Zakon Privlačenja i Feng Shui - Kakva vam je energija u domu, takav vam je i život

Već sam u jednom od ranijih tekstova pisala da se ne bavim  Zakonom Privlačenja na način koji se trenutno interpretira na m...
Već sam u jednom od ranijih tekstova pisala da se ne bavim  Zakonom Privlačenja na način koji se trenutno interpretira na medijskim mrežama : ‘Što misliš to ćeš i dobiti!” Eh, kada bi to bilo tako lako… Ja se bavim Zakonom Privlačenja po filozofiji drevnih kultura. Čak, šta više od septembra dajem i radionice za pravilno korištenje Zakona privlačenja. 

To je zakon koji je star koliko i mi i on je toliko u nama. Bez njega ne možemo, isto kao što bismo se razletili po kosmosu da nas ne drži Zakon gravitacije na ovoj našoj planeti.

Pošto je  dio nas istovremeno  povezan sa svime što  je u nama i oko nas, ako se u ovim danima svjesno bavite sobom i svima oko sebe - istovremeno se bavite i Zakonom Privlačenja. Privlačite na sebe energije opuštanja, zajedništva, sreće, blagostanja. Privlačite i širite dalje. Zato volim ovaj mjesec, jer ljubavi, zajedništvu i blagostanju dajemo ekstra pažnju.

Po hiljadama godina staroj kineskoj filozofiji Feng Shui, naša energija se miješa sa energijom vitalnosti oko nas, a to doprinosi zdravom životu.  Zato vam dajem još jedan način kako sa Feng Shui možemo pojačati moć Zakona Privlačenja.

Već vam je poznato da mi i sve stvari oko nas imaju svoju energetsku frekvencu koja utiče na vas i atmosferu prostora u kome se nalazite. Pa čak i riječi koje izgovaramo imaju energetsku jačinu i vibraciju. 

Ja ponekad u kući svog klijenta osjetim tešku i "ljepljivu" atmosferu, pa odmah pitam da li je prije nego što sam ja došla bilo neugodnih razgovora i kritike u toj prostoriji.

Ako ste odlučili da se svjesno bavite Zakonom Privlačenja, a oko sebe imate tu "ljepljivu" atmosferu i vidite samo probleme ili vas muče očekivanja i ogovaranja drugih, ne možete ništa privlačiti jer nemate uopšte prostora za nešto pozitivno. Tada osjećate samo umor i napetost, a nivo energije u kući vam samo opada.  Za Zakon Privlačenja vam je potrebna čista energija oko vas, jer ta energija oko vas kreira energiju u vama.

Po principima Feng Shui-ja možete svoju kuću drastično energetski da očistite. To vam pomaže da energija u vašem domu i okruženju bude u balansu da biste mogli dalje koristiti Zakon Privlačenja.

Sa ovim jednostavnim tehnikama čišćenja energija po Feng Schui sigurno će vam se Zakon privlačenja još bolje manifestirati.

Otvorite sva vrata i prozore

Znate kako  divno se svi osjećamo vani u prirodi. Zrak je svjež i ispunjen vitalnom snagom, pa mi osjetimo novu snagu i ideje. Kada otvorimo sve prozore i vrata doživamo i puštamo istu prirodnu snagu iz vani. Pitajte vjetar da prođe kroz sobe i da odnese sa sobom prljavu energiju. Kuća će vam imati na taj način duboko vibracijsko čišćenje. Uradite to svaki dan, barem nekoliko minuta.

Upalite malu vatricu

Vatra je jako sredstvo za ćišćenje. Mirisljavi stapići imaju magičnu snagu pošto mogu energiju i vibraciju odmah da transformisu. Ako upalimo mirisljavi štapić odmah poslije nekog neugodnog razgovora ili svađe oni odmah  obnavljaju energetski balans u našem okruženju.

Ja uvijek kada radim sa grupama upalim svijeću da bi balansirala i čenergije prisutih. A obavezno  koristim mirisne štapiće ili žalfiju (Sage). Isti efekat imaju i bilo koje začinsko bilje ili lavanda. Da bi  Zakon Privlačenja imao još bolji efekat, idite sa dimom od zapaljene žalfije od prednjih vrata u ostale prostorije u pravcu kazaljki na satu. Ovo neutralizuje negativnu energiju i negativne vibracije i zamjenjuje ih sa vibracijama svjetlosti i ljubavi.

