Midfulness i ljubav prema sebi - Kako da uistinu zavolite i upoznate sebe

Naše tijelo razgovara s nama. Ono ne može pričati nama poznatim jezikom. Jezikom slova, brojki, simbola. Komunicira s n...Naše tijelo razgovara s nama. Ono ne može pričati nama poznatim jezikom. Jezikom slova, brojki, simbola. Komunicira s nama putem simptoma, emocija, osjećanja. Obratimo pozornost na naš unutarnji svijet i što nam on to govori. 


Na koji način? - Tako da pratimo svoje ponašanje, svoje navike. Da ih primjetimo i pokušamo razumjeti zašto smo ih stvorili. 

Na primjeru hrane, ona nam može poslužiti kao ulazak u naš unutarnji svijet. Zašto biramo hranu koju biramo? Koja je naša motivacija za ponašanje koje se manifestira u našem životu da imamo takav odnos sa hranom? 

Naši problemi sa hranom najčešće nemaju nikakve veze sa samom hranom. Imaju veze sa dubljom istinom koju o sebi trebamo spoznati. Kako bi ostvarili dugoročne rezultate, važno je razumjeti uvjerenja koja uvjerenja stoje iza tih odabira.

Upravo iz tog razloga nastao je mali vodič za um, tijelo i duh. Nerazdvojne dijelove koji čine cijelinu koju nazivamo Ja. 

Slijedi vodič za misli, tijelo i duh:

#1 - Budi iskrena  prema sebi!
#2 - Ostavi svoju prošlost u prošlosti.
#3 -Bijes koji imaš, primijeti ga, daj mu ime i samo ga promatraj i izgubit će snagu.
#4 - Budi iskrena prema sebi.
#5 - Budi dosljedna! 
#6 - Budi iskrena prema sebi!
#7 - Kontinuirano radi na svome cilju!
#8 - Budi nježna prema sebi i uoči nježnost u tuđim postupcima!
#9 - Budi iskrena prema sebi!

Biti iskrena prema sebi ponavlja se. Zašto? 
Zato što je to najvažnije i najizazovnije s čim ćete se susresti.  

Navike, okolina, mi sami pokušat ćemo tu iskrenost zakamuflirati. U većini slučaja nenamjerno i nama neprimjetno. Naučeni smo da stavljamo tuđe potrebe na prvo mjesto, da potiskujemo emocije, ne pokazujemo ih. Naučeni smo da osmijehom brišemo sve ono što se nalazi ispod kože. Blještavilo našeg osmijeha i nas same zavara. 

Upravo zato je i najizazovnije biti iskren prema sebi. Kada smo iskreni prema sebi, volimo se, nježni smo prema sebi, razumijemo se, imamo više samopoštovanja. Mijenjamo svoj pogled na svijet, svoj odnos prema sebi. Mijenja se cijeli naš svijet.   
Ono što je tvoja suština kada tada će izaći iz tebe. Okolnosti, vanjski faktori, trenutni osjećaji zadovoljstva ne mogu dugoročno zadovoljni tvoju unutarnju nit vodilju i potrebu.

Naučeni smo da obraćamo pozornost na našu okolinu. Do kuda seže naš pogled, naš sluh. Tražimo uzroke problema u okolini. Rješavamo ih da pokušavamo promijeniti ljude oko sebe, njihova uvjerenja, njihove načine življenje. 

Rješenje problema je u nama. 
Kada promijenite sebe, možete promijeniti cijeli svoj svijet.


Malim koracima osvajaju se najveći vrhovi. Imajte ovaj vodič na vidljivom mjestu kako bi vas usmjerio na vašem putovanju. Ja bih rekla najvažnijem putovanju vašeg života. To je da volite, njegujete, poštujete i poznajete sebe. 

Piše: Dubravka Fazlić


Dubravka Fazlić je Life & Wingwave Coach, NLP savjetnik i NLP trener. U životu uživa u promjenama. Rođena je u Zagrebu. Završila je Ekonomski fakultet u Zagrebu. Poslovni put njene obitelji obilježio je i jedan dio njenog života, tako da se bavila proizvodnjom kruha, ugostiteljstvom i konzaltingom. Velika želja i osjećaj da je njen poslovni i životni put van okvira u kojima jeste, dovela ju je do toga da je završila edukaciju za NLP savjetnika, NLP trenera, Wingwave Coach-a i Life Coach-a. Danas je spojila svoje dvije ljubavi: rad sa ljudima i proizvodnju hrane. Drži edukacije i seminare na temu emocionalnog prejedanja, edukacije za start up poduzetnike i na temu komunikacijskih vještina, stress menadžmenta i konflikta. Posebno zadovoljstvo joj predstavlja individualni rad s klijentima. Uživa  u stjecanju novih znanja i vještina, čitanju knjiga, šetnjama. Opušta je izrada zdravih slastica i meditacija. Trenutno se educira za Nutrition Coach-a i NLP terapeuta. Nova je suradnica i kolumnistica Arabella (Sretna Žena) MagazinaViše o njenim edukacijama, seminarima i treninzima možete saznati na internet stranici www.dubravkafazlic.com . Pratite je na Facebook-u i Instagram-u.

DRUGIMA SE SVIDJELO I...

0 komentari

Napomena:

Sadržaj na ovom magazinu je informativnog i motivacijskog karaktera. Namjera nam je da upoznamo čitatelje sa različitim pravcima nove sociološke misli, pozitivne pishologije i duhovnosti. Sadržaj u ovom tekstu nije zamjena za stručni medicinski savjet - ukoliko imate ozbiljnih psiholoških problema, obratite se liječniku i/li psihoterapeutu.

Instagram

CLOSE