavljaju fizički i psihički izazov. Život postaje dosadan i monoton kada sami sebi prestanemo određivati nove izazove. Jake žene ne dopuštaju umu da im govori kako nešto nisu u stanju postići. Jake žene svakodnevno pomiču svoje granice i ne dopuštaju  da njihova  sreća ovisi od drugih.

Imajte na umu da posjedujete sve što vam je potrebno za ispunjen i sretan život. Ne dopustite nikome da vas uvjeri u suprotno.

Bez obzira kako izgledamo možemo biti ženstvene, ako znamo kako da se  ponašamo.  Izbjegavajte ukočene i grube pokrete, težak hod i duge korake. Hodajte graciozno bez obzira kakve cipele nosite. 

Također, jedan od znakova jake žene je pristojnost. To znači biti taktična, diplomatična, obazriva, empatična na tuđe osjećaje i podrazumijeva pristojnost, dobar ukus i ljubaznost.

Japanske žene se uopšte ne opterećuju da li imaju savršeno lice i idealne proporcije tijela! Postoji hiljade „običnih“ žena koje su muškarcima privlačne zato što su odraz ženstvenosti i ženske jačine.  S druge strane, postoje zamamne ljepotice koje zbog svoje ukočenosti ili muškobanjastog ponašanja nisu privlačne. 

Kad je žena nježna, blaga, ljupka i vedra  to je njena jačina. One osobine zbog kojih se žene dive drugim ženama muškarcima najčešće nisu privlačne na prvi pogled, ali kada biraju partnerku za zajednički život onda biraju jake žene!

Uživajte da ste žene, svaki dan u godini, a na Dan Žena se prisjetite s poštovanjem onih žena zbog kojih mi danas imamo mogućnosti i prostora da se iz dana u dan dokazujemo našom ženstvenošću i našom ženskom jačinom.

Piše: Vanja Beukelman Pavlović, life coach i kognitivni terapeut, autorica knjige "Život"

Rođena sam u Tuzli. Živim više od dvadeset godina u Holandiji.  Majka sam troje   djece i baka prekrasne djevočice Dunje.  U našoj zemlji sam stekla diplome prosvjetnog radnika: nastavnik našeg jezika i književnosti i nastavnik predškolskog vaspitanja.  U Holandiji sam stekla još dvije diplome Life Coach i Kognitivni Terapeut, čime se danas bavim.   Pored toga sam stalna kolumnistica i stručna saradnica Arabella - Sretna Žena Magazina.   Od septembra 2016. dajem časove hrvatskog jezika na Holandskoj Poslovnoj AkademijiMoja dosadašnja znanja i iskustva dijelom sam objedinila u svojoj knjizi "Život"Pratite me na Facebook-u i Instagram-u za više riječi inspiracije i savjeta. Ukoliko želite kupiti moju knjigu "Život" ili se informisati za life coaching sesije putem Skype-a javite mi se na: vanja.beukelman@gmail.com ili u inbox moje Facebook stranice (Vanja-Lifecoach).

DRUGIMA SE SVIDJELO I...

0 komentari

Napomena:

Sadržaj na ovom magazinu je informativnog i motivacijskog karaktera. Namjera nam je da upoznamo čitatelje sa različitim pravcima nove sociološke misli, pozitivne pishologije i duhovnosti. Sadržaj u ovom tekstu nije zamjena za stručni medicinski savjet - ukoliko imate ozbiljnih psiholoških problema, obratite se liječniku i/li psihoterapeutu.