Ženska energija i Zakon Privlačenja - Balans, saradnja, intuicija i empatija umjesto takmičenja i "dokazivanja"

Definitivno živimo u vremenu preokreta.  Čitav svijet je sada u novoj društvenoj, socijalnoj i ekonomskoj promjeni.  Spiritualne vođe već je...


Definitivno živimo u vremenu preokreta. Čitav svijet je sada u novoj društvenoj, socijalnoj i ekonomskoj promjeni. Spiritualne vođe već jedno vrijeme pišu i propovjedaju o tome kako je Zemlja ušla u "žensku kosmičku energiju" i da sve što se trenutno "čudno" dešava oko nas je samo taj prelazak iz dominantne muške u žensku energiju. Neko novo rađanje, novi porod, a svaki porod je bolan i sa trudovima i traži strpljenje i snagu. 

Sve u Univerzumu je uvijek u balansu, pa kada se se pojavi period gdje je jedne energije previše dolazi do promjena.Tako je do sada muška energija  u ulozi dominiranja već jako dugo vremena do te mjere da je ženska energija kontinuirano slabila i nije više spoznavala integritet svoga bića. Kada god je ženska energija u ulozi žrtve i što je više u negiranju same sebe, to je više muška energija jača u  nasilju i vrsti agresije koju smo vidjeli u ratovima iz bliže i dalje prošlosti.

SADA JE DOŠLO VRIJEME ŽENSKE ENERGIJE, 
ali ne one koja imitira mušku energiju, već one prave, 
mekane, nježne, mudre, moćne - čisto ženske.

Znam da je to "jasno" vidljivo mnogim ženama, no ipak iz moje prakse vidim da puno žena nema neki  MODEL ZA PRIMJER. Nemamo uzor u našim bakama i prabakama. Moja baka nije smjela ići u školu jer je bila žensko i morala je raditi u kući ili u polju. Za nju je uvijek bio  prvi i najvažniji Bog, pa odmah poslije muškarac, a po načinu razmišljanja u njenom vremenu na nama ženama je bilo da se mučimo, rađamo djecu i trpimo.

Nemamo uzor ni u našim majkama. Moja mama je pripadnik jednog, tada novog, vremena, kada su žene masovno počele da se školuju, zapošljavale se i osjetile samostalnost. U mom sjećanju djetinjstva moja mama se svom snagom trudila da bude što bolji radnik na poslu, a i da u kući postigne sve. Često se prihvatala i poslova za koje nije baš bila dovoljno jaka, ali, imala je ogromnu želju da se dokaže. U tom periodu se pojavio i feministički pokret. Žene su tražile neka prava i želile da budu, rade i ponašaju se kao kao muškarci.

Današnje žene su sasvim nešto drugo. 

To su žene koje su svjesne sebe, svoje ženstvenosti, privlačnosti i privrženosti porodici i djeci. Vide i vole prirodu oko sebe, uživaju u malim stvarima koje život nosi i imaju osjećaj sreće jer postoje, ali se istovremeno žele i vidjeti i u drugoj ulozi. Žele se  dokazati sebi u poslovima, sportovima i pružiti nešto društvu u kome žive.

Moja najstarija kćerka ima 36 godina i ja je smatram "lavicom novog doba".  Divna je majka dvoje djece, ima posao svojih snova i jako odgovornu poziciju na poslu. Posmatrajući je, vidim kako joj je ponekad teško, ali ne teško u smislu da "mora", nego u smislu da je to njen izbor i želi svjesno biti 100% majka i 100% poslovna žena. Mnogi bi možda rekli: "Eh, pa ne može i jedno i drugo. Neka se odluči." Moje mišljenje je da ne treba da se odluči. Ona je jednostavno žena novog doba.  Uživam i ponosna sam gledajući je  kako je nježna i mudra majka i uči djecu svjesnom životu i koliko puno unosi ženske energije u svoj poslovni život, te kako tom svojom čistom ženskom energijom, majke i žene lavice, mjenja svijet na bolje.

Druga "lavica novog doba" koju ja poznamjem je glavna urednica ovoga magazina. Nekoliko godina mlađa od moje najstarije kćerke. Kao diplomirani novinar u Bosni se zaljubila u šarmantnog Indijca i njihova veza se krunisana brakom. Već više od pet godina živi u mističnoj i spiritualnoj Indiji. Tamo  i dalje sluša svoje srce, pa je dala  Arabella magazinu jedanu pravu profesionalnu formu, koja je potrebna  današnjoj  ženi.  Postala je Life Coach i vedski astrolog, čiji se rad bazira na indijskoj filozofiji i spiritualnosti. Koliko god indijski filmovi i naše ideje o Indiji izgledaju romantično, ona je osjetila i vidjela i manje "romantičnu" stranu života u Indiji . Kao mlada žena, koristi puno čiste ženske energije i mudrosti da bi zadržala svoj identiten i bila poslovna žena, a istovremeno sa puno ljubavi, balansiranja i mudrosti prilagodila indijskoj tradiciiji muževljeve familije. 

