Širite ljubav: Svaki trenutak je poseban, ako imate s kime da ga podelite!

Ne volim da pričam i pišem o prolaznosti, jer tada počinjem da brinem, i propuštam da živim u trenutku i da s...

Ne volim da pričam i pišem o prolaznosti, jer tada počinjem da brinem, i propuštam da živim u trenutku i da se radujem sada. Ukoliko preterano razmišljamo o onome što je prošlo, pa koliko brzo je prošlo, pa što tako brzo prođe... u toj brizi... čini mi se, da još brže vreme leti, a nama ostaje još veća žal, jer ne iskoristismo to vreme, da živimo, da se radujemo, da uživamo sa decom i porodicom, da radimo ono što volimo, stvaramo, putujemo, da se družimo i da pre svega u svemu tome uživamo.Ono što je važno jeste, da osvestimo da vreme teče, ali i da mi to vreme možemo da iskoristimo na najbolji način, da se zagledamo u decu, sestru, majku, oca, supruga, drage nam ljude oko nas, da im pružimo ljubav, radost, da ih nadahnemo životom, da im pomognemo kad im ne ide, da se požalimo kada nama ne ide... da se udružimo da nam lakše krene. Jer sve je i lakše i lepše kada se podeli.Nemoj da vam bude teško da kažete detetu, majci, suprugu... da ih volite, nemojte se ustrčavati da ih čvrsto zaglite, poljubite... i kada vam možda i nije do toga u tom trenutku ... biće vam nekada drago... i njima budite sigurni. Nemojte čekati posebne trenutke, jer oni budu retko... jer svaki trenutak je poseban, ako imate sa kime da ga podelite, neko danas baš o tome sanja.

A što to mi obično radimo? Žurimo da završimo sve svoje obaveze, stavljamo na pleća još poslova, da bismo kući doneli još prihoda, misleći da je to sreća. Nije sreća u umornoj majci, opterećenom ocu, džangrizavoj ženi, i deci koja vape za poljupcem i nasmejanom majkom. 

Nikome nije stalo do krpica, više, nego do stiska ruke i majčinog mirisa koji se pamti. Ima sve da se kupi, ali kada ujutru zamirišu, palačinke, uštipci, bakin kolač.... i raznorazne đakonije, nema te pekare koja je to još umesila i ispekla. A ukoliko to sve napravite zajedno, eto sreće još veće, eto sećanja za sva vremena... i ti se mirisi pamte...i zbog tih se mirisa dolazi kući iz daleka.


Neko sam ko zna da uživa u trenutku, ko zna da će sve jednom proći, i baš zato što znam, ja znam i da živim u svakom trenutku. Da, zaboravim se i ja, pa ubrzam više nego što treba i ja bih nekada na trista strana, trudim se da deca ne trpe i ne osete, ali onda osetim ja. Tada znam da se zaustavim, i sve ostavim na stranu, pa svi zajedno legnemo, grlimo se, smejemo, ljubimo se sve dok njima ne dosadi... Gledajući neke stare slike, još mi je jasnije da takvih trenutaka valjalo bi da bude još više... jer takvi trenuci deci, a i nama odraslima daju dobre smerice u životu i ukazuju na prave vrednosti, a to su zajedništvo, porodica, ljubav, sloga, radost, smeh...

Neko sam ko iza sebe ostavlja mir, posle mene i mojih reči, nikada vas neću ostaviti u nespokoju. Neko sam ko širi radost, ko ume na diskretan način da podigne vibraciju tamo gde kažu da je to nemoguće, neko sam ko može da pomiri i umiri usijane glave... i kada odem.. .

kao što rekoh ostavljam iza sebe mir... a u tom miru je i radost i sreća. Širim ljubav, lepe i dobre misli, savetujem, kada za savet me pitaju, svojim primerom ohrabrujem i osnažujem, i prepoznaćete me po osmehu i mirisu pozitivnog duha, po kome me poznaju, prepoznaju i mnogi požele isti.


Piše: Gordana Maksimović
Ja sam Gordana Maksimovic. Po vokaciji sam dipl. defektolog, master logoped, motivacijski govornik i life coach. Sve to zajedno čini divan sklad kako u poslovnom, tako i u privatnom životu. Autorica sam jednog jako praćenog bloga, kao i You Tube kanala i istoimene knjige "MIRIS POZITIVNOG DUHA i facebook-stranice, koji su jako motivirajući i inspirišu me da dalje radim, objavljujem i produbljujem svoja znanja, sa željom da sve to podelim sa vama. Nadam se da ćete u svemu što pišem prepoznati moju želju, da shvatite koliko je ovaj život vredan i koliko ga možete lepo živeti. Ja živim svoju bajku i uživam u njoj. Želim vama vašu bajku, ali tu bajku kreirate vi sami. Želim vam da vaša kreacija bude vaš izbor, da vaša životna priča i vaša realnost postane vaša bajka. Jer život zaista jeste bajka, a mudra i pametna žena prvo radi na sebi da bi i ona i svi oko nje lepo živeli i uživali.   

DRUGIMA SE SVIDJELO I...

0 komentari

Napomena:

Sadržaj na ovom magazinu je informativnog i motivacijskog karaktera. Namjera nam je da upoznamo čitatelje sa različitim pravcima nove sociološke misli, pozitivne pishologije i duhovnosti. Sadržaj u ovom tekstu nije zamjena za stručni medicinski savjet - ukoliko imate ozbiljnih psiholoških problema, obratite se liječniku i/li psihoterapeutu.