Planeta Venera i ženska energija - Kako da manifestujete ljubav, novce i ljepši izgled

Kako manifestovati s Mjesecom i povezati se sa  že nskom energijom Mjeseca bila je tema mog prošlog članka . U ovom članku podijeli...


Kako manifestovati s Mjesecom i povezati se sa ženskom energijom Mjeseca bila je tema mog prošlog članka. U ovom članku podijeliću s vama kako se možete povezati sa Venerom, planetom s dominantnom ženskom energijom. Venera predstavlja žene u natalnoj karti u astrologiji, a pozicija Venere u vašem horoskopu može otrkiti kako zavodite, kakva prijateljstva imate sa drugim ženama, kakve ce vam biti kćerke i/li sestre, kakav vas tip muškarca privlači, kvalitet ljubavne veze i supružnika, šta vas čini sretnima, šta volite u životu, kako volite i kako se zaljubljujete, te šta vas čini ženstvenom.  

Ukoliko želite da volite sebe više, da se vaša ljubav s partnerom produbi ili da privučete partnera, da izgledate ljepše i atraktivnije, da manifestujete više novaca, ljubavi, romantike..., da se osjećate ženstvenije i senzualnije i jače se povežete sa svojom ženskom energijom... rituali povezivanja sa planetom Venerom mogu vam pomoći u tome. Petak je dan koji je u Vedskoj astrologiji povezan sa planetom Venerom, stoga se rituali o kojima ćete čitati preporučuju prakticirati baš na ovaj dan.

Iz prethodnih tekstova na ovom magazinu mogli ste pročitati da je ženska energija ta koja nam pomaže da nešto energetski privučemo (manifestujemo), a da je muška energija ta koja nam omogućava da se borimo za sebe i da aktivno radimo na svojim ciljevima. Zbog toga je ženama lakše energetski manifestovati svoje želje, jer im treba mnogo manje uloženog rada i truda za to, za razliku od muškaraca, koji moraju uložiti mnogo truda i fizičke energije. No, ukoliko nam je ženska energija slaba i nismo povezane sa njom, biće nam teško manifestovati što želimo, čak i uz naporan rad. Ukoliko mnogo radite i trudite se i vizualizirate dugo vremena ... a ne možete manifestovati posao iz snova, više novaca, ljubavnu vezu, idealnog partnera, trudnoću... vrlo je vjerovatno da ste u "zoni" muške energije. Stoga je vrlo važno da se mi žene povežemo s našom ženskom energijom i ojačamo je, a rituali povezivanja sa Mjesečevom i Venerinom energijom mogu nam u tome pomoći. 

Ukoliko vam je Venera u natalnoj karti debilitirana, slabo ili problematično pozicionirana, ovi vam rituali mogu pomoći kao "astrološka remedija". Kada budete prakticirali ove rituale, važno je da to činite s namjerom da ojačate žensku energiju, povežete se sa planetom Venerom i/li manifestujete neku konkretnu želju. 

Rituali za jačanje ženske energije - povezivanje sa planetom Venerom: 

#1 - Kupite si (bijelo) cvijeće svaki petak

Cvijeće bilo koje vrste, posebno bijelo cvijeće (jer je bijela boja planete Venere) petkom oko vas, u vašem domu, na radnom stolu... pomoći će vam da se povežete s vašom ženskom energijom, jer cvijeće predstavlja planetu Veneru.  Mirisi ruže i cvijeća bilo iz difuzera s eteričnim uljem ili od zapaljenog mirisnog štapića petkom mogu vam na sličan način pomoći da ojačate svoju žensku energiju i povežete se sa planetom Venerom. 

#2 - Zapalite bijele svijeće petkom

Bijela boja povezana  je sa planetom Venerom, kao i sa Mjesecom, tako da će vam paljenje bijelih svijeća na dane punog i mladog Mjeseca i petkom pomoći da ojačate svoju žensku energiju. Ukoliko možete pronaći bijele svijeće sa cvjetnim mirisima, to će  imati još efektivniji učinak. Mozete u difuzer ukapati etirično ulje od ruže za dodatni efekat. 

#3 - Nosite bijelu odjeću petkom 

Slično kao i sa svijećama, bijela odjeća ce vam pomoći da se povezete sa ženskom energijom Venere petkom.  

#4 - Njegujte svoje tijelo kozmetikom sa esencijama ruža i cvijeća

Briga za svoje tijelo (self care) je jako važna za jačanje ženske energije i trebala bi biti redovna praksa svakoga dana, no petkom posebno planirajte njegu tijela sa kozmetikom sa esencijama cvijeća i ruža, te ružinom vodicom, kako biste se povezali jače sa Venerinom energijom. 

