Vanja Beukelman Pavlović: Ostvarila sam moj najveći san koristeći zakon privlačenja!

Za  mene je prije 25 godina počeo novi život u drugoj državi.  Nova država, novi običaji, nove društvene norme…  Jezik, ljudi, okolina...


Za  mene je prije 25 godina počeo novi život u drugoj državi. Nova država, novi običaji, nove društvene norme… Jezik, ljudi, okolina… Sve je bilo novo i ni nalik na našu zemlju. Moje diplome prosvjetnog radnika mi ovdje ništa nisu značile. Jedina utjeha u svemu je bila da nisam jedina koja mora da se privikava. 

U početku sam se snalazila, prilagođavala i tražila. U tom traženju koje je trajalo 15 godina sam spoznala da mogu pripadati jednoj grupi ili državi, koja mi nudi neku ulogu, ali ne mogu od te grupe i države tražiti da mi kažu ko sam ja i kako da se ja postavim u svom životu i nosim sa sobom i svojim manama i vrlinama. Kako se postaviti u svom životu i kako ga nositi na svojim leđima zavisi samo od nas samih. 

Ja sam si željela povećati i privući kvalitet života! Ja sam željela promjenu! Došlo je vrijeme da ja nešto u svom životu izmijenim, i promjenim u sferi karijere i posla.

Možda u početku nisam ni znala šta bih ja to promijenila, ali duboko u sebi sam osjećala da moj život ne treba da izgleda tako kako izgleda i da mi nešto stvara osjećaj nedostatka iznutra. 

Znala sam da promjena nije lagana. Znam da može biti strašno izložiti se i napraviti korak u nepoznato. Znam jer sam bila tu mnogo puta u životu.
Preduzela sam prve korake da se približim mojoj novoj želji. I da kreiram moju novu životnu situaciju.

Prije 8 godina sam stekla diplomu certifikovanog Life Coach-a, na Holandskoj Poslovnoj Akademiji (NHA). Zanimanje u kome i danas uživam svim svojim srcem. 

Dajem  podršku  klijentima, komentarišemo o tome gdje se trenutno u životu nalaze i gdje bi željeli biti, šta su do sad uradili i šta bi još mogli preduzeti da stignu do života kakavog bi  željeli živjeti, odnosno posla kojeg bi  željeli raditi, odnosa kakve bi želili izgraditi…

Svaki početak je težak, paralelno sam radila više toga i uz puno odricanja, ali danas mogu reći da sam ostvarila svoj san. Imam posao koji volim i koji je rezultat višegodišnjeg rada.

U svom poslu najviše volim energiju i radost koju dobivam od klijenata sa kojima radim. Moram priznati da nakon svake radionice, prezentacije jesam fizički umorna, ali tu je i ogromna količina pozitivne energije. To klijenti i prepoznaju, pa najveći broj njih dolazi ponovo.

Radim sa ljudima koji žele nešto više da postignu u životu i tako  ih upoznajem kroz njihovu krhost, strahove, bol, strasti  i radosti. Upoznajem njihove živote.

Prije skoro 5 godina mi se javila želja da pišem o ovim emocijama, da pišem o ovom svom poslu, o sebi i da pišem o životu.

Tada sam sasvim slučajno počela pisati za tuzlanski virtualni Arabella magazin. Svake druge sedmice novi članak o mom poslu i o temama koje sam sama sebi pokušavala pojasniti. Onda se pojavila želja da još pišem.

Prije svega sam htjela da pišem za sebe. I napisala sam skoro u jednom dahu, prvo svoju biografsku priču, a onda nastavila sa mojim razmišljanjima na razne teme koje se mene doimaju i koje sam dobila priliku objavljivati u Arabella Magazinu, gdje sam postala i njihova  stalna saradnica.

Arabella- Magazin Za Sretnu Ženu je magazin s misijom da razvijat svjesnost kod svojih čitateljki i daje im jedan pozitivni vjetar u leđa. U ovih skoro pet godina magazin, ostali saradnici koji pišu za njega i ja imamo puno pozitivnih rezultata. Čitateljke otkrivaju svoje kvalitete i koriste ih. Glavna urednica, Danijela Jokić Vaislay, koja trenutno živi u Indiji, je također Lifecoach i njena specijalnost je Zakon Privlačenja. Njega može koristiti svako. Skoro svaki Life Coach i motivacijski govornik zna šta je Zakon privlačenja i koristi ga u svojoj praksi.

Najjednostavnija formula Zakona Privlačenja je da možemo u svoj život privući sve što hoćemo. 

Tako sam i ja. Prvo je nastala e-knjiga, bila sam presretna, ali moj san je bio imati i printanu verziju. Vizualiziranje, vjera u mene i korištenje Zakona privlačenja su me doveli do Izdavačke kuće NIK Grafit Lukavac. 

Ponudila sam im moju knjigu na štampanje. I opet mi je najveći strah bio da će za moju priču i moje ideje oni reći: „Što ti misliš tko si?“ Zahvalna sam im na njihovoj stručnosti i poslovnosti. Nisam bila samo sretna da su prihvatili da mi odštampaju knjigu, nego sam bila sretna jer ih je dodirnulo gledanje na život iz nekog drugog ugla, čime i sami otvaraju vrata pozitivnosti i daju kao i Arabella -Magazin Za Sretnu ženu jedan pozitivan vjetar u leđa. 

