Vi ste kreator svoje priče - Kako do boljeg života?

Ako želite bolji život, ako želite bolje rezultate, uspeh, dobro zdravlje, izgled, bolji posao, morate prvo razmišljati na dru...Ako želite bolji život, ako želite bolje rezultate, uspeh, dobro zdravlje, izgled, bolji posao, morate prvo razmišljati na drugačiji način. Ako želite drugačije rezultate morate raditi drugačije. Što znači da morate misliti drugačije, osećati se drugačije i raditi drugačije. Tada možete svedočiti drugačijim rezulatatima u svom životu. Sve dok mislite, osećate i radite na isti način uvek ćete dobivati isto. Znači ako želite bolji život, morate vi postati bolji, a ne očekivati  da se ceo svet promeni.

Ako želite bolji život morate verovati u sebe i u svoje potencijale. Ako vi ne verujete u sebe, kako mislite da će drugi verovati? Ako verujte u sebe i ako ne verujete u sebe u oba slučaja vi ste u pravu. Ako verujete da možete, vi ćete upotrebiti sve svoje snage da uspete u tome što želite, pa i čitav Univerzum će se postarati da vam se poklope sve kockice koje su vam potrebne u tom trenutku. Isto tako, ako ne verujete da je nešto za vas, upravo će se takve situacije i ljudi pojavljivati u vašem životu kao dokaz da to nije za vas. Sve je u vašim mislima. Odlučite kako ćete da mislite jer vaš um je vaše ograničenje, zapamtuite to.

Ako želite bolji život, zaboravite na prošlost, ne krivite se za učinjene korake, jer tu se više ništa ne može promeniti. Izvucite pouke iz prošlosti i ne ponavljajte iste greške. Danas kreirate život koji ćete živeti sutra. Danas živite ono što ste kreirali juče. Zapamtite vi ste kreator svoje priče. Hoćete li živeti dramu ili komediju? Odlučite sami!

Ako želite bolji život oprostite ljudim koji su vas povredili. Da li su to uradili svesno ili nesvesno, to nije više važno i nema nazad. Oprostite im jer njima nije lako, veliku oni muku imaju kada druge povređuju. Udaljite se od njih i poželite im svako dobro, trebaće im. Oprostiti znači otpustiti bes, ljutnju, ogorčenost, koju ne treba zadržavati u sebi, jer snižavaju vašu vibraciju i onda baš tada privlačite još razloga za brigu i ljutnju.

Ako želite bolji život, budite uporni. Ne odustajte prelako, idite ka svom cilju, padajte, dižite se i nastavite dalje. Kada vam se učini da je nemoguće nastaviti, da se ne može dalje, da puta nema, prikupite svu svoju snagu i napravite bar još jedan korak. Često je tu vaš cilj. Mnogi odustanu u tom trenutku i tu je njihova greška, možda bi samo jedan korak napravio od njih pobednika. Ali mnogi to ne znaju, odustanu prelako.

Ako želite bolji život, morate neprestano učiti, usavršavati svoja znanja i nove veštine i naravno raditi na sebi i svom ličnom rastu i razvoju. Rad na sebi je doživotni rad,  jer onaj ko radi na sebi i na svojim mislima, svedoči svojom neiscrpnom snagom, voljom i energijom koja je neophodni pratilac svakog uspeha. Isto tako, važno je pratiti sva nova dostignuća vezana za ono čime se bavite, nije dovoljno završiti školu i to je to. To ne ide tako, ukoliko ne pratite napredak - i vi možete zastareti.

Ako želite bolji život, morate da verujete da bolji život postoji, da verujete da ga zaslužujete i da vam on pripada. Vi treba već sada da živite taj bolji život i da se trudite da svaki naredni dan bude bolji od predhodnog. Vera vam otvara oči, jača vašu volju i daje vam snagu da u svemu što vam se dešava vidite pre svega dobru stranu i tu je već početak vašeg boljeg i kvalitetnijeg života!
Piše: Gordana Maksimović 


Ja sam Gordana Maksimovic. Po vokaciji sam dipl. defektolog, master logoped, motivacijski govornik i life coach. Sve to zajedno čini divan sklad kako u poslovnom, tako i u privatnom životu. Autorica sam jednog jako praćenog bloga, kao i You Tube kanala i istoimene knjige "MIRIS POZITIVNOG DUHA i facebook-stranice, koji su jako motivirajući i inspirišu me da dalje radim, objavljujem i produbljujem svoja znanja, sa željom da sve to podelim sa vama. Nadam se da ćete u svemu što pišem prepoznati moju želju, da shvatite koliko je ovaj život vredan i koliko ga možete lepo živeti. Ja živim svoju bajku i uživam u njoj. Želim vama vašu bajku, ali tu bajku kreirate vi sami. Želim vam da vaša kreacija bude vaš izbor, da vaša životna priča i vaša realnost postane vaša bajka. Jer život zaista jeste bajka, a mudra i pametna žena prvo radi na sebi da bi i ona i svi oko nje lepo živeli i uživali. Pratite Gordanu na Instagram-uFacebook-u, njenu Facebook stranicu, i YouTube kanalViše o Gordaninoj knjizi: https://gordanamaksimovic.blogspot.com/2019/03/autor-o-knjizi-kada-krenete-

DRUGIMA SE SVIDJELO I...

0 komentari

Napomena:

Sadržaj na ovom magazinu je informativnog i motivacijskog karaktera. Namjera nam je da upoznamo čitatelje sa različitim pravcima nove sociološke misli, pozitivne pishologije i duhovnosti. Sadržaj u ovom tekstu nije zamjena za stručni medicinski savjet - ukoliko imate ozbiljnih psiholoških problema, obratite se liječniku i/li psihoterapeutu.