Search here...
TOP
Savjeti Life Coacha

Kako pobuditi kreativnu inspiraciju – kada je nemate

inspiracija

Sjedim pred laptopom i razmišljam šta bih mogla pisati za moju novu kolumnu. Kada pišem, uvijek zamišljam kao da sam u razgovoru sa vama čitaocima. Imala sam jednu lijepu temu za pisanje, ali ovaj puta nešto nemam inspiraciju za tu temu. Pa sam onda razmišljala šta me inspiriše i odjednom se prisjetim kako sam pisala o motivaciji, a ovaj puta ću – o inspiraciji, jer upravo u ovom momentu osjetim koliko mi je potrebna. Koliko puta smo sami sebi rekli da nas je nešto inspirisalo.

Kad se malo zamislimo, sve može da nas inspiriše. Nešto što vidimo, čujemo, ili doživimo. Inspiracija mi je lijepa riječ sa velikim značenjem. Riječi koje možemo pronaći u rječniku za inspiraciju uključuju: nadahnuće, udisanje i životvornu snagu. Za mene inspiracija ima više značenja:

Inspiracija mi je početak nade

Znači da se sve mijenja i ništa ne ostaje statično. U trenucima kada gledam naprijed, nadam se da će moje promjene biti pozitivne. Inspiracija mi daje nadu da je budućnost dobra. Inspiracija me tjera da se krećem i idem naprijed.

Inspiracija mi znači zaviriti u sebe

Povezujem se sa svime što mom životu daje smisao.To je dodirivanje mog sopstvenog pozitivnog značenja. Podsticanje moje životne strasti i životne energije.

Inspiracija mi daje pozitivnu energiju

I daje mi ono što mene inspiriše i stimuliše za moju sposobnost učenja. Počinjem uviđati koje su moje misli i emocije vrijedne. To dovodi do veće odlučnosti da napravim pozitivne promjene. Otkrivam da tajna sreće leži u mojim vlastitim rukama. Osigurava mi da se osjećam baš kao ono što želim da postignem.

Inspiracija mi objašnjava uzrok i posljedicu

Sve što smatram dobrim i vrijednim rezultat je inspiracije. Ljubav, sreća i sloboda su mi onda jako prirodni. Zato mi tišina, spokoj i priroda mogu biti inspirativni. To otvara vrata mom vlastitom bogatom izvoru. Pa mi otvara također i vrata da vidim da u svakoj drugoj osobi postoji nešto lijepo. Zahvalna sam jer na ovaj način mogu da vidim u svakome njegove kvalitete.

Inspiracija mi stvara unutarnju motivaciju

S kojim god izazovom se suočim u svom životu, inspiracija mi daje razloge zašto nešto zaista želim. Pruža mi pozitivne misli uz jačanje emocija. To mi daje želju da budem značajna za sebe i automatski i za druge.

Inspiracija me tjera da moram da vjerujem u svoju pravednost

Inspiracija me tjera da djelujem iz srca i da nastojim da se poboljšavam. Svaki mali korak naprijed je za mene i za druge jedan trajni korak naprijed. Rezultati su samo pitanje vremena ako nastavimo djelovati iznutra sebe prema vani i drugima i da nastavimo rasti.

Sada, kada sam sama navela ova moja značenja, veoma sam uzbuđena što ću ponovo potražiti svoje nove izvore inspiracije. Osjećam da je to ispravno i da mi mnogo pomaže za dalje. U svakom slučaju, hvala vama na čitanju. Želim i vama puno inspiracije! Jedno od najvažnijih otkrića i za vas je da saznate šta vam daje energiju. Otkrivanje sopstvene energije i onoga ko ste vi u suštini je nešto fenomenalno.

Savjeti za dobivanje inspiracije

  • Klonite se ljudi koji reaguju kao žrtve na probleme koje sami stvaraju.
  • Skrenite više pažnje na inspirativne ljude oko sebe.

Ne moramo se boriti jedni s drugima ili stalno ispravljati jedni druge. Trebalo bi jedni druge ohrabrivati, stimulisati i inspirisati. Zvjezdano nebo bi bilo užasno mračno da sija samo jedna zvezda. Jednog dana ćete i vi ispričati svoju priču o tome šta vam se dogodilo i kako si to prebrodio. A ta priča je drugima nada i inspiracija.” (Brene Brown). Zapitajte se: koje značenje ima inspiracija za vas?

O Autoru

«

»

Leave a Comment