Čuda se dešavaju, kreirajte svoje čudo i svoj san!Da li ste vi od onih koji znaju šta žele u životu, ili ste od onih koji stalno govore šta je to što ne žele.  Veoma je važno, ovo moje pitanje. Da li treba da se pitate šta je to što želim ili šta je to što ne želim? Na čemu treba da vam bude fokus? Da li na nabrajanju onoga što želite ili pak da nabrajanju onoga, šta vi to ne želite u svom životu. Pitanje je sad!


    Moj savet vam je da se usresredite samo ono šta želite, nikako na ono što ne želite.Važan je vaš fokus. Fokus na dobro, pozitivno, vas šalje na pravi put, put koji vas vodi u smeru ostvarenja onoga što želite, dok fokus na ono što ne biste voleli i čega želite da se oslobodite, ne donosi vam slobodu,  već još toga istoga. Primer toga je, ukoliko želte da radite drugačiji posao, a govorite kako više ne možete i ne želite da radite taj posao, da vam je plata mala, da su vam uslovi za rad teški, da su vam šefovi loši, da se ne ceni vaš trud i obrazovanje, nije dobro. 
Morate početi da pričate drugu priču. Pričajte da želite posao gde ćete vi biti dobro nagrađeni za svoj rad, trud i za vaše sposobnosti. Da će vaš šef znati da ceni vaše angažovanje, znanje i sve vrednosti koje posedujete i koje su potrebne da bi ste radili svoj posao iz snova. Pričajte da želite posao koji će vas ispunjavati i koji ćete raditi sa puno žara i elana, jer vi posedujete i znanje i iskustvo koje je potrebno. Tako trebate da pričate i da se onda takvom poslu i nadate i da takav posao uskoro i radite.


To se odnosi na sve aspekte u vašem životu, bilo da je to u pitanju ljubav, izgled, partner, karijera, novac. Naglašavajte samo ono šta želite, jer ono što pričate to ćete uskoro i da živite.

    Možda ćete me pitati sada, pa da li je baš sve tako. Da li je moguće samo pričom postići ono što želimo. Ja vam odmah mogu dati odgovor: Ne! Priča nije dovoljna, ali je ogromna pokretačka snaga za vrede ljude i ljude koji su spremni da naprave korake u životu. Nisu svi spremni da krenu, možda i nije vreme, ali znajte samo jedno, ogroman je potencijal u svima nama, ali mnogi toga nisu svesni. Bile su nemoguće mnoge stvari u životu, ali danas smo svedoci mnogo toga što je nekada bio samo nečiji san. 

Okrenite se samo oko sebe, šta vidite? Vidite li televizor, telefon, kompjuter, svetlo, aparate koje vaše bake nisu ni sanjale. Vidite da je mnogo toga moguće, možda i vaš neki san koji sada sanjate, bude sutra vašoj deci primer da se čuda dešavaju, ali morate pre toga znati šta je to što želite biti, imati i raditi i naravno napraviti korak ka tome. 

Jer čuda se dešavaju i drugima, ali verujte čuda se mogu dešavati i vama. Probudite se i kreirajte svoje čudo i svoj san. Stanite na start i krenite. 

Svaki san počinje da se ostvaruje, samo onda ako napravite i najmanji korak, sve posle toga ide lakše, jer vam mali uspesi na tom putu, daju vetar u leđa. Zapamtite samo još ovo, čuda počinju da se dešavaju, kada počnete da pridajete onoliko energije svojim snovima, koliko energije pridajete svojim strahovima. To vam je tajna, to vam je čudo, to vam je san.

  Samo pre svega zapitajte se šta je to što vi želite. Nemojte reći da ne znate, jer svi mi imamo želje,samo možda vas je neko ubedio, a vi u to i poverovali da to nije za vas. Nemojte u to verovati, verujte samo sebi i svim onim mogućnostima koji imate, a da toga još niste svesni. Verujte malo i meni, jer vam mogu posuditi veru na vašem putu, da je sve moguće ukolko se puno želi, krene, radi i prave koraci ka cilju.


Piše: Gordana MaksimovićJa sam Gordana Maksimovic, po vokaciji sam dipl.defektolog, master logoped, motivaciski govornik i life caoch. Sve to zajedno,čini divan sklad kako u poslovnom, tako i u privatnom životu.Inače autor sam jednog jako praćenog bloga, kao i You Tube kanala "MIRIS POZITIVNOG DUHA i facebook-stranice, koji su jako motivirajući i inspirišu me da dalje radim,objavljujem i produbljujem svoja znanja,sa željom da sve to podelim sa vama .Nadam se da ćete u svemu što pišem prepoznati moju želju,da shvatite koliko je ovaj život vredan i koliko ga možete lepo živeti.Ja živim svoju bajku i uživam u njoj.Želim vama vašu bajku ali tu bajku kreirate vi sami.Želim vam,da vaša kreacije bude vaš izbor,da vaša životna priča i vaša realnost postane vaša bajka.Jer život zaista jeste bajka ...a mudra i pametna žena prvo radi na sebi da bi i ona i svi oko nje lepo živeli i uživali.   

Instagram