O NAMA


Arabella Sretna Žena Magazin je online portal posvećen spiritualnosti, life coaching-u i ženskoj energiji. Magazin je osnovan 2. decembra 2013. godine sa željom četiri bachelor-ke žurnalistike  da učine ovaj svijet pozitivnijim i ljepšim mjestom i pomognu ženama da čitanjem savjeta i članaka s ovog portala budu - sretnije. 

Magazin je provobitno začet kao magazin za žene na razne teme koje život žena čine zanimljivijim i ljepšim. Imale smo sreću da je Vanja Beukelman Pavlović, Life Coach i kognitivni terapeut, autorica knjige "Život" bila s nama od početka našeg rada i podržavala nas kao stalna kolumnistica, kako stručnim tekstovima na teme osobnog rasta i duhovnosti, tako i mudrim savjetima i konstantnom motivacijom, davajući nam "vjetar u leđa".  Često sam znala reći da je Vanja u našem magazinu "peti element". 

Ja, kao jedna od osnivačica ovog magazina, i sama sam postala Life Coach, potaknuta svojom ljubavlju prema osobnom rastu i spiritualnosti i imala sam čast da mi Vanja bude mentorica i prati me od prvog dana mog rada. 

Budući da su dvije kolegice iz tima u međuvremenu otišle  zbog privatnih i porodičnih obaveza i dosta se toga promijenilo, došlo je  bilo vrijeme za promjene i na ovom magazinu. 

Ovaj će magazin biti isključivo od sada posvećen temama: spiritualnost, life coaching i osobni rast. I dalje ćemo objavljivati tekstove sa savjetima life coach-eva, psihologa i pihoterapeuta, te duhovnih učitelja, no budući da je ovaj magazin posvećen ženama, glavni fokus će nam biti na osnaživanju žena, temama o jačanju ženske energije, magije kreiranja našeg života i povezivanju s Majkom Prirodom. Zadržaćemo članke i rubrike na ovom magazinu koji su u liniji sa ovom vizijom, te otvoriti nove rubrike (jednu od njih -ženska energija- već možete da čitate).

Ukoliko nas od početka pratite, primjetili ste da sada ovaj magazin izgleda - drugačije! Dominantnu ružičastu boju zamijenila je - crna. Iako nam je misija na ovom magazinu širenje pozitivne energije, ja lično kao neko ko je na duhovnom putu osobnog rasta cijelu deceniju i kao Life Coach ne smatram da moramo uvijek da mislimo pozitivno. Lično koristim i vjerujem u Zakon Privlačenja, no također znam iz ličnog iskustva i iskustva mojih klijenata da se duboki rad na sebi i moćna lična transformacija dešava tek kada se suočimo sa svojim sjenkama, tamnim emocijama, bolnim uspomenama i emotivnim ranama, te kada poradimo na svom egu. 

Optimizam je potreban, motivirajući i iscjeljujući (naučno je dokazano da su optimističniji ljudi zdraviji, brže se oporavljaju od bolesti te imaju bolje i kvalitetnije odnose sa drugim ljudima i postižu više uspjeha u životu). Trebamo misliti pozitivno. No u isto vrijeme trebamo raditi na isceljenju negativnih emocija koje su uzrok tome što se osjećamo negativno (strahovi, osjecaj bezvrijednosti, emocije stida i srama, tuga, sumnja u sebe, neoproštene uvrede, bolne uspomene, traumatična iskustva iz prošlosti...), a ne gurati ih "pod tepih" i praviti se da je sve "ružičasto" kada nije ("Think Pink"). 

Nakon što iscijelimo negativne emocije onda tek možemo biti istinski sretni, spokojni, ispunjeni i pozitivni jer neće biti ništa duboko u nama štće  "stvarati" negativnost. Tada nam neće trebati motivacijski videi na You Tube-u, non-stop, u svako doba dana, kao droga, da bismo mislili "pozitivno". Tada ćemo bez napora misliti pozitivno jer ćemo se osjećati pozitivno i biti puni pozitivne energije! 