U ovom magazinu gajimo i pišemo o čistoj ženskoj energiji, o starim tradicijama i neprekidnoj povezanosti nas žena sa prirodom i Mjesecom. O Zakonu Privlačenja, koji nije više samo divna, romantična ideja o tome kako možemo mislima "privlačiti", nego je dio istraživanja kvantne fizike i energetske psihologije, koji otkrivaju sve više naučnih dokaza da mi to stvarno možemo. Mi u magazinu nudimo upute, uz savjete kvalifikovanih stručnih saradnika, psihologa i life coach-eva kako da se to na pravilan način sprovede u praksi.

2013. godine, kada je osnovan ovaj magazin, samo smo pomalo nesigurno negdje u dubini duša, intuitivno, osjećale šta želimo i kakva je namjera ovog magazina: da ponudimo čitateljkama jednu spiritualnu platformu, mjesto gdje će čitateljke u člancima moći "pronaći" sebe, biti jače i zajedno se podržavati u rastu. To smo uz puno truda, strpljenja i ženske mudrosti, vjerujem i postigle. Naši tekstovi se čitaju širom svijeta, gdje god žive žene našeg govornog područja. 

Postale smo stabilna platforma za povezivanje ženske energije! Platforma na kojoj nudimo međusobni kontakt. Mjesto gdje se mogu razmjenjivati mišljenja o onome što čitamo i o čemu razmišljamo i to sve uz profesionalne  savjete.  Zašto? Jer je teško samo čitanjem self-help knjiga i gledanjem motivacijskih videa promijeniti sebe i iscijeliti strahove, bolne emotivne rane i  limitirajuća uvjerenja. 

Kroz naš rad u magazinu primjetili smo da mi žene zajedno u grupi, u krugu, možemo puno toga iscijeliti. Sve više vidimo da je ženama potrebno da zajedno, sa mentorima, rade na sebi i zajedno se podržavaju u osobnom rastu. 

Zbog toga smo life coach Danijela Jokić Vaislay i ja odlučile da ponudimo coaching grupu za članice koje žele da promijene sebe i svoj život na bolje, uz profesionalno vođenje i pomoć mentora - life coach-eva. Svim članicama grupe nudimo coaching pozive, jednom mjesečno preko Zoom-a ili Skype-a, na kojima ćemo podučavati vas o temama o samorazvoju, davati vam savjete, pomagati vam, podržavati vas u samorazvoju, odgovarati na vaša pitanja o problemima i izazovima s kojima se suočavate, te  pričati na teme ženske energije i žena novog doba. 

Sada, više nego ikada, potrebno je da se mi žene u grupi podrzavamo i radimo na sebi, kako bismo se bolje nosile sa stresnom svakodnevnicom, zastrašujućim vijestima, anskioznošću i neizvjesnošću ovoga vremena. 

Za više informacija o ovim sesijama kliknite na ovaj link

Slušajte moje savjete na Sretna Žena Podcast-u (na YouTubeSpotify, ili Amazon Music).

Piše: Vanja Beukelman Pavlović, life coach i kognitivni terapeut

Rođena sam u Tuzli. Živim više od dvadeset godina u Holandiji.  Majka sam troje djece i baka prekrasnih unuka, Dunye i Ilaya.  U Bosni sam stekla diplome prosvjetnog radnika: nastavnika jezika i književnosti i nastavnika predškolskog vaspitanja.  U Holandiji sam stekla još dvije diplome: Life Coach i Kognitivni Terapeut, čime se danas bavim.   Pored toga sam stalna kolumnistica i stručna saradnica Arabella - Sretna Žena Magazina.   Od septembra 2016. dajem časove hrvatskog jezika na Holandskoj Poslovnoj Akademiji i vodim talk show "Priče Za Stolom", motivacijske govore i radionice, u centru za razvoj i povezivanje"Olea", kojeg sam osnovala 2019. Moja dosadašnja znanja i iskustva dijelom sam objedinila u svojoj knjizi "Život"Pratite me na Facebook-u i Instagram-u za više riječi inspiracije i savjeta. Ukoliko želite kupiti moju knjigu "Život" ili se informisati za life coaching sesije putem Skype-a javite mi se na: vanja.beukelman@gmail.com ili u inbox moje Facebook stranice (Vanja-Lifecoach)

DRUGIMA SE SVIDJELO I...

0 komentari

Napomena:

Sadržaj na ovom magazinu je informativnog i motivacijskog karaktera. Namjera nam je da upoznamo čitatelje sa različitim pravcima nove sociološke misli, pozitivne pishologije i duhovnosti. Sadržaj u ovom tekstu nije zamjena za stručni medicinski savjet - ukoliko imate ozbiljnih psiholoških problema, obratite se liječniku i/li psihoterapeutu.