Search here...
TOP

O Nama

Sretna Žena Magazin je online magazin za modernu ženu, posvećen svjesnom življenju i osobnom rastu i razvoju. Magazin je osnovan 2. decembra 2013. godine sa željom četiri bachelorke žurnalistike da svijet oko sebe učine pozitivnijim i ljepšim mjestom. Misija ovog magazina je women empowerment i dijeljenje edukativnog i inspirativnog sadržaja o osobnom rastu i razvoju, svjesnom življenju i mentalnom zdravlju.

Magazin je prvobitno kreiran kao magazin za žene na raznovrsne teme, s ciljem osnaživanja žena. Imale smo sreću da je Vanja Beukelman Pavlović, Life Coach, koja više od dvadeset godina živi u Holandiji, bila s nama od početka našeg rada i podržavala nas kao stalna kolumnistica, kako stručnim tekstovima na teme osobnog rasta i duhovnosti, tako i mudrim savjetima i konstantnom motivacijom. Ja, kao jedna od osnivačica ovog magazina, preselila sam se u Indiju 2014, godine i sama sam 2015. godine postala Life Coach i imala sam čast da mi Vanja bude mentorica od prvog dana mog rada.

Tri drage kolegice i suosnivačice magazina (Meliha Horić Džanković, Mediha Horić Aličić i Daniela Čomić)  u 2018. godini napustile tim, zbog privatnih i porodičnih obaveza. Ovaj je magazin vremenom prerastao u online platformu posvećenu temama: life coaching, uspjeh, mentalno zdravlje i osobni rast i razvoj. Zadržali smo članke i rubrike na ovom magazinu koji su u liniji sa ovom vizijom.

Globalna zdravstvena, ekonomska i ekološka kriza, koja nas je zadesila, tokom 2020. godine, na bolan način kolektivno nam je poslala ‘poziv za buđenje’, podstakla nas na duboku samorefleksiju,  rad na sebi i pravljenje pozitivnih životnih promjena, te nas podsjetila na univerzalne duhovne i životne lekcije – kako smo svi povezani, kako je briga za naše mentalno i fizičko zdravlje važna, te kako moramo brzo da djelujemo na globalnom i individualnom nivou, kako bismo očuvali okoliš.

Ove duhovne i životne lekcije postale su naša zvijezda vodilja pri kreiranju sadržaja na ovom magazinu i označile novi početak našeg rada u 2021. godini, na 8. godišnjicu magazina, koji je simbolički obilježen redizajnom magazina, eko rubrikom, te primarnom fokusu na teme osobnog rasta i razvoja, uspjeha, mentalnog zdravlja i svjesnog življenja – savjetima koji su relevantni modernoj i osviještenoj ženi.

Pokrenuli smo i podcast ‘Sretna Žena, koji je dostupan za slušanje na Apple Podcasts, Spotify i Google Podcasts, kao i na Audible i Amazon Music, u želji da savjete kolumnista na ovom magazinu ponudimo našim čitateljkama i u audio formatu. Također smo kreirali Trodnevni Mini Online Mindfulness Tečaj, u saradnji sa internacionalno akreditivanom i poznatom učiteljicom mindfulness-a i savjetodavnom terapeutkinjom, Dubravkom Fazlić, te besplatnu e-knjigu ‘Manje Stresa, Više Sreće’, kao poklon za sve čitateljke koje se prijave za naš newsletter (periodične obavijesti o novim člancima na magazinu i podcast epizodama putem e-maila).

Uvidjeli smo da su mnogi naši klijenti i čitatelji tokom proteklih godina imali vremena za duboku samorefleksiju i spoznaju da ne rade posao koji ih ispunjava i da žele da žive svoju istinsku svrhu i pozitivno doprinesu svijetu i zajednici, pomagajući drugima svojim talentima, znanjem i vještinama. Ovo je mene i Vanju, uz niz sinhroniziranih događaja koje smo protumačili kao znakove od Univerzuma, ponukalo da osnujemo Online Life Coaching Akademiju ‘Ajna’, u Rotterdamu, kako bismo pomogli svima vama koji imate san da pretvorite svoju želju za pomaganjem drugima i svoju strast ka osobnom rastu i razvoju i čitanju knjiga o samopomoći – u zanimanje. Ako želite da postanete Life Coach (Lajf Kouč, ili Životni Trener), možete pročitati više o online programu certifikacije za Life Coach-a koji nudimo klikom na ovaj link, te preuzeti besplatan vodič ‘Kako Postati Life Coach.

Nadamo se da će vam ovi resursi, kao i članci life coach-eva, business coach-eva i psihologa na ovom magazinu pomoći da živite sretnijim i ispunjenijim životom, te da će kumulativno doprinijeti kreiranju dobre karme, pozitivnih vibracija, te pozitivnijeg, ljepšeg, suosjećajnijeg, osvještenijeg  i zelenijeg svijeta. 

S ljubavlju, urednica i osnivačica www.sretnazena.com

Danijela Jokić Vaislay

X