Ne kažem da motivacijski videi nisu dobri, kao ni "pozitivne misli" i afirmacije za početak rada na sebi, da nas malo "podignu", "poguraju" i motivišu da nešto mijenjamo na bolje. No, za duboke promjene na sebi i u svom životu moramo otići nekoliko koraka dalje. Moramo iscijeliti naše "tamne" emocije i limitirajuća uvjerenja, koja su uzrok negativnim, to jeste "crnim mislima" i emotivnoj boli kroz koju prolazimo.  

Crna boja na magazinu predstavlja upravo to: negativne emocije, crnilo, lične sjenke i tamnu stranu naše ličnosti s kojima se moramo suočiti, osvijestiti ih i iscijeliti da bismo usitinu bile - Sretne Žene

Ono sto smo Vanja i ja kao dvije spiritualno srodne duše, duboko povezane, kako telepatski tako i u srcu, primijetile radom sa stotinama žena jeste da u današnje vrijeme u svijetu jako nedostaje balans ženske i muške energije. Žene su se izborile za svoju ravnopravnost u velikom broju zemalja, no sada su u toj svojoj borbi podsvjeno počele da se dominantno oslanjaju na svoju mušku energiju i snagu, zaboravljajući i potiskujući onu žensku. 

Feminizam po našem mišljenju nije da mi kao žene mrzimo  (!) muškarce sada kada stičemo društvenu i zakonsku razvnopravnost, ili pokušavamo sada mi njih da potčinimo (i vratimo im "milo za drago"), te da u sebi gušimo iskonsku žensku energiju i moć koja je izvor naše kreativnosti, intuicije i intutivnih sposobnosti, empatije, senzualnosti, stvaralačke moći.

Žene modernog vremena polako gube svijest o svojoj istinskoj, ženskoj moći, povezanost sa samima sobom i sa Majkom Prirodom, Mjesecom, iscjeljujućom, intuitivnom, kreativnom energijom koju posjeduju. Želimo osvijestiti žene modernog vremena na ovim prostorima šta je to ženska energija, kako su žene povezane sa Majkom Prirodom i Mjesecom, planetom Venerom, te na dubokom kosmičkom planu i sa svojim muškarcem. Želimo vratiti ženama osjećaj sopstvene vrijednosti koju su imale u doba kada su se štovale (i) Boginje, kada su (i žene) bila sveštenice u hramovima,  kada su žene dobro poznavale energije Kosmosa, Majke Zemlje, ljekovitog bilja, kristala, vode, inkantacija, svete seksualnosti, rituala za jačanje ženske energije i naše moći manifestacije. Zamislite šta sve može manifestovati žena koja može u svojoj nutrini iznijeti stvaranje novog života! 

Kao što bi poznati indijski duhovni učitelj Satguru rekao:

"Ako je muškarac rođen od žene, kako onda može on biti superioran u odnosu na nju, a ona inferiorna?!?"

Stoga će balans muške i ženske energije i jačanje ženske energije u svijetu koji nas okružuje biti zvijezda vodilja nove vizije za naš magazin. Želja nam je da žene povrate svoju iskonsku moć, koju mnoge nisu ni svjesne da posjeduju, ne samo zakonsku i materijalnu. U isto vrijeme uvažavamo i osjećamo duboku zahvalnost za svaku ženu koja se borila stoljećima unazad i koje se još uvijek u mnogim zemljama svijeta bore za zakonsku i društvenu ravnopravnost žena, jer su one postavile i još uvijek postavljaju dobar temelj za žene današnjeg vremena, kako bi one mogle povratiti i svoju istinsku - energetsku - moć, koja je hiljadama godina unazad bila potičnjena i ugnjetavana! No, na nama je sada zadatak da nastavimo graditi ovu kulu ženske moći i da je vinemo u visine!

Ukoliko želite pobliže upoznati naš tim, posjetite stranicu Impressum
S ljubavlju,  vaša urednica, Danijela Jokić Vaislay.

Napomena:

Sadržaj na ovom magazinu je informativnog i motivacijskog karaktera. Namjera nam je da upoznamo čitatelje sa različitim pravcima nove sociološke misli, pozitivne pishologije i duhovnosti. Sadržaj u ovom tekstu nije zamjena za stručni medicinski savjet - ukoliko imate ozbiljnih psiholoških problema, obratite se liječniku i/li psihoterapeutu.
CLOSE