Ovo je moj život i ja biram kako ću živeti!

Odavno sam shvatila da sam kreator svog života. Odavno sam shvatila da mogu da živim kako ja hoću, i da to ne zavisi ni od tebe, ni ...Odavno sam shvatila da sam kreator svog života. Odavno sam shvatila da mogu da živim kako ja hoću, i da to ne zavisi ni od tebe, ni tebe, ni od bilo koga drugog već samo od mene. Dobro, dobro, dobro... znam da sada možda i većina vas misli, ma šta to ona piše, ma šta nam soli pamet, lako je njoj kada...

Hvala vama, na tom "Lako je njoj!"... Bogu hvala da je tako. A i to što vi mislite lako je meni, volim da tako mislite i hvala vam na tome, jer šaljete mi tako, dobre vibracije. Eto i ja mislim da biste i vi mogli isto tako, možda i još bolje... ali nećete, lakše vam je tu gde jeste i da naravno ceo svet okrivite za to što ste tu. 

Za bolji život potrebne su dobre misli, dobre misli vam donose dobre osećaje, a kada se dobro osećate, onda ste spremni da dobro i radite. Vi ste na vibraciji dobroga... a sa te pozicije vi privlačite još dobroga u vaš život.

Da da biste napravili od svog života, nešto bolje, veće, interesantnije, zabavnije... morate se pokrenuti, mrdnuti i napraviti korake. Ne možete samo sedeti, razmišljati kako je drugima lako, i čekati da vam to nešto padne sa neba, da se drugi pokrenu da bi vama bilo dobro... ne to tako ne biva. Nego baš ovako...

Da bi ste imali, dobru ljubav, dobrog partnera, dobru decu, dobar dom, dobar posao, dobru platu, dobre prijatelje, dobrog psa... morate i vi to biti: morate biti na vibraciji dobroga, morate raditi, uložiti trud i vreme, morate verovati da vi to i zaslužujete... da biste imali glavnu ulogu u tom filmu. 

Ako ste verovali da se slučajno postaje bogat, uspešan, lep, negovan, obrazovan, načitan, dobar prijatelj... prevarili ste se. Na svemu tome se radi. Ne možete dobro izgledati ako ne brinete o svom izgledu, ne posvećujete vreme odmoru i nezi, ne možete imati mišićavo telo ako se niste mesecima preznojavali u teretani i ako niste se zdravo hranili, ne možete imati dobru decu, ako niste dobra majka, ako niste imali vremena za svoju decu, ako niste pružili ljubav, ne možete imati dobrog partnera ako niste dobar partner, ... i mnogo toga ne možete, ako vi to niste.

Kao što rekoh na početku priče, znam da sam ja kreator svog života, znam da ja režiram svoju priču... Kakvu priču kreiram? Baš onakvu kakvu volim, priču punu ljubavi, lepih reči, priču ispunjenu, nežnošću, priču bez straha, sa puno smeha, radosti, priču sa srećnim početkom i srećnom sadašnjošću... jer ona je važna, jer ona kreira naše sutra.

Živim svaki dan, od početka pa do kraja, najbolje što mogu, naravno da tu bude i izazova i padova, ali znam da moj fokus ne treba da bude na njima, oni su samo sastavni deo putovanja, ja ih prihvatam i rešavam u pokretu, gledajući put rešenja, a ne fokusom na problem. I tako život teče sa svim svojim lepotama i sa ponekim nedaćama, samo retki shvate i prihvate da su izbori lični, kakav će život da žive.

I još jednom ponavljam, ovo je vaš život, vi birate kako ćete živeti, prihvatite to što pre... jer dan za danom odlazi kao pesak u peščaniku, bez mogućnosti da se vreme vrati unazad. Da, to vreme, je vaša najveća dragocenost, jer sve ostalo možete lako steći, ali vreme, koje prođe nikada se ne vraća... zato osvestite kako trošite svoje vreme, sa kime ga provodite, šta radite, šta mislite... potrudite se da u sve unesete radost, smeh, ljubav, dobro društvo... Jer život je tako lep, ko živeti zna.

Piše: Gordana Maksimović

Ja sam Gordana Maksimovic. Po vokaciji sam dipl. defektolog, master logoped, motivacijski govornik i life coach. Sve to zajedno čini divan sklad kako u poslovnom, tako i u privatnom životu. Autorica sam jednog jako praćenog bloga, kao i You Tube kanala i istoimene knjige "MIRIS POZITIVNOG DUHA i facebook-stranice, koji su jako motivirajući i inspirišu me da dalje radim, objavljujem i produbljujem svoja znanja, sa željom da sve to podelim sa vama. Nadam se da ćete u svemu što pišem prepoznati moju želju, da shvatite koliko je ovaj život vredan i koliko ga možete lepo živeti. Ja živim svoju bajku i uživam u njoj. Želim vama vašu bajku, ali tu bajku kreirate vi sami. Želim vam da vaša kreacija bude vaš izbor, da vaša životna priča i vaša realnost postane vaša bajka. Jer život zaista jeste bajka, a mudra i pametna žena prvo radi na sebi da bi i ona i svi oko nje lepo živeli i uživali.   

DRUGIMA SE SVIDJELO I...

0 komentari

Napomena:

Sadržaj na ovom magazinu je informativnog i motivacijskog karaktera. Namjera nam je da upoznamo čitatelje sa različitim pravcima nove sociološke misli, pozitivne pishologije i duhovnosti. Sadržaj u ovom tekstu nije zamjena za stručni medicinski savjet - ukoliko imate ozbiljnih psiholoških problema, obratite se liječniku i/li psihoterapeutu.