Search here...
TOP

O Nama

Sretna Žena Magazin je online magazin posvećen svjesnom življenju i osobnom rastu i razvoju. Magazin je osnovan 2. decembra 2013. godine sa željom četiri bachelorke žurnalistike da svijet oko sebe učine pozitivnijim i ljepšim mjestom. Misija ovog magazina je uvećanje sreće naših čitateljki, širenje pozitivne energije i dijeljenje edukativnog i inspirativnog sadržaja o osobnom rastu i razvoju, svjesnom življenju i mentalnom zdravlju.

Magazin je prvobitno začet kao magazin za žene na razne teme, s ciljem osnaživanja žena. Imale smo sreću da je Vanja Beukelman Pavlović, Life Coach, koja više od dvadeset godina živi u Holandiji, bila s nama od početka našeg rada i podržavala nas kao stalna kolumnistica, kako stručnim tekstovima na teme osobnog rasta i duhovnosti, tako i mudrim savjetima i konstantnom motivacijom, davajući nam “vjetar u leđa”. Ja, kao jedna od osnivačica ovog magazina, preselila sam se u Indiju 2014, godine i sama sam 2015. godine postala Life Coach i imala sam čast da mi Vanja bude mentorica od prvog dana mog rada.

Tri drage kolegice i osnivačice magazina (Meliha Horić Džanković, Mediha Horić Aličić i Daniela Čomić)  u 2018. godini napustile tim, zbog privatnih i porodičnih obaveza. Ovaj je magazin vremenom prerastao u online platformu posvećenu temama: life coaching, mentalno zdravlje i osobni rast i razvoj. Zadržali smo članke i rubrike na ovom magazinu koji su u liniji sa ovom vizijom.

Globalna zdravstvena, ekonomska i ekološka kriza, koja nas je zadesila, tokom 2020. godine, na bolan način kolektivno nam je poslala ‘poziv za buđenje’, podstakla nas na duboku samorefleksiju,  rad na sebi i pravljenje pozitivnih životnih promjena, te nas podsjetila na univerzalne duhovne i životne lekcije – kako smo svi povezani, kako je briga za naše mentalno i fizičko zdravlje važna, te kako moramo brzo da djelujemo na globalnom i individualnom nivou, kako bismo očuvali okoliš i spasili Majku Zemlju.

Ove duhovne lekcije postale su naša zvijezda vodilja i namjera pri kreiranju sadržaja na ovom magazinu i označile novi početak našeg rada u 2021. godini, na 8. godišnjicu magazina, koji je simbolički obilježen redizajnom magazina, eko rubrikom Majka Zemlja, te primarnom fokusu na teme oosbnog rasta i razvoja, mentalnog zdravlja, svjesnog življenja i reduciranja stresa.

Tokom 2020. godine, moja mentorica, Vanja Beukelman Pavlović, i ja uvidjele smo da je našim čitateljkama osim savjeta na ovom magazinu potrebna i lična podrška tokom ovog turbulentnog vremena, popraćenog neočekivanim promjenama, karantenom, stresom, anksioznošću i neizvjesnošću. Stoga smo odlučile da ponudimo online life coaching pozive za grupu žena putem Skype-a, po vrlo pristupačnoj cijeni, kako bismo mogli pomoći što više žena sa našeg govornog područja. Kako smo dobivale feedback od članica grupe koliko im ovi grupni coaching pozivi znače i pomažu u nošenju sa životnim izazovima, ličnoj transformaciji i pravljenju pozitivnih životnih promjena, odlučile smo da naš grupni coaching program u vidu mjesečnog članstva nastavimo i u 2021. i 2022. godini.

Također smo kreirali i Facebook grupu ‘Sretna Žena – Osobni Rast Life Coaching I Spiritualnost’, kojoj se možete pridružiti za dnevnu dozu motivacije i inspiracije i savjete kolumnista ovog magazina.

Tokom ovog perioda lansirali smo i podcast ‘Sretna Žena, koji je dostupan za slušanje na iTunes, Spotify i YouTube, u želji da uz savjete kolumnista na ovom magazinu ponudimo našim čitateljkama i dodatne besplatne resurse, koje će im pomoći u osobnom rastu i razvoju i brizi za njihovo mentalno zdravlje. Također smo kreirali Trodnevni Mini Mindfulness Tečaj, u saradnji sa učiteljicom mindfulness-a i savjetodavnom terapeutkinjom, Dubravkom Fazlić, te besplatnu e-knjigu ‘Manje Stresa, Više Sreće’, kao poklon za sve čitateljke koje se prijave za naš newsletter (periodične obavijesti o novim člancima i podcast epizodama putem e-maila).

Uvidjeli smo da su mnogi naši klijenti i čitatelji tokom karantene imali vremena za duboku samorefleksiju i spoznaju da ne rade posao koji ih ispunjava i da žele da žive svoju istinsku svrhu i pozitivno doprinesu svijetu i zajednici, pomagajući drugima svojim talentima, znanjem, vještinama i sposobnošću empatije. Ovo je mene i Vanju, uz niz sinhroniziranih događaja koje smo protumačili kao znakove od Univerzuma, ponukalo da osnujemo Online Life Coaching Akademiju ‘Ajna’, u Rotterdamu, kako bismo pomogli svima vama koji imate san da pretvorite svoju želju za pomaganjem drugima i svoju strast ka osobnom rastu i razvoju i čitanju knjiga o samopomoći – u zanimanje. Ako želite da postanete Life Coach (Lajf Kouč, ili Trener Životnog Potencijala), možete pročitati više o online programu certifikacije za Life Coach-a koji nudimo na www.lifecoachingakademija.com, te preuzeti besplatan vodič ‘Kako Postati Life Coach klikom na ovaj link.

Ako želite da promijenite sebe i svoj život na bolje, uz profesionalno vođenje i pomoć life coach-eva i budete dio divne grupe osviještenih žena sa Balkana (i dijaspore), za mjesečnu cijenu koju biste platili za nekoliko šoljica kafe ili pizzu, u nekom većem gradu, Grupa Sretnih Žena, koju vodimo Vanja i ja je mjesto za vas! Unutar ove grupe jednom mjesečno preko Skype-a, podučavamo vas o temama o samorazvoju, dajemo savjete, podržavamo vas u samorazvoju, odgovaramo na vaša pitanja o problemima i izazovima s kojima se suočavate, te vodimo diskusiju na različite relevantne aktuelne teme. Kliknite na ovaj link da pročitate više informacija o ovim life coaching pozivima.

U sekciji Knjige možete pronaći linkove za kupnju naših knjiga o samopomoći, koje vam mogu pomoći u osobnom rastu i pravljenju pozitivnih životnih promjena.

Nadamo se da će vam ovi resursi, kao i članci Life Coach-eva i psihologa na ovom magazinu pomoći da živite sretnijim i ispunjenijim životom, te da će kumulativno doprinijeti kreiranju dobre karme, pozitivnih vibracija, te pozitivnijeg, ljepšeg, suosjećajnijeg, osvještenijeg  i zelenijeg svijeta. 

S ljubavlju,  urednica i osnivačica www.sretnazena.com

Danijela Jokić Vaislay