Sreću samo treba probuditi, jer sreća je u vama!

Po hiljadu puta ponavljam, sreću ne treba tražiti, za srećom ne treba trčati, sreću ne treba tražiti u nečemu ili nekome, možd...Po hiljadu puta ponavljam, sreću ne treba tražiti, za srećom ne treba trčati, sreću ne treba tražiti u nečemu ili nekome, možda sreću samo treba probuditi, jer sreća je u vama, u vašim srcima skrivena, uspavana, ali u vama. Sreća je velika, a opet tako mala da može se smestiti u svako srce koje želi da je primi. Pa, pitam se šta je sa vašim srcem? Da li znate da je sreća u njemu? Možda samo vaša sreća spava i možda je valja malo prodrmati, probuditi i da budete srećni.


Moram vam reći, da sreća nije privilegija, nekih tamo drugih ljudi, rođenih pod srećnom zvezdom. Svi mi imamo pravo da budemo srećni, samo treba da budemo, a ne da sreću uzaludno tražimo. Neko može i čitav žiovot provesti tragajući za srećom, ne znajući da sreća počinje da se budi u nama tek kad prestanemo da tragamo za njom. Ukoliko ovo ne shvatimo na vreme i sreću vezujemo za nekoga ili nešto, onda je naša potraga doživotna, a mi smo večni putnici i večni tragaoci. 

Pa, šta treba uraditi? Samo treba biti srećan, sada, ovde, u ovom trenutku, baš u ovom času. Za što? Za sve: pre svega, ako ste tu gde ste, pa vi ste živi, ako pogledate levo, desno, pa vi vidite i ne znate kolika je to sreća... i tako redom kroz zahvalnost upoznajte se sa svojom srećom i videćete da je mnogo razloga zbog kojih vi trebate da budete srećni.

A šta vi obično radite? Obično uslovljavate svoju sreću: biću srećan kada uradim ovo ili ono, kada završim školu, kada nađem posao, kada sretnem partnera, kada dobijemo decu, kada deca malo porastu, pa kada oni završe školu... i tako redom, uvek pronalazite neki novi uslov za sreću. A šta  pri tome zaboravljate? Zaboravljate da budete srećni!!! A sve što treba je da budete srećni.

Kako da budete srećni, kada imate neki problem, bolest, neku vama znanu nevolju - možda se pitate? Pa, tako što ćete u svemu što vam se dešava pronaći trunčicu dobroga, lepoga i držati se toga, misliti o tome, zahvaljivati se, gledati put rešenja, a ne samo u problem. 

Fokusom na dobro dižete svoju vibraciju i  tada vaše putovanje kroz život može biti dobro, bajkovito, jer vi postajete svesni sadašnjeg trenutka, i sreću ne tražite tamo negde, nego tu gde jeste, sada i ovde.

Možda i ja nekada nisam bila svesna koliko sam srećna i umela sam da uslovljavam svoju sreću. Biću srećna kad porastem, kada završim fakultet, zaposlim se... i tako redom, ali hvala dragom Bogu, što sam ipak veoma rano shvatila da je sreća u putovanju kroz život i da se srećan na putovanje kreće. Tako da sam uživala u svim periodima svog života, učeći i sebe i ljude oko sebe, da je važno da se radujemo i najmanjim stvarima, i da ćemo tada imati mnogo razloga za sreću, i da ćemo biti srećni, a sreća sreću privlači. 


Kada ste srećni i kada znate da prepoznate taj osećaj koji treperi u vama, vi postajete magnet za još dobrih osećaja. 

I to je tako...  i nikako drugačije. Zato i vi dragi moji znani i neznani prijatelji ne tražite i ne čekajte sreću, jer sreća se budi u vama, tek kada prestane potraga za srećom, jer u toj potrazi za srećom, vi zaboravite da budete srećni. 

Piše: Gordana Maksimović

Ja sam Gordana Maksimovic. Po vokaciji sam dipl. defektolog, master logoped, motivacijski govornik i life coach. Sve to zajedno čini divan sklad kako u poslovnom, tako i u privatnom životu. Autorica sam jednog jako praćenog bloga, kao i You Tube kanala i istoimene knjige "MIRIS POZITIVNOG DUHA i facebook-stranice, koji su jako motivirajući i inspirišu me da dalje radim, objavljujem i produbljujem svoja znanja, sa željom da sve to podelim sa vama. Nadam se da ćete u svemu što pišem prepoznati moju želju, da shvatite koliko je ovaj život vredan i koliko ga možete lepo živeti. Ja živim svoju bajku i uživam u njoj. Želim vama vašu bajku, ali tu bajku kreirate vi sami. Želim vam da vaša kreacija bude vaš izbor, da vaša životna priča i vaša realnost postane vaša bajka. Jer život zaista jeste bajka, a mudra i pametna žena prvo radi na sebi da bi i ona i svi oko nje lepo živeli i uživali.   

DRUGIMA SE SVIDJELO I...

0 komentari

Napomena:

Sadržaj na ovom magazinu je informativnog i motivacijskog karaktera. Namjera nam je da upoznamo čitatelje sa različitim pravcima nove sociološke misli, pozitivne pishologije i duhovnosti. Sadržaj u ovom tekstu nije zamjena za stručni medicinski savjet - ukoliko imate ozbiljnih psiholoških problema, obratite se liječniku i/li psihoterapeutu.