10 najboljih savjeta za uspjeh od Luise Hay


Ukoliko želite da uspijete u životu i u karijeri, primijenite ovih deset savjeta od Louise Hay:

1. Love yourself – Volite sebe, to je najmoćniji alat za ostvarivanje svih želja. Ako volite sebe svo dobro univerzuma će poteći ka vama. Sve bolesti izviru iz jednog stanja iz neljubavi prema sebi. Jedna od najvažnijih stvari koja će vas nagnati da promjenite životne misli i obrasce je ljubav prema sebi. 

Kada volite sebe pobrinuti ćete se da živite u udobnom stanu koji zadovoljava sve vaše potrebe. Zato što volite sebe radit ćete posao u kome iskreno uživate. Samo kad se iskreno volimo i prihvaćamo sve funkcioniše.

2. Be mindful of your words - Vodite računa o onome što govorite: sve što govorite vraća se umnoženo. Imala sam prijateljicu koja bi u Šali govorila”ja ću imati 2 braka baš kao moj tata”. I šta mislite imala je na njenu veliku žalost 2 braka prvi brak je okončan teškim razvodom iako je puno volila prvog muža. Saznavši za zakon privlačenja nekoliko godina poslije rekla mi je pa ja sam sama prizvala iskustvo dva braka. Dobro zapamtite zakon privlačenja vas shvata ozbiljno ne igrajte se s riječima ukoliko ne želite baš to specificno iskustvo da privucćete.

OPREZNO S RIJEČIMA ONO ŠTO ŽELITE DEFINITIVNO ĆE DA SE OSTVARI! 

3. Don't be resentfull - Ne budite ogorčeni prošlošću: prošlost je prošla i nema nikakvu moć nad vašim životom. Istinska sreća leži u sadašnjem trenutku. Uzrok većine bolesti je neopraštanje, bez obzira u čemu je problem iskustva su samo vanjske posljedice unutrašnjih misli, a misli možete mijenjati. Luise Hay je sama obolila od karcinoma grlića maternice i zaključila da je to posljedica zamjeranja očuhu za zlostavljanje u djetinstvu. Posvetila se zdravoj ishrani, afirmacijama, vizualizaciji, opraštanju, te je u potpunosti preuzela odgovornost za svoj život.
Opraštanje stvara čuda u radu sa klijentima uvijek im objasnim da opraštamo iz sebičnih razloga ne želimo biti bolesni jer nam je neka najčešće vrlo bliska osoba učinila nažao u prošlosti. Ako volite sebe i praštate drugima stvarate čuda u svom životu.

4. Learn to how to think successfully – Učite razmišljati uspješno:  čitajte inspirirajuće knjige, unajmite coucha. Otvorite se za uspjeh na svim poljima života i uspjeh će pronaći vas.

SADA JE SASVIM BEZBJEDNO DA DOPUSTITE USPJEH NA SVIM POLJIMA.

Bog želi da budete sretni! Jednom sam pročitala u svetoj knjizi “Bog je stvorio čovjeka da bude sretan"! Da ne možete imati "I jare i pare" te da "ljubav boli" su izreke koje su iskonstruisali ljudi sa manjkom samopouzdanja koji  ni sami nažalost nisu imali sretne živote.

ZA SVOJU SREĆU ĆETE SE IZBORITI ČITAJUĆI INSPIRATIVNE KNJIGE GLEDAJUĆI INSPIRATIVNE FILMOVE, RADEĆI SA LIFE COUCH-EM I PRIMJENJIVATI NAUČENO U PRAKSI!

5. Help others - Pomozite drugima. Ima li lijepšeg osjećaja od biti human? Sve što želite privući u život  budite, ako želite ljubav budite ljubav. Sklonite kamen sa puta da se neko ne saplete poslije vas jer nikad ne znate vjerovatno je neko to isto učinio ispred vas.  
6. Be calm – Budite smireni: kada se nalazite u uznemiravajućoj situaciji  ponavljajte Luizinu afirmaciju: sve što se događa događa se za moje najveće dobro.SVIJET JE SIGURNO MJESTO I JA SAM SIGURNA U NJEMU. SVE JE DOBRO.

Smiren um uvijek nađe rješenje uznemiren um ne može poduzeti ništa.

7. Do affirmations - Radite afirmacije: naročito pred ogledalom. Najmoćnija afirmacija stanite pred ogledalo i recite sebi Ja volim i prihvatam sebe baš onakva kakva jesam. Najbolji način za promjenu uvjerenja je upravo ovaj. Pokažite univerzumu da ste se voljni mijenjati. Rad ispred ogledala u početku može biti bolan ali je nužan.
Upravo ono područje koje ne želite mijenjati je ono koje najvise treba mijenjati. Budite spremni na promjene kada se one počnu događati.
8. Keep working on yourself - Nastavite raditi na sebi: rad na sebi nije cilj nego putovanje stoga radite na sebi neprestano.

9. Be thankfull - Budite zahvalni; ono na čemu je vaš fokus ono raste ukoliko ste zahvalni na onome što imate univerzum će vam poslati ono što priželjkujete.
"Onaj ko je zahvalan dat će mu se ,a onaj ko nije uzet će mu se i ono što ima."


10. Belive that only good lies ahead - Vjerujte da vas očekuje samo dobro u životu. Kako bi se iscjelili ljutnja i strah moraju se zamjeniti povjerenjem u život možda uvijek nismo dobili ono što smo očekivali , ali smo dobili ono sto je najbolje za nas.
Dan započnite riječima: ”Dobro jutro, mila, danas ćemo imati prekrasan dan!”.
Možete li se sjetiti osjećaja kada ste bili zaljubljeni?  Isti se osjećaj javlja kada zavolite sebe osim sa samim sobom je najvažniji. Primjenjujte pročitano iz ovog teksta i radujte se čudima. Kad zavolite sebe ovaj odnos je trajan.


Piše: Lejla Nalić


Zovem se Lejla Nalić. Rođena sam prije 29 godina,  u Tuzli Završila sam Medicinsku školu i Pravni fakultet. 2010. sam prvi put pročitala knjigu Luise Hay "Ti to možeš", koja mi je promjenila život. Od tada mi je želja postati couch-em i pomoći drugim ljudima da i oni promjene svoj. 2017. god. ta mi se želja ispunila i postala sam certificirani life couch po metodama Sandre Ann Tylor, tacnije quantum life couch. Sada živim u vortexu i radujem se čudima. Posjetite moju facebook stranicu za dnevne afirmacije i pozitivne misli. Za više inspirativnih tesktova, posjetite moj blog

Instagram