Mašta je mentalni mišić - Kako sam svoje maštanje i želje pretvorila u stvarnost

Mašta je jedna veoma važna mentalna aktivnost, koja je jako razvijena u detinjstvu, a onda  vremenom taj mentalni mišić zakržljava,...Mašta je jedna veoma važna mentalna aktivnost, koja je jako razvijena u detinjstvu, a onda  vremenom taj mentalni mišić zakržljava, jer vas uče da u životu maštanje nije za odrasle... što je potpuno pogrešno.


Mašta može da bude vaš kretivni pokretač novih ideja i nekih novih mogućnosti, kojih možda niste ni svesni. Sve što možete  izmaštati u svom umu, možete i da ostvarite, jer da ne možete ne bi vam se takve ideje ni javile.

Maštala sam da napišem knjigu, razmišljala o tome, pričala sama sa sobom, pitala sebe da li ja to mogu, a potom videla sebe sa knjigom u ruci, gledala moje čitaoce kako mi čestitaju, posmatrala moju knjigu u izlogu knjižare, svideo mi se omot i naziv knjige napisan u krasnopisu, čak sam i zamislila i svoju sliku na poleđini, sa par reči upućenoj vama, mojim čitaocima, potpisivala istu sa olovkom sa belom peruškom... Mnogo toga se vrtelo na ekranu moga uma.

Divan je to bio osećaj  i sigurna sam da nikada neću  prestati da maštam. To mi donosi puno dobrih vibracija i to mi daje snagu i jača moju volju da svoju maštu pretočim u stvarnost. 

I u ovom mom slučaju se to pokazalo da je moguće i ako bi svi u tom trenutku da sam nekom pričala o  mom snu, vervatno rekli da je to nemoguće, da to nije za mene, pa ko danas čita knjige... i mnogo toga što bi me možda vratilo par koraka unazad, što bi možda ugasilo moju želju i volju za time i što možda moja priča ne bi imala danas ovakav kraj. Čak i kada sam rekla svom detetu, možete i da zamislite reakciju, tako da sam odustala da bilo kome više o tome pričam. 


No, nastavila sam da pišem, da rastem i da u tome budem sve bolja i bolja. Delila sam na svom blogu, neke odlomke, koji su se puno čitali, barem po broju pregleda, koje  mogu da vidim... To mi je jačalo volju da nastavim. Danas se iz mog maštarenja rodila moja prva knjiga, koju mnogi već imaju u rukama, koja se nalazi u knjižarama i na  policama u vašim domovima.  Moja mašta je prerasla u želju, moja želja je izrasla u odluku, da napravim prvi korak, da počnem  da pišem, a onda sve je išlo nekako lagano i opušteno. Počinju da vam se otvaraju putevi, da se  pojavljuju  ljudi koji su vam potrebni, javljaju vam se ideje kako i šta dalje i u jednom trenutku prosto osetite kako se čitav univerzum potrudio da vam olakša svaki vaš korak. Ali ne zaboravite da je na tom putu potrebna vera, da su potrebni koraci i puno, puno rada sa vaše  strane.

Lično, verovala sam u sebe, verovala sam svojoj intuiciji, koja me je tiho podržavala u onome što sam ja maštala, verovala sam univerzumu da će mi biti podrška, samo  ako ja krenem i napravim prvi i najmanji korak. 

Verovala sam da ja to mogu, samo ako dovoljno želim, a želela sam svim srcem. Verovala sam i u mašti zamišljala sebe i knjigu u mojim rukama. Dala sam sebi priliku da sanjam i maštam, danas sa radošću PROMOVIŠEM svoju prvu knjigu, a  moram vam reći da maštam i o drugoj i o trećoj... i pišem dalje, a univerzum mi šalje bezgaraničnu volju i inspiraciju i hvala mu na tome!


Piše: Gordana Maksimović

Ja sam Gordana Maksimovic. Po vokaciji sam dipl. defektolog, master logoped, motivacijski govornik i life coach. Sve to zajedno čini divan sklad kako u poslovnom, tako i u privatnom životu. Autorica sam jednog jako praćenog bloga, kao i You Tube kanala i istoimene knjige "MIRIS POZITIVNOG DUHA i facebook-stranice, koji su jako motivirajući i inspirišu me da dalje radim, objavljujem i produbljujem svoja znanja, sa željom da sve to podelim sa vama. Nadam se da ćete u svemu što pišem prepoznati moju želju, da shvatite koliko je ovaj život vredan i koliko ga možete lepo živeti. Ja živim svoju bajku i uživam u njoj. Želim vama vašu bajku, ali tu bajku kreirate vi sami. Želim vam da vaša kreacija bude vaš izbor, da vaša životna priča i vaša realnost postane vaša bajka. Jer život zaista jeste bajka, a mudra i pametna žena prvo radi na sebi da bi i ona i svi oko nje lepo živeli i uživali.   

DRUGIMA SE SVIDJELO I...

0 komentari

Napomena:

Sadržaj na ovom magazinu je informativnog i motivacijskog karaktera. Namjera nam je da upoznamo čitatelje sa različitim pravcima nove sociološke misli, pozitivne pishologije i duhovnosti. Sadržaj u ovom tekstu nije zamjena za stručni medicinski savjet - ukoliko imate ozbiljnih psiholoških problema, obratite se liječniku i/li psihoterapeutu.