Ne tražite sreću u drugima - sreća je u vama i ona gradi se onim što VI birate!

U životu svi imate slobodu izbora. Nalazite se tu gde se zahvaljujući baš onome što ste sami birali. Važno je da shvatite da vi im...


U životu svi imate slobodu izbora. Nalazite se tu gde se zahvaljujući baš onome što ste sami birali. Važno je da shvatite da vi imate potpuno pravo izbora i slobodu da menjate ono što ste u jednom trenutku verovali, da je najbolje za vas. Čovek se uči dok je živ. Normalno je i grešiti, ali i na svojim i tuđim greškama se  uči.


Ako u životu već možete da birate, birajte ono što može da vas inspiriše, što vas čini srećnim i radosnim. Pa ako ste u dilemi, šta izabrati... birajte pre svega ljubav. Ljubav prvo prema sebi, jer kada volite sebe, vi ćete  znati i umeti voleti druge.

Birajte mir, jer u miru su svi vaši odgovori za kojima tragate. Birajte zahvalnost, jer u zahvalnosti je sva vaša moć. Da li ste svesni toga? Da li ste svesni na čemu trebate biti zahvalni? Da li znate da zahvalnost, uvek donosi još razloga za još više zahvalnosti.
   
Birajte radost, radost tražite u svemu. Radujte se i najmanjoj sitnici, i biće još puno radosti. Nisu to prazne reči, napisane na ovom papiru, to je istina i moja i vaša, da ako znamo da se radujemo i primećujemo sve ono što nas okružuje pa mi smo već bogati.
   
Birajte slobodu, slobodu misli, osećanja i postupaka. Vi imate potpunu slobodu nad svojim mislima. Slobodu da vaše misli budu lepe, pozitivne i dobre, i tu vam slobodu niko ne može uskratiti do vas samih.
   
Birajte uspeh, ali morate krenuti  ka njemu. Napravite i najmanji korak, pa vi ste krenuli, pa vi ste izabrali vaš put. Na tom putu birajte korake sa verom da vi to možete.
   
Birajte osmeh, jer osmeh je karta za srećan život. Osmeh vas krasi, osmeh vam donosi još razloga  da budete srećni i zadovoljni. Osmeh vam je karta za ulazak u svako društvo.
    
Birajte lepe reči, tople, nežne, inspirativne, ohrabrujuće. Vaše reči mogu biti nekome melem na ranu. Upamte i ovo da lepa reč gvozdena vrata otvara, ko što kaže naša poznata izreka.
   
Birajte lepotu, lepotu svega što vas okružuje. Neka vam fokus bude na cvetu, leptiru, ptičici, mački koja se lenjo proteže, kuci koja laje svaki put kada prođete pored nje, ona to vas pozdravlja. Vidite lepotu u svemu oko vas, verujte mnogo je toga i divite se savršenstvu prirode.
   
Birajte lep život, birajte dobre prijatelje, birajte partnera koga ćete voleti, birajte posao koji ćete raditi svim srcem, birajte svaku stvar koju unosite u svoj dom i dajte joj vrednost i značaj. Birajte šta pijete, jedete i kakvu hranu  unosite u svoje telo, birajte gde spavate i da li vam je udobno, birajte parfem, koji vam najviše prija, birajte prijatelje sa kojima se razumete i kada ćutite, birajte partnera sa kojim vam je lepo.
   
Mnogo je  toga što možete da birate i pre svega svaki vaš izbor govori o vama i kakav odnos imate sami sa sobom i koliko volite sebe.
   
Birajte raspoloženje, jer od vas zavisi kako ćete krenuti u nov dan. Vi ste kreator i svog dana i svog žvota. Zato birajte da dan vam krene sa radošću, osmehom i lepim mislima.To vam garantuje još jedan divan dan. Slavite ga i budite srećni.
   
Ne tražite sreću u drugima, ona je u vama i ona se hrani onim šta birate u životu. Nahranite svoju sreću, ljubavlju, osmehom, lepim rečima, uspehom i mirom. Svakoga dana vi birate kako će izgledati vaš novi dan, od vas zavisi šta ćete izabrati, a samim tim i kakav ćete život živeti. Izbor je na vama... i ako već možete da birate... birajte radost!

Piše: Gordana Maksimović

Ja sam Gordana Maksimovic. Po vokaciji sam dipl. defektolog, master logoped, motivacijski govornik i life coach. Sve to zajedno čini divan sklad kako u poslovnom, tako i u privatnom životu. Autorica sam jednog jako praćenog bloga, kao i You Tube kanala i istoimene knjige "MIRIS POZITIVNOG DUHA i facebook-stranice, koji su jako motivirajući i inspirišu me da dalje radim, objavljujem i produbljujem svoja znanja, sa željom da sve to podelim sa vama. Nadam se da ćete u svemu što pišem prepoznati moju želju, da shvatite koliko je ovaj život vredan i koliko ga možete lepo živeti. Ja živim svoju bajku i uživam u njoj. Želim vama vašu bajku, ali tu bajku kreirate vi sami. Želim vam da vaša kreacija bude vaš izbor, da vaša životna priča i vaša realnost postane vaša bajka. Jer život zaista jeste bajka, a mudra i pametna žena prvo radi na sebi da bi i ona i svi oko nje lepo živeli i uživali. Više o Gordaninoj knjizi: https://gordanamaksimovic.blogspot.com/2018/06/miris-pozitivnog-duha.html

DRUGIMA SE SVIDJELO I...

0 komentari

Napomena:

Sadržaj na ovom magazinu je informativnog i motivacijskog karaktera. Namjera nam je da upoznamo čitatelje sa različitim pravcima nove sociološke misli, pozitivne pishologije i duhovnosti. Sadržaj u ovom tekstu nije zamjena za stručni medicinski savjet - ukoliko imate ozbiljnih psiholoških problema, obratite se liječniku i/li psihoterapeutu.