Zakon privlačenja i ritmički ciklusi u prirodi - Kako da manifestujete ono što želite brže i lakše

Znate li zapravo šta želite u svom životu?  Šta vas čini sretnim a zbog čega želite više? Često se fokusiramo na ono što ne želimo i čega sm...


Znate li zapravo šta želite u svom životu? Šta vas čini sretnim a zbog čega želite više?

Često se fokusiramo na ono što ne želimo i čega smo se zasitili. Prema zakonu privlačenja, dobijate ono na što usredsredite pažnju. Dakle, ako želite stvarati lijepe stvari, korisno je ako znate što vas čini sretnim.

PRATITE PROTOK PRIRODE

Sve u životu prati određeni tok. Ako ovo prihvatite, doživjet ćete najmanji otpor u realizovanju vaših želja. Kad pogledamo godišnja doba, zima koja je skoro iza nas predstavlja povlačenje i povratak sebi. To možete vidjeti i vani na drveću. Zima je sezona da osjetite ko ste, šta su vaši snovi i što je dobro za vas. Zimi možete procijeniti prošlu godinu. Šta vas je obradovalo i na šta ste ponosni? Šta želite dalje razvijati i od čega se želite oprostiti? Što vam je jasnije šta želite u svom životu, to će sjeme biti čišće u proljeće.

Sada smo na pragu proljeća. Godišnje doba gdje je zakon privlačenja povezan sa prirodom jer da bismo bolje privlačili moramo napraviti optimalnu okolinu i uslove za to u sebi i svom okruženju.

Prirodni proces novog rađanja

Možda stvarate nered oko sebe kao bijeg od stvarnosti, kao izgovor za to što ne morate nešto učiniti, za zadržavanje uspomena iz prošlosti, za strah od puštanja, za strah od nestašice. Bojite se možda pokazati se u svoj vašoj ranjivosti u vašem okruženju. Stoga je dobro imati na umu da materijalni prosperitet i bogatstvo ne moraju nužno voditi sretnijem životu ili životu u kojem doživljavate više sigurnosti i možete biti više sami svoji.

U prirodi vidite da su haos i nered povezani s procesima degradacije, propadanja i otpuštanja.

Procesi iz kojih proizlazi novi život, s druge strane, odvijaju se prema visoko uređenom i fiksnom obrascu koji ostaje vidljiv kroz životnu fazu biljka, životinja ili ljudi. Ova dva procesa razgradnje i procesa građenja neraskidivo su povezani. Isto kao mrak i svjetlost, smrt i život i kao yin i yang. 

Čitav naš život određen je ritmički uređenim procesima koji su - svjesno ili nesvjesno - u velikoj mjeri odgovorni za izbore koje donosimo.

Zbog toga je bitno znati kako koristiti Zakon privlačenja i kako i kada privlačiti ono što mislite i želite! Zamislite da iz svog života dobijete dvostruko više zadovoljstva, zahvalnosti, radosti i sreće. Lijepo zar ne? Dobra stvar je što ovo ne mora biti san. I još bolja stvar je da ne zaboravite da smo svi prije svega priroda i dio velike cjeline i zbog toga je zaista moguće iskusiti dvostruku pozitivnost. Za ovo vam nije potrebna čarobna čarolija. Znate koja su "pravila igre" zakona privlačenja.

Koliko sreće, ljubavi i zadovoljstva doživljavate u velikoj je mjeri pod vašom kontrolom. 

Da ste to meni to rekli prije 15 godina, ne bih se složila s vama. Nije mi tada bilo baš lijepo i uglavnom sam se brinula za prilagođavanje svima, jer sam smatrala da je važnije kako drugi misle o meni, nego kako ja sama o sebi mislim. Ipak, naučila sam da zračite kako mislite o sebi.  A ono čime zračite je kako vas drugi doživljavaju. 

Da li se volite i mislite li pozitivno o sebi? 

Tada zračite energijom koja je drugačija od one kada se ne volite ili kada sebe krivite što ne ispunjavate svoje visoke standarde.

