Moć intuicije - Pratite svoj osećaj i živite u skladu sa njime!

Da li umete da slušate sebe i onaj osećaj koji vam se javi kada treba da donesete neke važne odluke? Da li znate da umirite svoj duh...Da li umete da slušate sebe i onaj osećaj koji vam se javi kada treba da donesete neke važne odluke? Da li znate da umirite svoj duh i telo? Da li znate da su svi odgovori koje tražite skriveni duboko u vama? Da li možda tražite odgovore od drugih? Da li zaista verujete da drugi to bolje znaju od vas?
Zašto ne verujete i zašto sumnjate u sebe? Mnogo je pitanja koja vam želim postaviti, a mnogo je odgovora koje mi vi možete dati, jer sve što treba da znate vi već znate, ali u ovom trenutku toga samo niste svesni.
Ono što vam ja mogu reći i kako vam ja mogu pomoći je da vam samo postavim pitanje i strpljivo čekam vaš odgovor. Samo moja dobro postavljena pitanja mogu da pokrenu lavinu odgovora koja se nalaze u vama. Samo što vi sami sebi ne možete  postaviti ta ista pitanja. Nemojte pri tome očekivati da ću vam pomagati, da ću vam šaputati odgovore, jer to ne bi bilo fer. Samo vi znate šta je to najbolje za vas, niko drugi – to morate dobro da zapamtite.
Svako vaše pitanje ima svoj odgovor, a da biste znali da li je odgovor tačanpratite svoje osećaje i oslušnite svoje srce. Ono vam govori da li ste na pravom putu. Da biste mogli da ih prepoznate, da ih osetite i da ih pravim imenom nazovete morate da se umirite, kako biste ih čuli. Za to služi tihovanje, samovanje, meditacija i sve ono što može da vas dovede u harmoniju sa samim sobom. Tek tada, kada ste u miru, bićete spremni da čujete šta vam srce poručuje.
Verujte mu, ono je uvek u pravu i ono zna šta je najbolje za vas. U njemu je sreća, u njemu je sve ono što uzaludno tražite u nekome ili nečemu. Osvestite to, nemojte svoje vreme uzaludno trošiti u traganju za odgovorima izvan vas, jer sve je u vama.
Sve što treba da uradite u tom trenutku je da zapitate tu posebnu, jedinstvenu i neponovljivu osobu, SEBE, šta je to što vaše srce želi, voli i čemu ono žudi. Ono će vam dati znak, ono će zaigrati kada ste na pravom putu, ono će se stegnuti, stisnuti, kada put kojim idete nije nameren vama. 

Morate mu verovati, morate ga osluškivati, morate biti u skladu sa njegovim putokazima. Samo tako se ide kroz život, samo takvi dogovori i takvi sporazumi vas vode na put koji je vama namenjen i koji samo vama pripada.

Piše: Gordana Maksimović

Ja sam Gordana Maksimovic. Po vokaciji sam dipl. defektolog, master logoped, motivacijski govornik i life coach. Sve to zajedno čini divan sklad kako u poslovnom, tako i u privatnom životu. Autorica sam jednog jako praćenog bloga, kao i You Tube kanala i istoimene knjige "MIRIS POZITIVNOG DUHA i facebook-stranice, koji su jako motivirajući i inspirišu me da dalje radim, objavljujem i produbljujem svoja znanja, sa željom da sve to podelim sa vama. Nadam se da ćete u svemu što pišem prepoznati moju želju, da shvatite koliko je ovaj život vredan i koliko ga možete lepo živeti. Ja živim svoju bajku i uživam u njoj. Želim vama vašu bajku, ali tu bajku kreirate vi sami. Želim vam da vaša kreacija bude vaš izbor, da vaša životna priča i vaša realnost postane vaša bajka. Jer život zaista jeste bajka, a mudra i pametna žena prvo radi na sebi da bi i ona i svi oko nje lepo živeli i uživali. Pratite Gordanu na Instagram-u, Facebook-u, njenu Facebook stranicu, i YouTube kanal. Više o Gordaninoj knjizi: https://gordanamaksimovic.blogspot.com/2019/03/autor-o-knjizi-kada-krenete-na-put.html

DRUGIMA SE SVIDJELO I...

0 komentari

Napomena:

Sadržaj na ovom magazinu je informativnog i motivacijskog karaktera. Namjera nam je da upoznamo čitatelje sa različitim pravcima nove sociološke misli, pozitivne pishologije i duhovnosti. Sadržaj u ovom tekstu nije zamjena za stručni medicinski savjet - ukoliko imate ozbiljnih psiholoških problema, obratite se liječniku i/li psihoterapeutu.