Search here...
TOP

Sretna Žena Magazin je online magazin posvećen spiritualnosti, life coaching-u i osobnom rastu i razvoju. Magazin je osnovan 2. decembra 2013. godine sa željom četiri bachelorke žurnalistike da svijet oko sebe učine pozitivnijim i ljepšim mjestom. Misija ovog magazina je uvećanje sreće naših čitateljki, širenje pozitivne energije i dijeljenje edukativnog i inspirativnog sadržaja o osobnom rastu i razvoju, spiritualnosti, mentalnom zdravlju, osnaživanju žena i zaštiti okoliša. 

Magazin je prvobitno začet kao magazin za žene na razne teme, s ciljem osnaživanja žena. Imale smo sreću da je Vanja Beukelman Pavlović, Life Coach, koja vise od dvadeset godina živi u Holandiji, bila s nama od početka našeg rada i podržavala nas kao stalna kolumnistica, kako stručnim tekstovima na teme osobnog rasta i duhovnosti, tako i mudrim savjetima i konstantnom motivacijom, davajući nam “vjetar u leđa”. Često sam znala reći da je Vanja u našem magazinu “peti element”. Ja, kao jedna od osnivačica ovog magazina, preselila sam se u Indiji 2014, godine i sama sam 2015. godine postala Life Coach i imala sam čast da mi Vanja bude mentorica od prvog dana mog rada.

Budući da su tri kolegice iz tima u 2018. godini otišle zbog privatnih i porodičnih obaveza i dosta se toga promijenilo, došlo je bilo vrijeme i za promjene i na ovom magazinu. Ovaj je magazin od tada isključivo posvećen temama: spiritualnost, life coaching i osobni rast i razvoj. Zadržali smo članke i rubrike na ovom magazinu koji su u liniji sa ovom vizijom, te otvorili nove rubrike.

Globalna zdravstvena, ekonomska i ekološka kriza, koja nas je zadesila, tokom 2020. godine, na bolan način, kolektivno nam je poslala ‘poziv za buđenje’, podstakla nas na duboku samorefleksiju,  rad na sebi i pravljenje pozitivnih životnih promjena, te nas podsjetila na univerzalne duhovne i životne lekcije – kako smo svi povezani, kako je briga za naše mentalno i fizičko zdravlje važna, te kako moramo brzo da djelujemo na globalnom i individualnom nivou kako bismo očuvali okoliš i spasili Majku Zemlju. 

 

Ove duhovne lekcije postale su naša zvijezda vodilja i namjera pri kreiranju sadržaja na ovom magazinu i označile novi početak našeg rada u 2021. godini, koji je simbolički obilježen redizajnom magazina, eko rubrikom Majka Zemlja, te primarnom fokusu na teme mentalnog zdravlja, mindfulness-a, meditacije, reduciranja stresa, te osnaživanju žena u spoznaji njihove osobne moći i ženske energije, šta je to što ih čini istinski sretnima i kako da to manifestuju u svojoj realnosti. 

 

Tokom 2020. godine, moja mentorica, Vanja Beukelman Pavlović i ja uvidjele smo da je našim čitateljkama osim savjeta na ovom magazinu potrebna i lična podrška tokom ovog turbulentnog vremena, popraćenog neočekivanim promjenama, karantenom, stresom, anksioznošću i neizvjesnošću. Stoga smo odlučile da ponudimo online life coaching pozive za grupu žena, po vrlo pristupačnoj cijeni, kako bismo mogli pomoći što više žena sa našeg govornog područja. Kako smo dobivale feedback od članica grupe koliko im ovi grupni coaching pozivi znače i pomažu u nošenju sa životnim izazovima, ličnoj transformaciji i pravljenju pozitivnih životnih promjena, odlučile smo da naš grupni coaching program u vidu mjesečnog članstva nastavimo i u 2021. i 2022. godini. Također smo kreirali i Facebook grupu ‘Sretna Žena – Osobni Rast Life Coaching I Spiritualnost’, kojoj se mozete pridružiti za dnevnu dozu motivacije, inspiracije i motivacije i savjete kolumnista ovog magazina – klikom na ovaj link.

Tokom ovog perioda lansirali smo i podcast ‘Sretna Žena, koji je dostupan za slušanje na iTunes, Spotify i YouTube, u želji da uz savjete kolumnista na ovom magazinu ponudimo našim čitateljkama i dodatne besplatne resurse, koje će im pomoći u osobnom rastu i razvoju i brizi za njihovo mentalno zdravlje. Također smo kreirali i… kao poklon za sve čitateljke koje se prijave za naš newsletter (sedmične obavijesti o novim člancima i podcast epizodama putem e-maila).

Uvidjeli smo da su mnogi naši klijenti i čitatelji tokom karantene imali vremena za duboku samorefleksiju i spoznaju da ne rade posao koji ih ispunjava i da žele da žive svoju istinsku svrhu i pozitivno doprinesu svijetu i zajednici, pomagajući drugima svojim talentima, znanjem, vještinama i sposobnošću empatije. Ovo je mene i Vanju, uz niz sinhroniziranih događaja, koje smo protumačili kao znakove od Univerzuma, ponukalo da osnujemo Online Life Coaching Akademiju ‘Ajna’, u Rotterdamu, kako bismo pomogli svima vama koji imate san da pretvorite svoju želju za pomaganjem drugima i svoju strast ka osobnom rastu i razvoju i čitanju knjiga o samopomoći – u zanimanje. Ako želite da postanete Life Coach (Lajf Kouč, ili Trener Životnog Potencijala), možete pročitati više o online programu certifikacije za Life Coach-a koji nudimo na www.lifecoachingakademija.com, te preuzeti besplatan vodič ‘Kako Postati Life Coach’ klikom na ovaj link. 

 

Ako želite da promijenite sebe i svoj život na bolje, uz profesionalno vođenje i pomoć life coach-eva i budete dio divne grupe osviještenih žena sa Balkana (i dijaspore), za mjesečnu cijenu koju biste platili za nekoliko šoljica kafe ili pizzu, u nekom većem gradu, grupa koju vodimo Vanja i ja je mjesto za vas! Unutar ove grupe jednom mjesečno preko Skype-a, podučavamo vas o temama o samorazvoju, dajemo savjete, podržavamo vas u samorazvoju, odgovaramo na vaša pitanja o problemima i izazovima s kojima se suočavate, te vodimo diskusiju na različite relevantne aktuelne teme. Kliknite na ovaj link da pročitate više informacija o ovim coaching pozivima.

U sekciji Knjige možete pronaći linkove za kupnju naših knjiga o samopomoći, koje vam mogu pomoći u osobnom rastu i pravljenju pozitivnih životnih promjena. 

 

Nadamo se da će vam ovi resursi, kao i članci Life Coach-eva i psihologa na ovom magazinu pomoći da živite sretnijim i ispunjenijim životom, te da će kumulativno doprinijeti kreiranju dobre karme, pozitivnih vibracija, te pozitivnijeg, ljepšeg, suosjećajnijeg, osvještenijeg  i zelenijeg svijeta. 

S ljubavlju,  vaša urednica, 

Danijela Jokić Vaislay