Tajna uspeha - počnite i pre nego što ste spremni!

Često ste u nedoumici kada započeti nešto novo, pitate se da li je vreme, da li sačekati neka bolja vremena, da li je to za vas,...Često ste u nedoumici kada započeti nešto novo, pitate se da li je vreme, da li sačekati neka bolja vremena, da li je to za vas, da li ste spremni... i mnoga druga pitanja vam se motaju po glavi. Verujem i sigurna sam da se u životiu ne može napredovati, ne može se svedočiti novim uspesima, ako im se ne krene u susret i ako se ne napravi  i najmanji korak i to korak sa verom. Verujem da za sve postoji pravo vreme i pravi trenutak, ali isto tako, verujem i da se može propustiti taj isti trenutak... i da vam mnogo toga može proći ispred nosa, a da toga niste ni svesni.

Na pitanje kada nešto uraditi i kada je pravo vreme, ja i sebi i drugima, kažem - sada. Ako se na ekranu vašeg uma, pojavi neka ideja, verujte da to nije slučajno i da se ideje javljaju sa nekim razlogom. Svaka ideja je misao u pokretu, koju treba na vreme uhvatiti, zapisati i poraditi na njoj. Ono što je važno da ne treba predugo čekati, previše se pripremati, već  treba početi i pre nego što ste spremni. Tako da  na pitanje kada početi  realizaciju neke nove ideje, moj odgovor i vama i meni: počnite i  pre nego što ste spremni! To je pravo vreme.
  
Međutim, šta se tada dešava u vama? Počinje da se budi strah i brojna pitanja poput, da li ja to mogu, da li ja dovoljno o tome znam, šta ako ovo, šta ako ono... i mnoga pitanja će se vrzmati po vašoj  glavi. Ukoliko taj period razmišljanja potraje duže, vrlo lako možete potisnuti tu svoju ideju, jer će vas strah savladati. Veoma je važno da znate, da za prvi korak nije potrebno sve znati, jer kada napravite korak i to korak sa verom, čitav Univerzum će se potruditi da vam pomogne. Na vama je samo prvi korak, svaki sledeći je mnogo lakši, iako vam se to u na samom početku ne čini baš tako.

Lično, moram da vam priznam, da ovo i nije tako lako i da i sama koliko god znala, pisala vam, hrabrila vas da vi to možete i sama sam bila vrlo često u nedoumici kada se pokrenuti, umela sam i da odlažem, da se dvoumim i čim bi tako krenula u neki projekat, verujte da bi i odustajala od njega. Međutim, shvatila sam iz iskustava, da čim mi se pojavi ideja, a znamo da nije slučajno došla, ja je zapišem. Posle nekog vremena, malo poradim na njoj, razradim je, napravim plan i delam odmah. Kako?  Napišem jasno datum, ako je u pitanju promocija ili neka radionica ili bilo šta drugo što zahteva moju akciju, prvo što uradim je da napišem kada i zakažem vreme održavanja. Na meni je posle ostvarenje plana, i to radim korak po korak i kao što rekoh prvi je najteži svaki sledeći je mnogo lakši i to je tajna svakog uspeha.

Verujem da bez izazova  nema napretka. 
Neki izazovi vam se nameću, a neke trebate i sami da postavite. 

Tek kada se upustite u sve te projekte, zapravo tek tada shvatite koliko možete da postignete, a da niste krenuli vi to nikada ne biste ni otkrili. Tako da sigurna sam da mnogi snovi ostanu nedosanjani, samo zato što previše čekate i što vreme iscuri kao peščanik u satu, a sigurana sam da imate u sebi potencijale za sve što zamislite, jer verujte uvek više vredite, znate i umete nego što sami u to verujete. To je taj ogroman potencijal koji postoji u svima vama, ali brojna nametnuta ili lična izgrađena uverenja, vas sputavaju da raširite krila i poletite u pravcu svoga sna. 

Snovi se ostvaruju onima koji svome snu krenu u susret. Vi  i samo vi najbolje znate šta je najbolje za vas. I još samo jedno, u životu ne biste ni dobili želju da nešto uradite, da niste sposobni da to uradite. 

Piše: Gordana Maksimović

Ja sam Gordana Maksimovic. Po vokaciji sam dipl. defektolog, master logoped, motivacijski govornik i life coach. Sve to zajedno čini divan sklad kako u poslovnom, tako i u privatnom životu. Autorica sam jednog jako praćenog bloga, kao i You Tube kanala i istoimene knjige "MIRIS POZITIVNOG DUHA i facebook-stranice, koji su jako motivirajući i inspirišu me da dalje radim, objavljujem i produbljujem svoja znanja, sa željom da sve to podelim sa vama. Nadam se da ćete u svemu što pišem prepoznati moju želju, da shvatite koliko je ovaj život vredan i koliko ga možete lepo živeti. Ja živim svoju bajku i uživam u njoj. Želim vama vašu bajku, ali tu bajku kreirate vi sami. Želim vam da vaša kreacija bude vaš izbor, da vaša životna priča i vaša realnost postane vaša bajka. Jer život zaista jeste bajka, a mudra i pametna žena prvo radi na sebi da bi i ona i svi oko nje lepo živeli i uživali.   

DRUGIMA SE SVIDJELO I...

0 komentari

Napomena:

Sadržaj na ovom magazinu je informativnog i motivacijskog karaktera. Namjera nam je da upoznamo čitatelje sa različitim pravcima nove sociološke misli, pozitivne pishologije i duhovnosti. Sadržaj u ovom tekstu nije zamjena za stručni medicinski savjet - ukoliko imate ozbiljnih psiholoških problema, obratite se liječniku i/li psihoterapeutu.