Zakon privlačenja možete vidjeti kao skup alata za brže i lakše postizanje vaših ciljeva. 

Mogu sa sigurnošću reći da je meni ovo potpuno promijenilo život. To je dijelom bio početak mog ličnog razvoja. Upoznala sam sebe bolje i to je poboljšalo moju manifestacijsku moć.

U šta vjerujete je ono što dobijate! A sve ovo se bolje postiže kada svoje želje i razmišljanja usinhonizujemo sa već određenim ritmički uređenim procesima u prirodi koji su u velikoj mjeri odgovorni za izbore koje donosimo.


KORAK DALJE S MJESECOM

Ako želite otići korak dalje u svijet protoka i prirodnih ciklusa, uveče pogledajte mjesec. Mjesec, između ostalog, regulira oseke i protoke. Budući da imamo oko 70 posto vode i drugih tekućina, mjesec također utječe na nas. Divimo se  punom mjesecu, a kada  se mjesec  ponovo smanji onda je opadajući mjesec. Ova faza znači procjenjivanje, puštanje, opraštanje drugima a posebno sebi i povjerenje u ono što dolazi. Kada se ova faza završi tada imamo najbolju energiju za Zakon privlačenja.

Budite dio prirode i uživajte u novom rađanju koje nam predstoji! Pratite ritmične procese prirode, vizualizirajte i privlačite što god želite. Nigdje nije zapisano da to nije moguće!

Kroz naš rad, primjetili smo da mi žene zajedno u grupi, možemo puno toga iscijeliti. Sve više vidimo da je ženama potrebno da zajedno, sa mentorima, rade na sebi i zajedno se podržavaju u osobnom rastu. 

Zbog toga smo life coach Danijela Jokić Vaislay i ja odlučile da kreiramo Facebook grupu za članice koje žele da promijene sebe i svoj život na bolje, uz profesionalno vođenje i pomoć mentora - life coach-eva. Sada, više nego ikada, potrebno je da se mi žene u grupi podržavamo i radimo na sebi, kako bismo se bolje nosile sa stresnom svakodnevnicom, zastrašujućim vijestima, anskioznošću i neizvijesnošću ovoga vremena. Pridružite se Facebook grupi klikom na ovaj link


Piše: Vanja Beukelman Pavlović, life coach i kognitivni terapeut, autorica knjiga "Život" i 'Iluzija O Sebi"


Rođena sam u Tuzli. Živim više od dvadeset godina u Holandiji.  Majka sam troje   djece i baka prekrasne djevočice Dunje.  U našoj zemlji sam stekla diplome prosvjetnog radnika: nastavnik našeg jezika i književnosti i nastavnik predškolskog vaspitanja.  U Holandiji sam stekla još dvije diplome Life Coach i Kognitivni Terapeut, čime se danas bavim.   Pored toga sam stalna kolumnistica i stručna saradnica Arabella - Sretna Žena Magazina.   Od septembra 2016. dajem časove hrvatskog jezika na Holandskoj Poslovnoj AkademijiMoja dosadašnja znanja i iskustva dijelom sam objedinila u svojoj knjizi "Život"Pratite me na Facebook-u i Instagram-u za više riječi inspiracije i savjeta. Ukoliko želite kupiti moju knjigu "Život" ili se informisati za life coaching sesije putem Skype-a javite mi se na: vanja.beukelman@gmail.com ili u inbox moje Facebook stranice (Vanja-Lifecoach)


DRUGIMA SE SVIDJELO I...

0 komentari

Napomena:

Sadržaj na ovom magazinu je informativnog i motivacijskog karaktera. Namjera nam je da upoznamo čitatelje sa različitim pravcima nove sociološke misli, pozitivne pishologije i duhovnosti. Sadržaj u ovom tekstu nije zamjena za stručni medicinski savjet - ukoliko imate ozbiljnih psiholoških problema, obratite se liječniku i/li psihoterapeutu.