Kako da privučete novce i prosperitet u Novoj godini - Feng Shui savjeti

Dragi moji, j os petnaestak dana do dočeka Nove godine. Prije toga su     za neke božićni blagdani.   Vrijeme, kako sam već rani...Dragi moji, jos petnaestak dana do dočeka Nove godine. Prije toga su  za neke božićni blagdani. Vrijeme, kako sam već ranije pisala, kada se polako sve sliježe od ove godine koja polako izmiče. Vrijeme kada postavljamo sebi neke nove odluke za sljedeću godinu i vrijeme u kome ćemo naučene lekcije iz ove godine ponijeti sa sobom i punom parom nastaviti Novu u istom stilu.

Moja godina je bila u proširivanju znanja i proživljavanja Zakona Privlačenja. Već sam u jednom od ranijih tekstova pisala da se ne bavim  Zakonom Privlačenja na način koji se trenutno interpretira na medijskim mrežama : ‘Što misliš to ćeš i dobiti!” Eh, kada bi to bilo tako lako… Ja se bavim Zakonom privlačenja po filozofiji drevnih kultura. Čak, šta više od septembra dajem i radionice za pravilno korištenje Zakona privlačenja. 

To je zakon koji je star koliko i mi i on je toliko u nama.  Bez njega ne možemo, isto kao što bismo se razletili po kosmosu da nas ne drži Zakon gravitacije na ovoj našoj planeti.

Pošto je  dio naš istovremeno  povezan ama baš sa svim što  je u nama i oko nas. Ako se u ovim danima svjesno bavite sobom i svima oko sebe istovremeno se bavite i Zakonom Privlačenja. Privlačite na sebe energije opuštanja, zajedništva, sreće, blagostanja. Privlačite i širite dalje. Zato volim ovaj mjesec, jer ljubavi, zajedništvu i blagostanju dajemo ekstra pažnju.

Upoznali ste se također u jednom mom ranijem tekstu šta je Feng Shui. Po hiljadama godina staroj kineskoj filozofiji Feng Shui, naša energija se mješa sa energijom vitalnosti oko nas, a to doprinosi jednom zdravom životu. Zato vam ovaj puta pišem još jedan načinu kako sa Feng Shui možemo pojačati moć Zakona privlačenja.

Već vam je poznato da mi i sve stvari oko nas imaju svoju energetsku frekvencu koja utiče na vas i atmosferu prostora u kome se nalazite. Pa čak i riječi koje izgovaramo imaju energetsku jačinu i vibraciju. 

Ja ponekad u kući svog klijenta  osjetim tešku i ljepljivu atmosferu pa odmah pitam da li je prije nego što sam ja došla bilo neugodnih razgovora i kritike u toj prostoriji.

Ako ste odlučili da se svjesno bavite Zakonom Privlačenja, a oko sebe imate tu "ljepljivu" atmosferu i vidite samo probleme ili vas muče očekivanja i ogovaranja drugih, ne možete ništa privlačiti jer nemate uopšte prostora za nešto pozitivno. Tada osjećate samo umor i napetost, a nivo energije u kući vam samo opada. Za Zakon Privlačenja vam je potrebna čista energija oko vas, jer ta energija oko vas kreira energiju u vama.

Po principima Feng Shui-ja možete svoju kuću drastično energetski da očistite. To vam pomaže da energija u vašem domu i okruženju bude u balansu da biste mogli dalje koristiti Zakon Privlačenja.

Sa ovim jednostavnim tehnikama čišćenja energija po Feng Schui sigurno će vam se Zakon privlačenja još bolje manifestirati.

#Otvorite sva vrata i prozore

Znate kako  divno se svi osjećamo vani u prirodi. Zrak je svjež ispunjen vitalnom snagom, pa mi osjetimo novu snagu i ideje. Kada otvorimo sve prozore i vrata doživamo i puštamo istu prirodnu snagu iz vani. Pitajte vjetar da prođe kroz sobe i da odnese sa sobom prljavu energiju. Kuća će vam imati na taj način duboko vibracijsko čišćenje. Uradite to svaki dan, barem nekoliko minuta.

#Upalite malu vatricu

Vatra je jako sredstvo za ćišćenje. Mirisljavi stapići imaju magičnu snagu pošto mogu energiju i vibraciju odmah da transformisu. Ako upalimo mirisljavi štapić odmah poslije nekog neugodnog razgovora ili svađe oni odmah  obnavljaju energetski balans u našem okruženju.

Ja uvijek kada radim sa grupama upalim svijeću da bi balansirala i čenergije prisutih. A obavezno  koristim mirisne štapiće ili žalfiju (Sage). Isti efekat imaju i bilo koje začinsko bilje ili lavanda. Da bi  Zakon Privlačenja imale još bolji efekat  idite sa dimom od zapaljene žalfije od prednjih vrata u ostale prostorije u pravcu kazaljki na satu. Ovo neutralizuje negativnu energiju i negativne vibracije i zamjenjuje ih sa vibracijama svjetlosti i ljubavi.

