Kako rad sa boginjom pomaže našu transformaciju u vremenu neizvesnosti?

                         Već treći put pišem ovde o burnim promenama u svetu kojima smo svedoci, jer nekako osećam da nema smisla da ...

                       

Već treći put pišem ovde o burnim promenama u svetu kojima smo svedoci, jer nekako osećam da nema smisla da ponavljamo iste stvari koje smo pričali i radili pre nekoliko meseci, dok se pred našim očima sve menja, raspršuju se iluzije, razotkriva skrivena agenda ideologija u koje su mnogi verovali, a svet i principi koji su izgledali čvrsto i realno, blede pred virtuelnim inscenacijama događaja.  I najljućim protivnicima "teorija zavera" postaje jasno da se svetska geopolitika  promenila, koncentracija kapitala u rukama malobrojnih dostigla svoj istorijski vrhunac, a razvoj tehnike izgleda stigao do tačke sa koje nema povratka i gde počinje realizacija projekta transhumanizma (promena ljudskog bića uz pomoć tehnike). Globalni sistemi i ideologije se resetuju, a u tim promenama, običan čovek i njegov mali život bivaju izostavljeni iz igre. Strepnja, strah, ljutnja, zbunjenost, apatija i paraliza u kolektivnoj svesti, teško da mogu da nas zaobiđu. 

Ovaj trenutak reaktivira i stare rane i traume, lične i predačke, kao da sve izlazi na površinu. Ja uvek verujem da negativne stvari izlaze na površinu da bi bile isceljene. Zastala sam sa radionicama iz ciklusa boginja od aprila, da posmatram zbivanja oko sebe i osluškujem glasove iznutra. Radionice planirane u inostranstvu sam otkazala, zbog fizičke nemogućnosti njihovog održavanja. Još početkom marta ne bih verovala da će tako nešto biti moguće.

Poslednjih dana osećam da sazreva trenutak ponovnog ženskog okupljanja uživo i iščekujem ga sa nestrpljenjem i radoznalošću. Šta će nam doneti kolektivna ženska mudrost u ovoj situaciji? Dosada je svaki višednevni retreat bio veoma intenzivan, jer energija ženskog kruga, koji se okuplja sa zajedničkom intencijom, višestruko multiplicira naše pojedinačne moći i sposobnosti. 

Događaju se stvari na ivici čuda. Kreiramo novu duhovnu kulturu koja ne počiva na hijerarhiji, piramidi i vođstvu odozgo, već na direktnom iskustvu božanskog u sebi kao stubu osloncu i na razmeni u krugu, koja najviše podseća  na tkanje, što je oduvek bio ženski specijalitet. Tkamo na potki starih mitologija našim pojedinačnim doprinosima nove ženske narative i viziju drugačijih ljudskih odnosa. Šta ćemo istkati iz naše kolektivne svesti prilikom narednog susreta u julu, još je veća enigma nego obično, zbog sveopšte nestabilnosti i konfuzije koje su zavladale. 

Ovog puta petodnevni retreat ću, sa svojim saradnicama Unom Senić i Biljanom Cincarević raditi u Srbiji, u čarobnom dvorcu Šulhof u Vojvodini, jer je sve što je vezano za prelaženje granica neizvesno i skopčano sa organizacionim teškoćama. Bićemo same u zaštićenom i luksuznom ambijentu kaštela, tako da ćemo slobodno moći da damo oduška svojim emocijama, čežnjama i vizijama, da zaronimo u svoju dušu i izvučemo iz nje seme nove nade. Naravno i da uživamo na suncu, plivamo u bazenu, družimo se, plešemo i radujemo dobroj zabavi. Ali, glavni cilj retreat-a je da iziđemo petog dana, obnovljene, resetovane i osnažene za sve što nas čeka narednih meseci. A za to nam je potrebna zajednica, moćni krug žena, sada više nego ikada, jer izolacija i strah od drugih ljudi se propagiraju tokom korona krize mnogo više nego što je primereno, bez pomena da upravo izolacija, strah i zatvaranje istovremeno slabe naš imuni sistem. 

Vreme retreat-a je takođe pažljivo odabrano; počinjemo naš proces transformacije u tamnoj fazi meseca, u najtamnijoj noći bez meseca radimo, kako i priliči toj mesečevoj fazi, na velikom pročišćavanju duha, tela, emocija i energetskog sistema, da bi se, na dan izlaska mladog meseca, upustile u potragu za novom vizijom svog života. Sve vredno što kreiramo, pojedinačno i kao grupa, dobiće snažno opunomoćenje kroz energiju kruga. 

