San koji se ostvario: Održana promocija knjige "Život", Vanje Beukelman Pavlović

Sinoć je u maloj sali Biblioteke Lukavac, odnosno Domu kulture sa početkom u 18 časova održana promocija knjige  " Život ", ...


Sinoć je u maloj sali Biblioteke Lukavac, odnosno Domu kulture sa početkom u 18 časova održana promocija knjige  "Život", life coach-a i kognitivnog terapeuta, Vanje Beukelman Pavlović.
"Knjiga 'Život' predstavlja rezultat mog dugogodišnjeg rada, odnosno pisanja za Arabella Magazin, odnosno Magazin za Sretnu Ženu. U proteklih pet godina smatram da smo zajedno postigle puno više, kako u našem ličnom usavršavanju tako i kod buđenja svijest naših čitatelja o pozitivnom razmišljanju. Misija mene kao kolumnistkinje Arabella Magazina je da motivišem ljude da otkriju svoje kvalitete", kaže autorica Vanja Beukelman Pavlović. Na promociji knjige "Život" su govorili: Tanja Hasanović, ispred Izdavačke kuće "Grafit" Lukavac; Daniela Čomić, urednica web magazina Arabella Sretna Žena i autorica knjige, naša kolumnistkinja, Vanja Beukelman Pavlović."Naša bivša sugrađanka, a danas stanovnica Holandije, koja radi kao lifecoach (životni trener), Vanja je svoje bogato iskustvo, odlučila ponuditi i u pisanoj formi, s nadom da će i na taj način pomoći drugim ljudima, koji se suočavaju sa različitim životnim problemima i na njih prenijeti vlastiti optimizam, kao životni moto. Ova knjiga, naime, ima ambiciju da bude pokretač u onim životnim trenucima kada posustanemo", za naš magazin kaže izdavač knjige Tanja Hasanović.

"Nakon pet godina saradnje i više od 176 objavljenih Vanjinih tekstova u magazinu, na teme sreće, stres-menadžmenta, prihvatanja sebe, unaprjeđenja međuljudskih odnosa, odgoja djece, ostvarivanje životnih ciljeva i uspjeha, mogu reći da Vanja uistinu ima dara za pisanje i da je svojom porukom kroz pisanu riječ dotakla živote više od jedanaest hiljada naših čitateljki", kaže Daniela Čomić, urednica web magazina Arabella Sretna Žena.Knjiga "Život" je na neki način bila začeta u svakom njenom tekstu objavljenom na našem magazinu.  U knjizi, naša stalna stručna saradnica iznosi svoju životnu priču, koja je njoj bila platforma za sticanje životne mudrosti. Knjiga se završava mini-savjetima i afirmacijama, koje simbolički možemo zamisliti kao džepni priručnik za emotivni i duhovni balans za svakodnevno življenje. U Vanjinom tekstu Kako ostvariti svoje snove Zakonom Privlacenja, koji je objavljen na našem portalu prije dvije godine, mogli ste pročitati o tome kako je ova knjiga prvobitno bila objavljena u elektronskoj verziji. Ove godine, knjiga je ugledala svjetlost dana u printanoj verziji na našem jeziku, a trenutno se prevodi i na holandski jezik! Najveći dar je ŽIVOT, u kojem trebamo u potpunosti da uživamo. Ovu prijeko potrebnu knjigu svima kojima je cilj životna sreća i uspjeh možete kupiti u Tuzli i u Lukavcu. Za sve upite javite se u inbox Arabella Magazin-a.
Razgovarala: Mediha Horić Aličić

DRUGIMA SE SVIDJELO I...

0 komentari

Napomena:

Sadržaj na ovom magazinu je informativnog i motivacijskog karaktera. Namjera nam je da upoznamo čitatelje sa različitim pravcima nove sociološke misli, pozitivne pishologije i duhovnosti. Sadržaj u ovom tekstu nije zamjena za stručni medicinski savjet - ukoliko imate ozbiljnih psiholoških problema, obratite se liječniku i/li psihoterapeutu.