#Čišćenje solju

So je također idealno sredstvo za pročišćavanje. Prođite iz jednog ćoška prostorija u kući do drugog i zaspite ćoškove sa malo soli.  Preporučuje se samo morska so u granulicama ili ako u kojoj specijalizovanoj trgovini možete nabaviti so sa Himalaja.  Ako ste se ljutili ili svađali  s nekim možete ostaviti zdjelicu soli u toj prostoriji potopljenu u malo vode, a nakon tri dana je prusuti vani.


So upija  sve negativnosti!

Poslije nekoliko sati posto je so tako odležala u ćoskovima u hrpici ili u zdjelici, pokupite je metlicom u lopaticu i izbacite vani u kontejner. Efekte rituala sa soli osjetit ćete u vašem ličnom energetskom, vibrirajućem polju. Prije nego se odlučite da Zakonom Privlačenja vizualizirate, napravite si kupku sa par kašika soli rastopljenoj u vodi sa svojim omiljenim esencijalnim uljem ili jednostavno sa korom od naradže.

#Pometite i očistite put 

Ako je kuća pospremljena i očišćena, svo energetsko čišćenje ima jako puno efekta u kućama. Zašto? Zato što se negativne energije  lijepe na prašinu i nečistoću. Znači, prije nego krenete da privlačite mislima što hoćete, po Zakonu privlačenja, najprije pospremite svoje okruženje. Ja metem sve negativne energije bukvalno.  Ne bi me iznenadilo da  komšije  misle da sam  vještica  kada me vide ujutro  sa metlom u rukama dok metem stazu ispred vanjskih vrata. "Vještica" koja koristi metlu da sve negativne vibravije i energije izmete vani. 😀

Pored toga što trebate da izmetete negativne energije, morate napraviti prostora da pozitivna energija uđe u vašu kuću. Ne zatrpavajte vrata stvarima i hodnike cipelama i jaknama. Neka su vam prednja vrata budu ukrašena da izvana odišu dobrodošlicom!

#"Čarajte" sa lijepim riječima

Da ostanem malo u duhu vještica 😂😃😆. Idite kroz svoju kuću i ako ste sami recite slobodno glasno: Ja volim svoju kuću i svoj život”.  I tako ako treba (pe)desetak puta. Kada počnete sa ovim riječima da ispunjavate svoju kuću, počet će se i svijet okretati u vašu korist!

Riječi imaju svoju vibraciju, frekvenciju i gravitaciju pa tako privlačimo te iste u svoj život.

Posmatrajte kada izgovarate koje riječi u vašim prostorijama i kako se vi i ko se tu nalazi osjeća? Poznato vam je možda istraživanje gdje su posmatrane dvije biljke. Na jednu su konstantno galamili, a drugoj su se obraćali lijepo sa umiljatim riječima. Te dvije biljke su dobivale istovremeno jednaku količinu vode, đubriva i Sunca. Poslije tri mjeseca se biljka na koju se galamilo osušila, a ova druga je rasla i imala prekrasnu boju. Kada već izaberete da Zakonom Privlačenja želite da dobijete što želite, probajte i ovaj eksperiment sa ovih par navedenih uputa.

U svakom slučaju je bolje živjeti i raditi u prostoru koji je energetski čist i pozitivan. Vaše tijelo i duša postaju tada sami po sebi pozitivni i energetski spremni za vizualiziranje i privlačenje svega što želite. A, naročito za nove odluke i nove početke u Novoj godini!


Piše: Vanja Beukelman Pavlović, life coach i kognitivni terapeut, autorica knjige "Život"

Rođena sam u Tuzli. Živim više od dvadeset godina u Holandiji.  Majka sam troje   djece i baka prekrasne djevočice Dunje.  U našoj zemlji sam stekla diplome prosvjetnog radnika: nastavnik našeg jezika i književnosti i nastavnik predškolskog vaspitanja.  U Holandiji sam stekla još dvije diplome Life Coach i Kognitivni Terapeut, čime se danas bavim.   Pored toga sam stalna kolumnistica i stručna saradnica Arabella - Sretna Žena Magazina.   Od septembra 2016. dajem časove hrvatskog jezika na Holandskoj Poslovnoj AkademijiMoja dosadašnja znanja i iskustva dijelom sam objedinila u svojoj knjizi "Život"Pratite me na Facebook-u i Instagram-u za više riječi inspiracije i savjeta. Ukoliko želite kupiti moju knjigu "Život" ili se informisati za life coaching sesije putem Skype-a javite mi se na: vanja.beukelman@gmail.com ili u inbox moje Facebook stranice (Vanja-Lifecoach).

DRUGIMA SE SVIDJELO I...

0 komentari

Napomena:

Sadržaj na ovom magazinu je informativnog i motivacijskog karaktera. Namjera nam je da upoznamo čitatelje sa različitim pravcima nove sociološke misli, pozitivne pishologije i duhovnosti. Sadržaj u ovom tekstu nije zamjena za stručni medicinski savjet - ukoliko imate ozbiljnih psiholoških problema, obratite se liječniku i/li psihoterapeutu.

Instagram

CLOSE