Da li ste zaglavljeni u imaginarnom strahu od promena?

Da li ste se nekada osećali zaglavljeno? Zaglavljeno između prošlosti, sadašnjosti i budućnosti? Da li ste nekada poželeli da ...
Da li ste se nekada osećali zaglavljeno? Zaglavljeno između prošlosti, sadašnjosti i budućnosti? Da li ste nekada poželeli da se vratite na staro, a da niste bili potpuno sigurni da li to stvarno želite? Ili samo niste spremni da napustite vašu zonu komfora, vašu realnost, u kojoj mislite da ne može bolje, jer ste tako navikli? Saživeli ste se sa tim.


Ja nekako ne želim da prestanem da mislim, da sanjam, da uvek može lepše i bolje! Da me čeka još mnogo bolje! Ne želim da ostanem bez krila da vidim i neki drugi svet, lepši i bolji nego onaj u kome sam danas. To dete u meni ne gubi nadu, čak i kada je naizgled sve kao da je nada minimalna.


Svi mi ostajemo u nekom trenutku zarobljeni i zaglavljeni tu gde jesmo, jer se plašimo da iskoračimo u nešto novo. Dopuštamo da nas strah prevlada. A i ponekad mislimo, ponekad se samosabotiramo, ne verujući u sebe, po principu:

“Sedi di si, ni za di si nisi!

Umesto da damo sebi podršku, da radimo na svom samopouzdanju, da prevladamo naše nesigurnosti i strahove mi ostajemo zarobljeni u tom nekom polu imaginarnom strahu. Ostajemo zarobljeni u lošoj vezi, braku koji nas ne ispunjava, na poslu, iako nam se taj posao takoreći odavno smučio, u nezadovoljavajućem prijateljstvu, iako nam je dozlogrdilo da sebe dajemo kao prijatelja, a druga strana ni pola od toga...


I kada sve to osvestimo neko bi rekao super, lako je! Eto sad znamo šta nas ne čini srećnim i obrnuto, pa možemo to i da promenimo. Aha! E, tu je “catch”! Lako je razumeti! No, kako pomiriti svesno i nesvesno?! Kako potisnuti sve one obrasce i uverenja koji su se skupljali od rođenja?


Jedini način je radom na sebi, radom na svesnosti i dati sebi vremena. Pustiti vreme da radi za nas.


Za promenu je potrebno vreme! Nije svako spreman u isto vreme! Svako je individua za sebe! I svakom je potrebno različito vreme. Zato treba podržati sebe, raditi na samopouzdanju.


“Dok ne zatvoriš stara vrata, nova se neće otvoriti!”


Da li se vodite ovom izrekom?! Kakva su vaša iskustva? Da li vam je teško da izadjete iz nezadovoljavajućeg odnosa bilo koje vrste? I da li mislite da povratak na staro može da se promeni i da bude bolji?Piše: Jovana Stanisavljević


Jovana Stanisavljević je pisac inspirativnih i motivacijskih priča, radi na ličnom rastu i razvoju, life coachingu, voli da putuje, da širi svoje horizonte i da kokreira sa univerzumom.  Svesni je kreator svoga života, koja svakoga dana kreira život po svojoj meri i uživa u svakom trenutku! Strast su joj: prste da poližeš recepti, gde se lepo jede? - restorani, inspirativne priče, saveti-radionice, putovanja, motivacija, Life Coaching, yoga, meditacija, treninzi. Njene textove možete čitati i na njenom blogu  Jedi.Putuj.Voli.  Obožava da piše, da radi konstantno na sebi, da vodi svoj blog, a njene textove možete pročitati i na sajtu Soulfood Srbija . Za dnevnu dozu korisnih saveta i motivacije pratite je na  Instagram-u i  Facebook-u . Nadamo se da ćete uživati u njenim textovima i da će vam koristiti u ličnom razvoju i rastu, kao i u motivaciji. Za sva pitanja i rad sa njom možete joj pisati na e-mail ( jovanajocko5@icloud.com ) i prijaviti se na njen newsletter. 

DRUGIMA SE SVIDJELO I...

0 komentari

Napomena:

Sadržaj na ovom magazinu je informativnog i motivacijskog karaktera. Namjera nam je da upoznamo čitatelje sa različitim pravcima nove sociološke misli, pozitivne pishologije i duhovnosti. Sadržaj u ovom tekstu nije zamjena za stručni medicinski savjet - ukoliko imate ozbiljnih psiholoških problema, obratite se liječniku i/li psihoterapeutu.