Misao je razgovor tvoje duše sa tobom - Kakav je razgovor, takva je i duša!

Da, da, verujem da to što govorite je vaša istina, ali to ne znači da je i moja. Mogu vam reći da smo i vi i ja potpuno u pravu za...


Da, da, verujem da to što govorite je vaša istina, ali to ne znači da je i moja. Mogu vam reći da smo i vi i ja potpuno u pravu za ono što u ovom trenutku mislimo, osećamo i činimo. Jer svako radi onako kako najbolje zna i ume. Da li može bolje? Da, može. Da li može više? Da, može. Da li može drugačije? Da, naravno da može, ali ni vi ni ja, to, ne vidimo u ovom momentu.
Sve ono u šta verujete je vaša istina. Vaša istina vam je donela dosadašnje rezultate. Da li ste zadovoljni, da li ste tako zamišljali svoj život? Da li je partner koji je pored vas, ono o čemu ste maštali? Da li je posao koji radite, ono za šta ste se obrazovali i ono što ste očekivali da ćete raditi? Da li ste zadovoljni finansijama? Da li verujete da je novac nužno zlo? Da li mislite da posla nema? Da li mislite da za vas partner ne postoji?

Sve što mislite, verujem da i živite. Ono u šta verujete, vi ćete sve i učiniti da dokažete da to tako mora. Ako verujete da je za vas nešto moguće, dokazaćete da ste u pravu, ali isto tako ako verujete da je za vas nešto nemoguće, e tu će vam podsvest I te kako pomoći da dokažete da ste u pravu. 

Javiće se ona pitanja... koja bude kod vas sumnju u vaše sposobnosti, javiće se strah koji će vas vratiti u onu zonu poznatog i to će vam biti potvrda da nešto nije za vas. Kako ste verovali, tako ste i prošli. Jer ne postajete ono što biste želeli u životu, već ono što verujete da jeste.

Veruj da možeš i već si na pola puta. Kako dobro zvuči ova izreka. Pa zašto vam nedostaje vera? Gde ste je izgubili? Ko vam je oduzeo moć vere? Ko vas je ubedio da je za vas nešto nemoguće? Pa kome više verujete nego sebi? Ko vas bolje zna, od vas samih? 

Morate verovati, morate verovati iz srca. Nije dovoljno samo nešto da želite, već da verujete da je to za vas i izvodljivo, jer tek tada ćete privlačiti sve ono što vam je neophodno za ostvarenje željenog. Jer sve dok ne verujete da je nešto za vas moguće, vi se nećete usuditi da napravite korake ka tome što želite. Vi već sebe trebate da vidite na mestu kojem želite biti, vi se već trebate osećati kao da su se vaše želje ostvarile, neka vam samo takve misli vrzmaju po glavi, to će vas dovesti da sve više verujete da vi to možete i da je to što želite za vas potpuno moguće.

Svaki čovek na ovoj planeti je ono što jeste zahvaljujući svojim mislima i emocijama. Kakve su vam misli, takav vam je život. Kako mislite, tako i živite. Kako verujete, tako i delujete. Sve sposobnosti su vama, to zapamtite dobro. Zato svesno zahtevajte od sebe promenu i verujte da to možete. Samo polako, korak po korak i vi  postajete putnik na putu ka svom uspehu. To putovanje će trajati… A, evo, otkriću vam tajnu kako možete da kreirate svoj uspeh.

Piše: Gordana Maksimović

Ja sam Gordana Maksimovic. Po vokaciji sam dipl. defektolog, master logoped, motivacijski govornik i life coach. Sve to zajedno čini divan sklad kako u poslovnom, tako i u privatnom životu. Autorica sam jednog jako praćenog bloga, kao i You Tube kanala i istoimene knjige "MIRIS POZITIVNOG DUHA i facebook-stranice, koji su jako motivirajući i inspirišu me da dalje radim, objavljujem i produbljujem svoja znanja, sa željom da sve to podelim sa vama. Nadam se da ćete u svemu što pišem prepoznati moju želju, da shvatite koliko je ovaj život vredan i koliko ga možete lepo živeti. Ja živim svoju bajku i uživam u njoj. Želim vama vašu bajku, ali tu bajku kreirate vi sami. Želim vam da vaša kreacija bude vaš izbor, da vaša životna priča i vaša realnost postane vaša bajka. Jer život zaista jeste bajka, a mudra i pametna žena prvo radi na sebi da bi i ona i svi oko nje lepo živeli i uživali. Više o Gordaninoj knjizi: https://gordanamaksimovic.blogspot.com/2018/06/miris-pozitivnog-duha.html

DRUGIMA SE SVIDJELO I...

0 komentari

Napomena:

Sadržaj na ovom magazinu je informativnog i motivacijskog karaktera. Namjera nam je da upoznamo čitatelje sa različitim pravcima nove sociološke misli, pozitivne pishologije i duhovnosti. Sadržaj u ovom tekstu nije zamjena za stručni medicinski savjet - ukoliko imate ozbiljnih psiholoških problema, obratite se liječniku i/li psihoterapeutu.