#5 - Pretvorite svoju spavaću sobu u oazu ljubavi

Dekorisanje doma u većem omjeru bojama koje predstavljaju mušku energiju (crna, tamno plava, crvena...) nije preporučljivo prema indijskoj feng shui filozfiji (vastu) jer previše muške energije privlači u dom borbu za dominaciju, svađe, prepirke, puno napornog rada i malo uživanja u životu, te "hlade" romantiku i ljubavni život.  Crvena boja je boja Marsa, boja seksualne strasti,  no ujedno i borbe i agresivnosti, no bijela boja je boja planete Venere, koja nam u vezi daje romantiku, ljubav, emotivnu bliskost, te sreću s partnerom. Ukoliko vam je dom previše "taman" osvježite ga barem jastucima i detaljima bijele boje, posebno u spavaćoj sobi (posteljina, jastuci, zidovi, bijele svijeće i lampe, bijelo cvijeće...). 

Petkom pretvorite vaš dom u oazu ljubavi, bilo da ste sami (da manifestujete partnera brže i produbite ljubav prema sebi), ili u vezi (da produbite ljubav sa svojim partnerom u privučete više romantike u vaš život). Bijele svijeće, lampe, bijela spavaćica, bijelo cvijeće, ruže, raskošna bijela posteljina... su dobar izbor. Petak večer planirajte za romantično vrijeme s vašim partnerom, ili izlazak sa novim potencijalnim partnerom, a ako ste sami, provedite ga sami kući u romantičnom raspoloženju (u svojom lijepoj bijeloj spavaćici, sa bijelim svijećama i romantičnim filmom ili knjigom). 

#6 - Jedite kiselo i hranu bijele boje

Kiseli okus hrane i hrana bijele boje su povezani sa planetom Venerom u Vedskoj astrologiji. Kuhanje, te stoga konzumiranje bijele hrane (riža, mlijeko, kokos, karfiol...) i kiselog voća (poput citrusa) petkom može vam pomoći da ojačate svoju žensku energiju i povežete se sa energijom Venere.

#7 - Kupka kao ritual povezivanja sa planetom Venerom

Petkom možete napraviti ritualno kupanje u kadi za povezivanje sa planetom Venerom i vašom ženskom energijom  (te ako vjerujete u neku Boginju - za povezivanje s njom i njoj u čast). U kadu napunjenju toplom vodom dodajte eterično ulje od ruže ili nekog drugog cvijeća. Upalite bijele svijeće. U vodu dodajte latice ruže i cvijeće po želji (svježe ili sušeno). Ukoliko volite ružinu vodicu možete i nju dodati u kupku. Ukoliko volite kristale, postavite ih na obrube kade - idealni za povezivanje sa ženskom energijom su roze kvarc i Mjesečev kamen. Kada se opustite, vizualizirajte to što želite manifestovati. Izgovorite naglas afirmacije ili inkantacije. Ukoliko štujete neku Boginju možete joj izreći molitve i zahvalnost. 


Prakticiranje navedenih rituala redovito pomoći ce vam da ojačate vašu žensku energiju i svoju žensku moć,  da budete sretniji i brže manifestujete vaše snove i želje. Pročitajte i kako manifestovati s Mjesecom klikom na ovaj link

Piše: Danijela Jokić Vaislay, life coach

Danijela Jokić Vaislay je life coach, autorica knjige 'Ja Vrijedim', suosnivačica Life Coaching Akademije 'Ajna' , host Sretna Žena Podcast-a i osnivačica ovog magazina. Od 2014. živi u Indiji, u Delhiju. Njeni savjeti za osobni rast, sreću i uspjeh, na našem i engleskom jeziku, objavljivani su u magazinima COSMOPOLITANSENSATIMES OF INDIA, The Huffington Post i brojnim drugim. Njena strast su pisanje, spiritualnost, putovanja, vedska astrologija, zaštita okoliša i vegetarijanska hrana. Pomaže ženama da ostvare svoje snove i životne ciljeve online life coaching-om putem Skype-a, radionicama i astrološkim konsultacijama. Pratite Danijelu na Instagram-uposjetite njen web-stranicu i YouTube kanal, za više inspirativnih riječi, savjeta i motivacije. Poslušajte Sretna Žena Podcast na YouTubeSpotifyiTunes, ili Amazon Music).

DRUGIMA SE SVIDJELO I...

0 komentari

Napomena:

Sadržaj na ovom magazinu je informativnog i motivacijskog karaktera. Namjera nam je da upoznamo čitatelje sa različitim pravcima nove sociološke misli, pozitivne pishologije i duhovnosti. Sadržaj u ovom tekstu nije zamjena za stručni medicinski savjet - ukoliko imate ozbiljnih psiholoških problema, obratite se liječniku i/li psihoterapeutu.