Ovog puta ćemo raditi sa različitim licima boginje –  mlade devojke, majke, mudre starice, tamnom Kali koja nam pomaže u pročišćavanju i oslobađanju od tereta, a pre svega, sa neolitskom boginjom sa naših prostora, koju su poštovali naši daleki preci. Šta će se sve pojaviti kao putokaz za budućnost iz naše probuđene kolektivne inteligencije, ne samo one koja dolazi iz glave, već i inteligencije srca, stomaka i materice – otvoreno je pitanje i za nas koje vodimo retreat. Pisaću o našem iskustvu u jednom od narednih tekstova. A za one koje bi da učestvuju u ovom transformativnom procesu i u ovoj neobičnoj vrsti godišnjeg odmora i druženja, dobrodošle ste! Svi potrebni podaci za prijavu su u tekstu facebook događaja, čiji je link ispod:

Aktuelni program:

Retreat "MUDROST BOGINJE - NAŠ KOMPAS U PROCESU TRANSFORMACIJE"  17. - 21.7. 
(Dvorac Šulkof, Vojvodina, vidi detalje na https://www.facebook.com/events/715344902622548/ )

U facebook grupi "Boginje – osnaži ženski princip u sebi" (link ispod) družićemo se narednih nedelja sa boginjama i negovati oazu podrške i pozitivne energije, koja nam je toliko potrebna. Ako niste, učlanite se u grupu BOGINJE - OSNAŽI ŽENSKI PRINCIP U SEBI  LIKOM NA LINK:NAPOMENA: Kad posaljete zahtev na Grupu potrebno je kliknete na opciju PRIDRUŽI SE GRUPI koja se nalazi odmah ispod naslova naziva Grupe. To uradite tako što ćete ponovo da pokušate da uđete u Grupu. Facebook Vam salje opciju PRIDRUŽI SE GRUPI i samo kliknite na to i tada postajete članovi Grupe i moći ćete da vidite objave. DOBRODOŠLE! 

Za 1:1 seanse koučinga i psihoterapije, info na izabelahuber@gmx.at ili na tel: 00381 63 7401586

Piše: dr. Izabela Huber, psiholog

Dr Izabela Huber (www.izabelahuber.com) je klinički psiholog, life coach i plesni terapeut. Njen pristup „Coaching by Consciousness“ zasnovan je na principima neurokoučinga, što znači, na integraciji proverenih metoda promene iz različitih tradicija (psihoterapija, meditacija, energetski rad) sa novim saznanjima neuronauke. Izabela je diplomirala i magistrirala psihologiju na Odseku za psihologiju beogradskog Filozofskog fakuteta, doktorirala na Univerzitetu u Novom Sadu i predavala jedno vreme na novosadskom Filozofskom fakultetu. Šesnaest godina je živela i radila u Austriji, završila edukaciju iz sistemsko transpersonalne i plesne terapije u Beču i Minhenu, kao i edukaciju iz hipnoterapijske komunikaciije i kratke terapije orijentisane ka rešenjima u Minhenu. Učila je budističku filozofiju i meditacijiu u Nepalu, u okviru rada na povezivanju budističke i zapadne psihologije i svoj psihološki rad kombinuje sa dugogodišnjim iskustvom u meditaciji, fokusiranju, energetskim terapijama, či gongu, jogi, ekspresivnom plesu, improvizaciji, pevanju i radu sa glasom. U knjizi „Coaching by consciousness“ (Homo Integralis, Minhen), koja će se uskoro pojaviti i u prevodu na srpski jezik, predstavila je prvi put svoj koncept koučinga, savetovanja i radionica. Poslednje četiri godine se bavi proučavanjem ženske arhetipske psihologije (Ciklus Boginje) kroz brojne radionice u krugovima žena, koje žele da rade na osnaženju ženskog principa u sebi i nove ženske svesti za 21. vek. Izabela vodi:  individualne 1:1 seanse, uživo ili preko skype-a;  koučing grupe sa raznim temama (pobediti odlaganje, manifestovanje želja, rad sa emocijama, od problema ka rešenjima - kako prizvati čudo u svoj život, novi odnos prema sebi – kako postati svoj najbolji prijatelj i sličnim); seminare, radionice i povlačenja raznih formata (u trajanju od tri sata do nedelju dana; online webinare; VIP coaching (individualno krojeni paketi u dogovoru sa klijentom).  Pratite Izabelu na Facebook-u (stranica + profil)  i/li Instagramu. Posjetite njenu web stranicu za dodatne informacije o njon i neznom radu:  www.izabelahuber.com  . Za individualne sesije psihoterapije i koučinga, uživo ili online (skype), obratite se e-mailom na : izabelahuber@gmx.at ili na kontakt telefon: 00381 637401586

DRUGIMA SE SVIDJELO I...

0 komentari

Napomena:

Sadržaj na ovom magazinu je informativnog i motivacijskog karaktera. Namjera nam je da upoznamo čitatelje sa različitim pravcima nove sociološke misli, pozitivne pishologije i duhovnosti. Sadržaj u ovom tekstu nije zamjena za stručni medicinski savjet - ukoliko imate ozbiljnih psiholoških problema, obratite se liječniku i/li psihoterapeutu.