Search here...
TOP
Yoga

Osnove Yoge za početnike – Online video trening

osnove yoge za pocetnike online yoga

Ako želite početi vježbati yogu online, iz komfora svog doma, naša kolumnistica Tena Rebernjak, učiteljica yoge, pripremila je za vas video trening sa osnovama yoge za početnike. U prvom kratkom videu saznat ćete kako se namjestiti u početni sjedeći položaj, koje su osnovne karakteristike yogijskog disanja te kako spajamo pokret s dahom. Video je namijenjen za praksu – pripremite jastučić, sjednite i krenite. 

1. Osnove yoge za potpune početnike – Uvod u yogu 

2. Osnove yoge za početnike -pozdrav suncu a

Drugi video detaljno razrađuje Pozdrav suncu A, kakav se radi u tradiciji Ashtanga Vinyasa Yoge. Objašnjeni su detalji pokreta i položaji koji ga čine te ciklus u cjelini. Pozdrav suncu služi za zagrijavanje tijela, spajanje pokreta s dahom, ujedinjenje pažnje s tijelom i priprema nas za izvođenje asana. Yogiji su spojili sve potencijale daha u smislenu cjelinu s pokretima tijelom taj princip polako učimo kroz Pozdrave suncu. 

3. Osnove yoge za početnike – pozdrav suncu b

Ovaj video detaljno razrađuje Pozdrav suncu B kakav se radi u tradiciji Ashtanga Vinyasa yoge. Objašnjeni su detalji pokreta i položaji koji ga čine te ciklus u cjelini. Pozdrav suncu B nadovezuje se na Pozdrav suncu A, sastavljen je od više uzastopnih pokreta sinkroniziranih dahom koji još više zagrijavaju tijelo i pripremaju za izvođenje asana. Pozdravi suncu su ritmični ciklusi pokreta tijela s dahom, unutar tog ritma i naš se um utiša, a pažnja poveže s tijelom.

4. Osnove yoge za početnike – Osnovne asane

U ovom videu obrađujemo nekoliko glavnih stojećih asana prema tradiciji Ashtanga Vinyasa yoge koje se nadovezuju nakon Pozdrava suncu B. Objašnjeni su detalji položaja, tehnike i glavna obilježja svakog položaja. Detaljno je opisano što treba aktivirati i kako se namjestiti da bi svaka asana bila jednako stabilna i ugodna (sthira sukham asanam). U svim asanama se prema ovoj tradiciji stoji po pet dubokih udaha i izdaha, to je vrijeme koliko je potrebno našem mozgu da napravi sken tijela te motorički razumije što se događa.

Pročitajte i...  Terapijska Yoga - Zdravstvene dobrobiti Yoge

Malo po malo ,ponavljanjem ovih nesvakidašnjih položaja oni nam postaju sve poznatiji i sve lakše dišemo duboko i stabilno. Neovisno o tome koliko dugo već radimo yogu ovi položaji su osnova i uvijek se ponavljaju. Za više tutorijala yoge i online satove yoge uživo putem Zoom-a, posjetite linkove u biu.

O Autoru

«

»

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *