Budite vladari svojih misli - Misli postaju riječi, a riječi postaju djela!

Vjerovatno ste primjetili  da je ovaj magazin dobio svoj identitet, svoj karakter i svoje "JA".  Okrenuli smo s...
Vjerovatno ste primjetili  da je ovaj magazin dobio svoj identitet, svoj karakter i svoje "JA". Okrenuli smo se ženskoj energiji i potpunom radu na sebi. U svakom tekstu, od svakoga saradnika ponaosob, imate nešto drugo da pročitate. Možda mislite da o mnogim temama već sve znate ili da se već sve jedno te isto piše. 


Ipak, velika je razlika u tome da li ste o svim ovim temama već puno čitali ili ste ih stvarno razumjeli !!! Ono što vam pišemo u ovim našim tekstovima je mudrost koja postoji puno, puno stoljeća i postoji samo jedna spiritualna istina na čemu je sve bazirano. 

Spiritualna istina i razmišljanja se generacijama prenose i prepričavaju širom cijeloga Svijeta!

Mene svakodnevno inspirišu Deepak Chopra, Sri Sri Ravi, Wayne D., Sadhguru, Michael Pilarczyk… i da ne nabrajam dalje. Ono šta se ja trudim da sve te mudrosti, koje su  oni oblikovali iz pročitanih  mudrosti  iz svoje perspektive ih prenjeli u svoje knjige, probam RAZUMJETI i sagledati kako i šta praktikovati u svom ličnom životu.

I vi se sigurno slažete sa puno knjiga i tekstova koje čitate u ovom ili drugim magazinima, ali oni se ne mogu samo pročitati i da se sa njima slažete i to je to. No, probajte razumjeti šta čitate i kakav utjecaj to ima na vašu situaciju i u vašim mislima. Do koje mjere ste spiritualno napredovali?

Da biste razumjeli  spiritualne tekstove i primjenili ih u svom životu potreban vam je rad na sebi, visok nivo energije, vitalnost i da možete da vladate svojim mislima.

Vladati svojim mislima nije nimalo lako, jer smo uvijek pod utjecajem raznih informacija. Na tome treba dosta raditi. Ako radimo na ovome, znači da živimo život po svojim kvalitetima, a ne pod utjecajem drugih.

Najmoćniji način  za vladati svojim mislima je BITI JASAN PREMA SEBI! Jasnoću  kreramo kada sebi postavljamo pitanja. Ta pitanja nam daju uvid u našu situaciju. Kada imamo uvid o sebi automatski kreiramo povjerenje u sebe.  Na taj način se oslobađamo strahova, nesigurnosti i nepovjerenja prema drugima. Ako smo došli do te tačke da smo sigurni u sebe, onda možemo praviti izbore. 

Svaki izbor koji napravimo u svom životu određuje kurs našeg života.

Kako onda napraviti izbor? Ja ću vam napisati kako ja  i dan danas pravim izbore. Već vam je poznata moja knjiga ”Život”. U noj sam pisala svoja iskustva i moju interpretaciju nekih univerzalnih spiritualnih tema. Ona vam može pomoći i poslužiti kao priručnik da biste bili svjesni sebe i svoje priče kako biste lakše mogli da odredite kurs vašeg života. Ako vas interesuje cijena i  želite da je naručite javite mi se na mail: Ja sada idem dalje u svojim izborima i  u određivanju svoga kursa. Moje izbore danas pravim tako što zamislim da je moj cijeli život jedna knjiga, a ja sam opet pisac ali sada samo moje priče .  U toj priči ja hoću da živim svoj najljepši život. Ali, prije nego što počnem da živim svoj najljepši život prvo moram da znam kako bi taj moj najljepši život trebao da izgleda. To doznajem kada sebi postavljam pitanja, kao na primjer:

*** Kako bih volila da ide moja priča?
*** Šta je to što stvarno hoću?
*** Zašto radim to što radim?
*** Jesam li spremna da živim svoj najljepši život?

Iskustva spiritualnih pisaca i govornika kažu da odgovori na ovakva pitanja nisu toliko važna. Važno je šta otkrijemo o sebi kroz ova pitanja!

Najnejasnije i najteže pitanje koje sebi možemo da postavimo je: 
KAKO DA BUDEM SRETNA?

Svi hoćemo u svojim životima da budemo sretni. Ali, kako biti sretan? Kada sebi postavimo ovo pitanje onda otkrijemo koliko se u principu ne usuđujemo izabrati, jer se prvo bojimo da tu neku sreću nismo zaslužili i drugo uvijek se bojimo da je baš ono što nismo izabrali bolje. 

Ovo su puno teža previranja naših misli nego što na prvi pogled izgleda. Ipak jedno je sigurno, što se ovih izbora tiče, svi smo rođeni da budemo sretni, a niko ama baš niko nema sve! Jeste li ikada ozbiljno sjeli ispred sebe i sebi rekli kako vi vidite svoju sreću? Ja jesam!

Izabrati sreću u mom životu znači izabirati slobodu u kojoj ću ispoljiti sve svoje kvalitete! 

Moji kvaliteti su način na koji mislim. 
Moje  misli postaju riječi.
Moje riječi postaju djela,
A moja djela postaju moj kvaliteti.

Više od 80% naše sreće je naš kvalitet, a on počinje iz naših misli. Zato budite vladari svojih misli i ne gubite vrijeme koje vam je dato u životu! Svi podjednako imamo 24 sata u jednom danu. Niko nema ni više ni manje. Ne šparajte vrijeme, ali ga isto tako i ne kupujte, jer ono se ne može kupiti.

Život je dovoljno dug ako znamo šta hoćemo!

Jedino šta moramo je vladati svojim mislima i odlučiti šta da radimo sa vremenom koje nam je dato. Pitajte sebe svaki dan šta ste uradili i šta želite da uradite? Kroz ta pitanja otkrit ćete više o sebi, pa ćete lakše izabrati slobodu u kojoj ćete ispoljiti sve svoje kvalitete! A, ovo su principi novog vremena, na čijem smo početku i u kome preovladava čista ženska energija!


Piše: Vanja Beukelman Pavlović, life coach i kognitivni terapeut, autorica knjige "Život"

Rođena sam u Tuzli. Živim više od dvadeset godina u Holandiji.  Majka sam troje   djece i baka prekrasne djevočice Dunje.  U našoj zemlji sam stekla diplome prosvjetnog radnika: nastavnik našeg jezika i književnosti i nastavnik predškolskog vaspitanja.  U Holandiji sam stekla još dvije diplome Life Coach i Kognitivni Terapeut, čime se danas bavim.   Pored toga sam stalna kolumnistica i stručna saradnica Arabella - Sretna Žena Magazina.   Od septembra 2016. dajem časove hrvatskog jezika na Holandskoj Poslovnoj AkademijiMoja dosadašnja znanja i iskustva dijelom sam objedinila u svojoj knjizi "Život"Pratite me na Facebook-u i 
Instagram-u za više riječi inspiracije i savjeta. Ukoliko želite kupiti moju knjigu "Život" ili se informisati za life coaching sesije putem Skype-a javite mi se na: vanja.beukelman@gmail.com ili u inbox moje Facebook stranice (Vanja-Lifecoach).

DRUGIMA SE SVIDJELO I...

0 komentari

Napomena:

Sadržaj na ovom magazinu je informativnog i motivacijskog karaktera. Namjera nam je da upoznamo čitatelje sa različitim pravcima nove sociološke misli, pozitivne pishologije i duhovnosti. Sadržaj u ovom tekstu nije zamjena za stručni medicinski savjet - ukoliko imate ozbiljnih psiholoških problema, obratite se liječniku i/li psihoterapeutu.