Uslijedila je ponuda za promociju knjige. A urednice Arabella -Magazina koje žive u Tuzli su odmah pristale da mi budu promotori. 


Kad nešto jako želimo i vjerujemo, kockice se slože jedna za drugom. To je Zakon Privlačenja.

Nastala je knjiga "Život". Ona je jednostavna. I htjela sam da bude jednostavna, jer mislim da treba da se držimo života koji je jednostavan, ali da se iz dana u dan treniramo da ga živimo po svojoj volji i na svoj način.

Kada sam završila sa pisanjem  najveći strah mi je bio da će za moju priču i moje ideje netko reći: „Što ti misliš tko si?“ 

Ne usude se svi realizirati ono što žele, jer često ne vjeruju da je moguće i misle da je uspjeh rezervisan samo za one „posebne“.  Kroz svoj rad i pisanje učim svaki dan iznova da smo mi svi posebni. I da moramo prije svega u sebe vjerovati.
Htjela sam na svom primjeru drugima pokazati da se isplati vjerovati u sebe, izaći iz zone komfora i pobijediti sve okolnosti i (ne)prilike koje se pojave.

Čitav život je jedan trening i to nije nešto čemu ćemo se posvetiti 3 mjeseca i onda mislimo da je dovoljno. Život je jedan proces koji ne prestaje i u tom procesu pravimo odluke.

Bitno je prihvatiti i obgrliti svoj život i svoju priču. Ako sebe razumijemo i volimo, onda imamo prostora da razumijemo i volimo i druge. Sebe ne možemo tražiti u drugima, tu se nikada nećemo naći i uvijek ćemo biti nezadovoljni i misliti da su drugi krivi za naše nezadovoljstvo i neuspjeh.

Ako odlučiš sebe i svoj život voljeti, otvaraju ti se svaki dan novi puteviOnda ti  svi tvoji kvaliteti izlaze na površinu, koje možeš na bezbroj načina koristiti. Gdje ćeš stići to u početku uopšte nije važno. Ja sam uvijek vjerovala u sebe, a ne u priče koje je okolina od mene htjela da napravi. Nisam htjela etikete.

Ja danas imam prekrasan posao i svoje vizije za budućnost. Danas sam čak šta više na toj istoj Akademiji gdje sam stekla diplomu Life Coach-a, nastavnik našeg jezika i radim sa ljudima iz Holandije i Belgije, koji žele da ga nauče.

Imam za sada prvu knjigu (priručnik za sretniji život) na koju sam ponosna i za koju ću obaviti promociju 16. aprila u 18:00 sati u sali biblioteke "Lukavac" u svom rodnom Lukavcu. Srdačno vas pozivam!Naučila sam da želim i privlačim stvari koje hoću. Svatko od nas odašilje i prima. Pa kako odašilješ tako i primaš. Ali to ne znači da moramo sebe negdje drugo i od nekog drugoga tražiti da nas usreći.  Upoznati i voljeti sebe i napraviti svoje mjesto u svjetu u kome živiš ne znači protrljati Aladinovu lampu i imati što hoćeš.
Moja najveća misija  je da kroz svoj rad  i kroz ovaj svoj priručnik ponudim drugima vjeru u sebe i ostvarivanju svojih snova. U tom procesu pravimo sami svoje odluke, jer na sebi i svojoj pozitivnosti moramo sam raditi!


Piše: Vanja Beukelman Pavlović, life coach i kognitivni terapeut, autorica knjige "Život"

Rođena sam u Tuzli. Živim više od dvadeset godina u Holandiji.  Majka sam troje   djece i baka prekrasne djevočice Dunje.  U našoj zemlji sam stekla diplome prosvjetnog radnika: nastavnik našeg jezika i književnosti i nastavnik predškolskog vaspitanja.  U Holandiji sam stekla još dvije diplome Life Coach i Kognitivni Terapeut, čime se danas bavim.   Pored toga sam stalna kolumnistica i stručna saradnica Arabella - Sretna Žena Magazina.   Od septembra 2016. dajem časove hrvatskog jezika na Holandskoj Poslovnoj AkademijiMoja dosadašnja znanja i iskustva dijelom sam objedinila u svojoj knjizi "Život"Pratite me na Facebook-u i Instagram-u za više riječi inspiracije i savjeta. Ukoliko želite kupiti moju knjigu "Život" ili se informisati za life coaching sesije putem Skype-a javite mi se na: vanja.beukelman@gmail.com ili u inbox moje Facebook stranice (Vanja-Lifecoach).

DRUGIMA SE SVIDJELO I...

0 komentari

Napomena:

Sadržaj na ovom magazinu je informativnog i motivacijskog karaktera. Namjera nam je da upoznamo čitatelje sa različitim pravcima nove sociološke misli, pozitivne pishologije i duhovnosti. Sadržaj u ovom tekstu nije zamjena za stručni medicinski savjet - ukoliko imate ozbiljnih psiholoških problema, obratite se liječniku i/li psihoterapeutu.