Deset savjeta da promijenite svoj život na bolje u 2020. godini

Opet smo na početku jedne Nove godine.  Ustaljena je izreka: " Nova godina, nove šanse ".  Koliko god to bio kliše, ima...

Opet smo na početku jedne Nove godine. Ustaljena je izreka: "Nova godina, nove šanse". Koliko god to bio kliše, ima nečega u tome. Svi smo na početku godine puni energije i spremni za promjene.  Jeste li i vi spremni ili čekate neku bolju priloku? Život vam se ne popravlja ako čekate tu jednu 'priliku'.  Vaš život postaje bolji u trenutku kada se odlučite za promjenu. Nova godina je još jedna odlična prilika za to. Uvijek ste spremni za pozitivan zaokret u vašem životu, a za to nikad nije kasno.  Zato iskoristite šansu za promjenu! 

Povjerujte da će vam 2020. godina biti puna ljubavi prema sebi, blistava, u ostvarivanju snova, povezanosti, obilju, privlačenju i zabavi.

Nažalost, istraživanja su dokazala da nas ovakvo ushićenje drži najdalje do kraja februara. Da se to ne bi ponovilo i ovaj puta ili da iznimka promjeni pravilo nudim vam: 

Deset 'savjeta/pravila' za 2020. godinu:

1. Odlučite i osjetite da ste vrijedni da se vaši snovi i ciljevi ostvare. Poduzmite (male) korake, potrebne za njegovo stvaranje, svakoga dana.

2. Sjetite se da uvijek postoje čuda i da vas čitav univerzum želi blagosloviti obiljem i posebno ljubavlju.

3. Povećajte svoju energiju i pozitivnost i vidjet ćete da će vas Svemir nagraditi  činom privlačnosti. Pročitajte i / ili poslušajte savjete o Zakon Privlačnosti, šta on može učiniti za vas.

4. Ne bojite se neuspjeha ili pogreške. Neka vaši snovi i strasti budu veći od vaših strahova.

5. Vjerujte u sebe i svoju viziju.

6. Svakodnevno budite zaljubljeni u sebe.

7. Usredsredite se na ono što vam je važno!

8. Zadovoljite se što ste ovdje i sada. Cijenite ono što je sada i pogledajte šta još može biti. Ne možete imati sretan kraj nesretnog putovanja - sreća je put do uspjeha.

9. Radite stvari koje vam pružaju zadovoljstvo. Stvari zbog kojih živiš. Kada se zapalite, svi imaju koristi od vaše svetlosti.

10. Ovo je tvoj život. Ti si režiser svog filma, autor si vlastite knjige. Napravite svoj film. Napišite svoju knjigu. Stvorite svoj san.

Znam da možete stvoriti svoj najbolji život. Napišite: 

"Šta god znam... jedno je sigurno,  da mogu preći od straha, traumatičnog djetinjstva, negativnosti do suživota slobode, ljubavi, pozitivnosti, obilja i života mojih snova..."


Da, i ti to možeš učiniti!

Ono na šta se fokusirate, to raste! Nemojte obraćati pažnju na nesreće, nedostatke, negativnosti i očekivati ​​da samo od sebe raste stablo ljubavi, obilja i uspjeha.  Stvorite pozitivan način razmišljanja. Svakodnevno usmjerite pažnju na zahvalnost, prioritete i pozitivne potvrde.  Samo zato što vrijediš. 

Osmislite si svoj "časopis" i napišite, na primjer, pozitivnu priču onako kako biste željeli. Takvi časopisi vam mogu znatno olakšati, pružiti uvid ili donijeti mir. Što god želite da postignete, šta god želite da uradite, vjerujte sebi, svojim talentima i svojoj snazi. UČINITE to!


Prihvatite ono što postoji. 
Pustite ono što je bilo. 
Uživajte i vjerujte u ono što može biti.

Imate li pitanja? Mogu li učiniti još nešto za vas? Slobodno mi se javite! Želim vam lijepu, blistavu, zdravu i pozitivnu 2020. godinu! ❤S ljubavlju, Vanja.


Piše: Vanja Beukelman Pavlović, life coach i kognitivni terapeut, autorica knjige "Život"

Rođena sam u Tuzli. Živim više od dvadeset godina u Holandiji.  Majka sam troje   djece i baka prekrasne djevočice Dunje.  U našoj zemlji sam stekla diplome prosvjetnog radnika: nastavnik našeg jezika i književnosti i nastavnik predškolskog vaspitanja.  U Holandiji sam stekla još dvije diplome Life Coach i Kognitivni Terapeut, čime se danas bavim.   Pored toga sam stalna kolumnistica i stručna saradnica Arabella - Sretna Žena Magazina.   Od septembra 2016. dajem časove hrvatskog jezika na Holandskoj Poslovnoj AkademijiMoja dosadašnja znanja i iskustva dijelom sam objedinila u svojoj knjizi "Život"Pratite me na Facebook-u i 
Instagram-u za više riječi inspiracije i savjeta. Ukoliko želite kupiti moju knjigu "Život" ili se informisati za life coaching sesije putem Skype-a javite mi se na: vanja.beukelman@gmail.com ili u inbox moje Facebook stranice (Vanja-Lifecoach).

DRUGIMA SE SVIDJELO I...

0 komentari

Napomena:

Sadržaj na ovom magazinu je informativnog i motivacijskog karaktera. Namjera nam je da upoznamo čitatelje sa različitim pravcima nove sociološke misli, pozitivne pishologije i duhovnosti. Sadržaj u ovom tekstu nije zamjena za stručni medicinski savjet - ukoliko imate ozbiljnih psiholoških problema, obratite se liječniku i/li psihoterapeutu.