Magija zahvalnosti je magija života!Magija zahvalnosti je magija života.Kada pogledam unazad u svoj život sjetim se vremena kada nisam znala za zakon privlačenja i pomislim kako su se stvari dešavala narodnim jezikom “s brda s dola” sa ovom mentalnom zrelošću rekla bi da sudbina ne postoji kada je Bog stvorio čovjeka dovoljno ga je volio da mu da slobodnu volju da kreira svoj život baš onakvim kakvim ga želi.

Često se sjetitm citata iz svete knjige ”Bog je stvorio čovjeka da bude sretan” i uistinu jeste. Vremenom smo stekli kriva uvjerenja kako smo bespomoćni  i moramo da trpimo sve što dođe na put. Zapravo smo mi pravi kokreatori zajedno s Bogom stvaramo našu realnost mi učinimo prvu akciju praćenu pozitivnom afirmacijom i pozitivnim stavom podhranjenim zahvalnošću za sve ono što imamo ili smo postigli te nam univerzum odgovara sa sledećim korakom kako i šta učiniti, dok nizom koraka ne dođemo do željenog cilja.

ONO ŠTO MISLITE DANAS ODREĐUJE VAŠE NOVO SUTRA!
span>

Snagom misli osjećaja i uvjerenja možemo mjenjati vlastitu stvarnost. Zahvalnost nam pomaže u tome tako što nas mentalni fokus drži pozitivnim i umno oštrim poput britvice. Stvari koje smo smatrali nemogućim, mističnim i čudesnim postaju naša realnost. Toplo preporučujem vježbe zahvalnosti iz knjige Magija Rhonde Burn za jako kratko možete navježbati zahvalnost i privlačiti fantastične stvari i događaje jer ste i negativnost samo godinama navježbavali.

Prvi korak za mijenjanje našeg života bi bila upravo zahvalnost i pozitivno afirmisanje, na taj način bi izbrisali stare ograničavajuće obrasce svog uma i stvorili nove. Sa zahvalnosti se otvaramo za tajnovitu duhovnu stranu života. U jednom periodu života odlučila sam presjeci sva toksična prijateljstva ja sam odlučila biti zahvalna na samoći kada bih čitala knjige iz polja zahvalnosti, meditirajući, igrajući se sa malom rodicom.

U svakoj toj aktivnosti uživala bi maksimalno i svaki put bi bila zahvalna što sam živa, zdrava i što su ti trenutcii ispunjeni mirom i srećom, a društveni život mi je postajao sve zanimljiviji. Život ispunjen pravim prijateljstvima istinskim prijateljima na koje se uvijek mogu osloniti i naravno ni na mene. Postavite standard ne pristajte ni na šta manje od toga budite zahvalni kao da to već imate, budite zahvalni na onome što vam je život već dao i rezultat je neminovan.Prema otkrićima kvantne fizike atomi su 99,999 sačinjeni od praznog prostora, a tek 0,0001% otpada na materiju. To znači da sve ono što smatramo čvrstom materijom uopće nije onakvom kakvom se čini. Stoga i za sebe možemo reći da smo većim djelom prazan prostor odnosno energija.

Cijeli nas svemir sastavljen je od subatomskih čestica elektrona  koje postoje u obliku vala kao cisti potencijal. Tek u prisustvu promatrač odnosno svijesti, oni postaju čestice odnosno materija. Ako vas um može djelovati  može djelovati na pojavljivanje čestice onda isto tako može ”prizvati” u stvarnost bilo koju verziju vas samih iz polja neograničenih mogućnosti.

U kvantnom polju postoji najbolja verzija vas samih koju vi svojim mislima i uvjerenjima možete prizvati u stvarnost. Dok misli šalju električne impulse emocije s druge strane privlače događaje u naš život. Zato mudro koristite zahvalnost za pobuđivanje pozitivne emocije i budite magnet za čuda.

BUDITE ZAHVALNI NE SAMO NA ONOME ŠTO IMATE ILI STE OSTVARILI NEGO I NA ONOME ŠTO CĆE SE VEĆ DOGODITI.

Stoga već sada zahvalite univerzumu i osjetite u svakoj ćeliji tijela kao da je promjena koju želite postala vaša stvarnost. Nova osoba ne možete postati preko noći. Potreban je svakodnevni rad na sebi koji uključuje višu razinu svjesnosti, meditacije, zahvalnosti tokom odreženog vremena kako biste izbrisali stare naučene obrasce svog ponašanje i usvojili nove-kako biste promjenili stvarnost i stvorili novo ja. Taj trud se višestruko isplati! 


Piše: Lejla Nalić


Zovem se Lejla Nalić. Rođena sam prije 29 godina,  u Tuzli Završila sam Medicinsku školu i Pravni fakultet. 2010. sam prvi put pročitala knjigu Luise Hay "Ti to možeš", koja mi je promjenila život. Od tada mi je želja postati couch-em i pomoći drugim ljudima da i oni promjene svoj. 2017. god. ta mi se želja ispunila i postala sam certificirani life couch po metodama Sandre Ann Tylor, tacnije quantum life couch. Sada živim u vortexu i radujem se čudima. Posjetite moju facebook stranicu za dnevne afirmacije i pozitivne misli. Za više inspirativnih tesktova, posjetite moj blog

Instagram