Čišćenje solju

So je također idealno sredstvo za pročišćavanje. Prođite iz jednog ćoška prostorija u kući do drugog i zaspite ćoškove sa malo soli. Preporučuje se morska so u granulicama, ili ako u kojoj specijalizovanoj trgovini možete nabaviti so sa Himalaja.  Ako ste se ljutili ili svađali s nekim, možete ostaviti zdjelicu soli u toj prostoriji potopljenu u malo vode, a nakon tri dana je prusuti vani.


So upija  sve negativnosti!

Poslije nekoliko sati posto je so tako "odležala" u ćoškovima u hrpici, ili u zdjelici, pokupite je metlicom u lopaticu i izbacite vani u kontejner. Efekte rituala sa solju osjetit ćete u vašem ličnom energetskom, vibrirajućem polju.

Prije nego se odlučite da Zakonom Privlačenja vizualizirate, napravite si kupku sa nekoliko kašika soli rastopljenoj u vodi sa svojim omiljenim esencijalnim uljem, ili  sa korom od naradže.

#Pometite i očistite put 

Ako je kuća pospremljena i očišćena, svo energetsko čišćenje ima jako puno efekta u kućama. Zašto? Zato što se negativne energije  "lijepe" na prašinu i nečistoću. Znači, prije nego krenete da privlačite mislima što hoćete, po Zakonu privlačenja, najprije pospremite svoje okruženje. Ja metem sve negativne energije bukvalno. 

Pored toga što trebate da "izmetete" negativne energije, morate napraviti prostora da pozitivna energija uđe u vašu kuću. Ne zatrpavajte vrata stvarima i hodnike cipelama i jaknama. Neka vam prednja vrata budu ukrašena, da izvana odišu dobrodošlicom.

Pozitvnu energiju u domu kreirajte lijepim riječima

Idite kroz svoju kuću i govorite: Ja volim svoju kuću i svoj život”. Kada počnete sa ovim riječima da ispunjavate svoju kuću, počet će se i svijet okretati u vašu korist!

Riječi imaju svoju vibraciju i frekvenciju, pa tako privlačimo te iste u svoj život.

Posmatrajte kada izgovarate koje riječi u vašim prostorijama i kako se vi i ko se tu nalazi osjeća? Poznato vam je možda istraživanje gdje su posmatrane dvije biljke. Na jednu su konstantno galamili, a drugoj su se obraćali lijepo, sa umiljatim riječima. Te dvije biljke su dobivale istovremeno jednaku količinu vode, đubriva i Sunca. Poslije tri mjeseca se biljka na koju se galamilo osušila, a ova druga je rasla i imala prekrasnu boju. 

U svakom slučaju je bolje živjeti i raditi u prostoru koji je energetski čist i pozitivan. Vaše tijelo i duša postaju tada sami po sebi pozitivni i energetski spremni za vizualiziranje i privlačenje svega što želite.

Piše: Vanja Beukelman Pavlović, life coach i kognitivni terapeut, autorica knjige "Život"

Rođena sam u Tuzli. Živim više od dvadeset godina u Holandiji.  Majka sam troje   djece i baka prekrasne djevočice Dunje.  U našoj zemlji sam stekla diplome prosvjetnog radnika: nastavnik našeg jezika i književnosti i nastavnik predškolskog vaspitanja.  U Holandiji sam stekla još dvije diplome Life Coach i Kognitivni Terapeut, čime se danas bavim.   Pored toga sam stalna kolumnistica i stručna saradnica Arabella - Sretna Žena Magazina.   Od septembra 2016. dajem časove hrvatskog jezika na Holandskoj Poslovnoj AkademijiMoja dosadašnja znanja i iskustva dijelom sam objedinila u svojoj knjizi "Život"Pratite me na Facebook-u i Instagram-u za više riječi inspiracije i savjeta. Ukoliko želite kupiti moju knjigu "Život" ili se informisati za life coaching sesije putem Skype-a javite mi se na: vanja.beukelman@gmail.com ili u inbox moje Facebook stranice (Vanja-Lifecoach).

DRUGIMA SE SVIDJELO I...

0 komentari

Napomena:

Sadržaj na ovom magazinu je informativnog i motivacijskog karaktera. Namjera nam je da upoznamo čitatelje sa različitim pravcima nove sociološke misli, pozitivne pishologije i duhovnosti. Sadržaj u ovom tekstu nije zamjena za stručni medicinski savjet - ukoliko imate ozbiljnih psiholoških problema, obratite se liječniku i/li psihoterapeutu.