Zahvalnost godini koja odlazi - Kreirajte život vredan življenja!

Dragi moji čitaoci, inspiraciju za pisanje nalazim u vama, vašim željama, u vašim komentarima, u svojoj porodici, kod rođaka i b...


Dragi moji čitaoci, inspiraciju za pisanje nalazim u vama, vašim željama, u vašim komentarima, u svojoj porodici, kod rođaka i bliskih prijatelja u svemu što me okružuje i tek sada sam svesna tolike inspiracije koja je svuda oko mene i koja je, mogu vam reći, neiscrpna. Zahvalna sam vam na tome, zahvalna sam na svakoj ideji koja se javi, na mojoj spremnosti i da o tome pišem.

Zahvalna sam na predhodnoj godini koja je cela bila inspirativna za mene. Zahvalna sam na svemu onom što mi je bilo dobro i na onome što i nije bilo dobro, jer sam nešto iz toga naučila. Zahvalna sam prijateljima koji su bili uz mene kada je bilo lepo i kada je bilo manje lepo, a isto tako i onima koji mi nisu prijatelji, ali i oni u jednom trenutku su bili veoma dobri učitelji. Oni su mi pomogli da rastem, da se menjam i da danas uživam plodove svog rada na sebi i na svom pozitivnom duhu. 

Sve što danas živim je rezultat mojih prošlih izbora, a sve što ću živeti je rezultat mojih sadašnjih izbora. Isto to i vama kažem, da je vaš izbor kakav ćete život živeti. Vi ste kreatori i to nikako nemojte da zaboravite. Kreirajte život vredan življenja. 

Budite zahvalni za sve, jer zahvalnost će vas podsetiti koliko ste u stvari bogati, vredni i uspešni. Upravo ta svesnost o onome što trenutno imate i zadovoljstvo zbog toga, doneće vam još dobroga u vaš život. Budite zahvalni na odlazećoj godini, prisetite se koliko vam je ona donela i ta zahvalnost će vam privući još dobroga u nastupajućoj godini.

Zahvalimo ovoj godini čiji se poslednji dani polako razvlače kao da joj se ne žuri da ode. Ne žuri se ni nama da je tako brzo ispratimo. Prisećamo se lepih stvari, događaja koji su je obeležili. Bila je dobra godina, plodna, za nekog opet možda loša, tužna, ali ipak sve je to život. Ispratimo je dostojanstveno u sreći, radosti i miru i na taj način ako smo toga svesni pa još i zahvalni, prizvaćemo još dobrih godina u naš život.

Želim vam u nastupajućoj godini pre svega mir, jer kada njega imate znaćete da prepoznate sve lepote ovog života. Jer, ono čemu svi mislimo da težimo nije sreća, mi težimo miru, a u njemu je sreća. Pa neka vam Nova godina donese mir, a mir je kao pun džak poklona. Vi pokušajte da polako uz zahvalnost, krčmite svoj prepuni novogodišnji paketić i delite ga sa drugima, jer sve što dajete od srca, vama se višestruko vraća.

Još jedan pozdrav i velika zahvalnost na godini koja polako, ali sigurno krcka svoje poslednje dane. Nije tužna kada vidi iza sebe sve nas koji je sa zahvalnošću ispraćaju i spremaju se da je u sreći, radosti i veselju dočekaju kao novu, svežu i neiscrpnu i pre svega obećavajuću godinu. Jer, ako ne bismo imali vere u Novu godinu, mi onda i ne bili ljudi sa pozitivnim stavom u životu i u našem domu se ne bi širio miris pozitivnog duha. Bez tog mirisa ni doček Nove, bio bi kao da ste na zabavu krenuli bez kapi vašeg omiljenog parfema. Može i bez toga,ali ipak nije to to. Lepo je kad prođete i ostavite trag iza sebe, kao što je lepo i da se iza vas oseti miris pozitivnog duha, jer takav miris opija, budi... takav miris... privlači samo dobro.

Lično, meni je Miris Pozitivnog Duha, učinio ovu godinu, godinu o kakvoj sam nekada samo sanjala... Pa pitam se samo može li biti bolja? Uz miris pozitivnog duha... Život postaje lep. Zahvalna sam svima vama koji ste poželeli Miris Pozitivnog Duha, kao i svima vama koji ćete poželeti Miris Pozitivnog Duha, kao i svima vama što pratite moj rad, jer svi vi, ste moja beskrajna inspiracija, da nastavim ovim putem koji čini mi se da je u ovom trenutku pravi.

Srećna Vam Nova godina 2019.!


Piše: Gordana Maksimović

Ja sam Gordana Maksimovic. Po vokaciji sam dipl. defektolog, master logoped, motivacijski govornik i life coach. Sve to zajedno čini divan sklad kako u poslovnom, tako i u privatnom životu. Autorica sam jednog jako praćenog bloga, kao i You Tube kanala i istoimene knjige "MIRIS POZITIVNOG DUHA i facebook-stranice, koji su jako motivirajući i inspirišu me da dalje radim, objavljujem i produbljujem svoja znanja, sa željom da sve to podelim sa vama. Nadam se da ćete u svemu što pišem prepoznati moju želju, da shvatite koliko je ovaj život vredan i koliko ga možete lepo živeti. Ja živim svoju bajku i uživam u njoj. Želim vama vašu bajku, ali tu bajku kreirate vi sami. Želim vam da vaša kreacija bude vaš izbor, da vaša životna priča i vaša realnost postane vaša bajka. Jer život zaista jeste bajka, a mudra i pametna žena prvo radi na sebi da bi i ona i svi oko nje lepo živeli i uživali.   

DRUGIMA SE SVIDJELO I...

0 komentari

Napomena:

Sadržaj na ovom magazinu je informativnog i motivacijskog karaktera. Namjera nam je da upoznamo čitatelje sa različitim pravcima nove sociološke misli, pozitivne pishologije i duhovnosti. Sadržaj u ovom tekstu nije zamjena za stručni medicinski savjet - ukoliko imate ozbiljnih psiholoških problema, obratite se liječniku i/li psihoterapeutu.